Υλικά (για 1 μεγάλη ή 20 ατομικές)
100 γραμμάρια σπαγγέτι
50 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα ντομάτας (με βασιλικό ή με ελιές)
1 φρέσκια μοτσαρέλα μπάλα (120-150 γραμμαρίων .) κομμένη σε λεπτές φετούλες
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλάτι και πιπέρι
φυλλαράκια βασιλικού για να διακοσμήσουμε την «πίτσα»
Οδηγίες
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε,, τα σπαγγέτι.
Απλώνουμε τα μισά μακαρόνια στο τηγάνι και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα της ντομάτας .
Πάνω από την σάλτσα απλώνουμε τα φετάκια της μοτσαρέλας .
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σπαγγέτι και τις ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Τις διακοσμούμε με τα φυλλαράκια του βασιλικού.
0 comments