Εύκολο γλυκό με πεπόνι!!!

 efkolo-glyko-me-peponi

Εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό ψυγείου με άρωμα και γεύση πεπονιού! Πρωτότυπο καλοκαιρινό γλυκό . Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε. Μπορείτε να το φτιάξετε και σαν τούρτα σε στρογγυλή φόρμα .

Δείτε περισσότερα Εύκολα γλυκά ψυγείου 

efkol-glyko-peponioy

Για το εύκολο γλυκό πεπόνι θα χρειαστούμε:

Υλικά

750 γρ πεπόνι (κανταλούπε) καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια 

1 και 1/2 πακέτο μπισκότα Σαβαγιάρ

200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

200 γρ γιαούρτι (εγώ έβαλα στραγγιστό 2 % )

75  γρ ζάχαρη άχνη

15 -20 γρ   ζελατίνη σε σκόνη

100 ml κρύο νερό

Ζελατίνη για διακόσμηση:

Υλικά

120 ml νερό

8 γρ  άμυλο καλαμποκιού

50 γρ ζάχαρη

Ακόμα

Σαβαγιάρ τρίμμα

Πεπόνι κομμένο σε κυβάκια

1 παστέλι με διάφορους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

efkol-glyko-peponioy1 

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το πεπόνι από την φλούδα και τα σπόριά του.

Κόβουμε σε κομμάτια.

Ρίχνουμε τα κομμάτια του πεπονιού στο multi και τα αλέθουμε. 

Τοποθετούμε το πολτοποιημένο πεπόνι σε ένα μπολ. 

efkol-glyko-peponioy-vima-vima

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ  την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να στέκεται σαν σαντιγί.

Προσθέτουμε στην σαντιγί το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Γεμίζουμε ένα μπολάκι με 100 ml νερό και ρίχνουμε την ζελατίνη.

 Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά .

Ετοιμάζουμε το ταψάκι μας στρώνοντας στην βάση 15-16 Σαβαγιάρ.

Προσθέτουμε τον πολτό πεπονιού στο μείγμα σαντιγί - γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομοιογενοποιηθούν  τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα .

efkol-glyko-peponioy-vima-vima2

Σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα γκαζάκι ζεσταίνουμε ελαφρά την ζελατίνη με το νερό έτσι ώστε να λιώσει η ζελατίνη αλλα να μην βράσει το μείγμα.

Προσθέτουμε την χλιαρή  ζελατίνη στην κρέμα μας ,ανακατεύοντας πολύ καλά την κρέμα μας.

Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα σαβαγιάρ σιγά σιγά με μια κουτάλα σούπας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6  ώρες .

efkol-glyko-peponiou1

Για την ζελατίνη

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε  καλά. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

efkol-glyko-peponioy-vima-vima3

Όταν είναι έτοιμο το γλυκό μας διακοσμούμε με κυβάκια πεπονιού και τριμμένο σαβαγιάρ.

Με ένα πινέλο βάζουμε την ζελατίνη πάνω από τα φρούτα και σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας. 

Από πάνω πασπαλίζουμε το θρυμματισμένο παστέλι που το έχουμε βάλει σε μια καθαρή σακούλα και με ένα πλάστη το έχουμε θρυμματίσει.

efkol-glyko-peponioy4

Παρατηρήσεις

Το πεπόνι cantaloupe - κανταλούπε έχει πιο έντονη γεύση και χρώμα  .

Μπορείτε να βάλετε 1 πακέτο σαβαγιάρ σε στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι και να φτιάξετε μια πολύ όμορφη Τούρτα .

Καλή σας απόλαυση!!!!!

efkol-glyko-peponioy5

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

0 comments