Τσιζκέικ καρδιά ( cheesecake θεικό ) !!!!! | Aspas_recipes

Τσιζκέικ καρδιά ( cheesecake θεικό ) !!!!!

chessecake-kardia

Υπέροχο δροσερό cheesecake με φράουλες και σοκολάτα! Απλά πεντανόστιμο!
Δοκιμάστε την τάρτα αυτή και απολαύστε !!!!

Υλικά για μια φόρμα  διαμέτρου 22 cm ή καλούπι καρδιάς

Για τη βάση μπισκότων

200 γραμμάρια μπισκότων (Digestive)

100  γραμμάρια λιωμένου βούτυρο 

Για την γέμιση 

200 γραμμάρια τυρί κρέμα philadelpheia

200 γραμμάρια  γιαούρτι φράουλας ή κλασικό γιαούρτι

80 γραμμάρια   ζάχαρη

200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

6 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης ή 3 φύλλα ζελατίνη

3-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος  extra

1 κεσεδάκι φράουλες 500 γραμμαρίων 

Για κάλυψη

125 γραμμάρια κουβερτούρα

70 γραμμάρια  γάλα εβαπορέ 

chessecake-kardia1

Οδηγίες

Για την βάση 

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.

Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi  και τα  προσθέτουμε  στο βούτυρο που έχουμε λιώσει προηγουμένως. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

chessecake-kardia3

Επιλέγουμε  την πιατέλα που θα σερβίρουμε το cheesecake μας. Τοποθετούμε την  φόρμα της επιλογής μας   τα-μπισκότα-βούτυρο που ανακατέψαμε  παραπάνω .πατώντας καλά τη βάση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Βάζουμε στο ψυγείο  για 10 λεπτά.

chessecake-kardia4

Για το γέμισμα

Καθαρίζουμε ,κόβουμε τις φράουλες στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε  τη ζελατίνη σε κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, στο μίξερ και σε δυνατη ταχύτξτα χτυπάμε την κρέμα γαλακτος δεν πρέπει να είναι πολύ χτυπημένη αλλά μαλακή σαν γιαούρτι.

Σε άλλο κατσαρόλι ζεστένουμε τις 3-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος.  Στραγγίζουμε με τα χέρια σας την ζελατίνη από το κρύο νερό και την ρίχνουμε στο κατσαρόλι με την ζεστή κρέμα ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα , το γιαούρτι και τη ζάχαρη.

chessecake-kardia5

Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά μεταξύ τους και προσθέτουμε την κρέμα που λιώσαμε την ζελατίνη.

Ανακατεύουμε καλά τα 2 μείγματα  (τυρί και ζελατίνη) και στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί.

Ανακατεύουμε με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, πολύ απαλά.

Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ μαλακό, αν είναι πολύ σφικτό αυτο σημαίνει πως έχουμε χτυπήσει πάρα πολύ την κρέμα, προσθέτουμε γάλα για να την αραιώσουμε.

chessecake-kardia6

Παίρνουμε τις κομμένες φράουλες στην μέση, τοποθετούμε τις γύρω γύρω και προσθέτουμε τη γέμιση. (βλέπε φώτο)

Ισιώνουμε καλά την κρέμα με μια σπάτουλα   και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

chessecake-kardia7

Πώς να προετοιμάσουμε την επικάλυψη 

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.

Όταν είναι ζεστό, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη  σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, περιμένουμε λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

chessecake-kardia8

Αφαιρούμε το γλυκό  από το ψυγείο και ρίχνουμε την σοκολάτα πάνω από το cheesecake ακόμα όσο είναι μέσα στην φόρμα. 

Μεταφέρουμε cheesecake πίσω στο ψυγείο για να παγώσει  1-2 ώρες.

chessecake-kardia9

Τελική διακόσμηση

Χρησιμοποίησα τις υπόλοιπες φράουλες για την τελική διακόσμηση, 

Το cheesecake φράουλας και σοκολάτας είναι έτοιμο, σερβίρετε κρύο!

chessecake-kardia10

Σημειώσεις 

Τα φύλλα ζελατίνης είναι απαραίτητα για να διατηρήσουμε  το γλυκό σταθερό, ειδικά το καλοκαίρι όταν είναι ζεστό. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε την ζελατίνη με άγαρ-αγαρ ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments