Σάμαλι νηστίσιμο (χωρίς λάδι)!!!! | Aspas_recipes

Σάμαλι νηστίσιμο (χωρίς λάδι)!!!!


samali-aladoto

Κλασικό γλυκό που ακόμη και στην νηστίσιμη εκδοχή του ικανοποιεί και με το παραπάνω όλους τους λάτρεις των σιροπιαστών .

Δείτε  Περισσότερες Νηστίσιμα γλυκά 

samali-aladoto2

Για το νηστίσιμο Σάμαλι θα χρειαστούμε :

Υλικά για ταψί 30 εκατοστών 

330 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι

165 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι

500 ml νερό

220 γραμμάρια ζάχαρη 

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 20 γραμμαρίων

Ξύσμα ενός λεμονιού

1 βανίλια

Ακόμα 

λάδι για το ταψί ή λαδόκολλα

λίγα αμύγδαλα

Για το σιρόπι:

660 γραμμάρια  ζάχαρη

470  ml νερό

χυμό  1 λεμονιού

1 βανίλια 

samali-aladoto3
Οδηγίες

Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι. Βάζουμε σε βαθύ σκεύος όλα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε στο τέλος σίγα-σιγά το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να το απορροφήσει όλο.

samali-aladoto4

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε την επιφάνεια του με μια σπάτουλα για να είναι λεία και όμορφη.
Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε το μίγμα για 2 ώρες τουλάχιστον ώστε να απορροφήσει το σιμιγδάλι το νερό.

Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με ένα αμύγδαλο .

samali-aladoto5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια του.

Για το σιρόπι.
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά περίπου.

samali-aladoto6

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το σιροπιάζουμε ρίχνοντας κουταλιά - κουταλιά το ζεστό σιρόπι.

samali-aladoto7

Παρατηρήσεις
Εγώ το άφησα να πάρει παραπάνω χρώμα από όσο έπρεπε. Το αποτέλεσμα να είναι η επιφάνεια του λίγο σκληρή. Την επόμενη μέρα όμως ήταν μπουκιά και συχώριο .

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!


 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments