Εύκολο γλυκό με μπισκότα και κρέμα σοκολάτας ,επικαλυμμένο με γκανάζ σοκολάτας και χοντροκομμένο φιστίκι είναι πραγματικά σκέτη απόλαυση !! Ιδανικό επιδόρπιο για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Με απλά υλικά ,ένα νόστιμο γλυκό για όλες τις ώρες.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για γλυκά με μπισκότα
Για το εύκολο #μπισκοτογλυκό σοκολάτας θα χρειαστούμε :
Υλικά 9-12 κομμάτια
36 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση σοκολάτα
500 ml γάλα για την κρέμα
100 ml κρέμα γάλακτος
Γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα
Για την γκανάζ σοκολάτας (προαιρετικά)
100 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
100 γραμμάρια κουβερτούρα
50 γραμμάρια ψιλοκομμένα φιστίκια ανάλατα ψημένα
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Τοποθετούμε την σκόνη κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Προσθέτουμε την σαντιγί στην κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν τα 2 υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα .
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε στην βάση από ένα τσέρκι ή ταψάκι .
Καλύπτουμε τα μπισκότα με το 1/3 της κρέμας .
Στρώνουμε μια σειρά μπισκότα -βουτάμε κάθε μπισκότο στο γάλα - πάνω από την κρέμα .
Απλώνουμε ξανά 1/3 κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Επαναλαμβάνουμε στρώνοντας τα τελευταία μπισκότα (βουτάμε πάντα κάθε μπισκότο στιγμιαία στο γάλα ) και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε την γκανάζ σοκολάτας και να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του γλυκού με κακάο , ή νιφάδες -τρίματα σοκολάτας ή τριμμένο μπισκότο.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 -4 ώρες.
Για την γκαναζ σοκολάτας
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα τοποθετώντας την σε ένα μπολάκι.
Σε ένα μπολ ή μπρίκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί φέρνοντάς την σε σημείο βρασμού.
Αφαιρούμε την κρέμα γάλακτος από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα .
Αφήνουμε για 1 λεπτό και στην συνέχεια ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης ή σύρμα.
Κόβουμε τα φιστίκια σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στην γκανάζ.
Ανακατεύουμε και περιχύνουμε την γκανάζ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφαιρούμε το γλυκό από το τσέρκι τοποθετώντας το στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο ή φιστίκι.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
0 comments