Φύλλο ζύμης για τηγάνι
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις +λίγο παραπάνω
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ λάδι
¾ κούπας ζεστό νερό
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια σας για ένα λεπτό έως ότου η ζύμη γίνει ελαστική.
Εάν η ζύμη είναι ακόμα απίστευτα κολλώδες, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Κάντε το ζυμάρι μπάλα και τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Καταψύξτε για μία ώρα.
Χωρίστε σε 12 περίπου ίσες μπάλες της ζύμης. Ισιώστε με τα χέρια σας και ανοίξτε σε φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε κύκλους Όσο λεπτότερο είναι, τόσο καλύτερα θα φουσκώσει στο λάδι. Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι ρίχνοντας μία πίτα κάθε φορά, περιμένοντας να φουσκώσουν και να ροδίσουν περίπου 1 λεπτό ή και λιγότερο ανά πλευρά.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Πηγή και φώτο .bestmyrecipes.com
0 comments