Σπιτική ζύμη κουρού πεντανόστιμη! Αφιερώστε λίγο χρόνο να την φτιάξετε και θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα πρωτίστης ποιότητας!
Υλικά
- 800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ μαγιά νωπή
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
- 2 κουτ. γλυκού baking powder
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα στο οποίο προηγουμένως έχουμε προσθέσει και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το αλάτι και το baking powder. Ζυμώνουμε καλά ώστε να πάρουμε μια αφράτη και ομοιογενή ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 20-30 λεπτά να διπλασιαστεί προτού τη χρησιμοποιήσουμε. Όταν τη χρησιμοποιήσουμε για πίτες ή πιτάκια, την αφήνουμε και πάλι 10-20 λεπτά ώστε να ξαναφουσκώσει προτού την αλείψουμε με αυγό και την ψήσουμε.
Πηγή: .neadiatrofis.gr
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments