Κέικ με γκαζόζα και ινδοκάρυδο αφρός!!! | Aspas_recipes

Κέικ με γκαζόζα και ινδοκάρυδο αφρός!!!

keik-me-gkazoza

Υπέροχο, αφράτο, ζουμ σεερό κέικ χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο! 

Δείτε ακόμα   Συνταγές για κέικ

keik-me-gkazoza2

Υλικά

1 ποτήρι νερού σπορέλαιο

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι νερού ινδοκάρυδο

1 ποτήρι νερού γκαζόζα ή Sprite

Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ κανέλα

3 1/2 ποτήρια νερού φαρινάπ και ένα κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ

 ή

3 1/2 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 1/2 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ.

(Με το ίδιο ποτήρι μετράτε όλα τα υλικά -το δικό μου ήταν 200 ml)

keik-me-gkazoza3

Γλάσο πορτοκαλιού με άχνη

Κοσκινίζω την ζάχαρη άχνη (1 -2 ποτήρια )και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι (1-2 κουταλιές της σούπας )με το ξύσμα του, λίγη βανίλια σκόνη για άρωμα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα πηκτό γλάσο . Περιχύνουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

keik-me-gkazoza4

Οδηγίες

Σε ένα μπολ  με σύρμα χτυπάμε  τη ζάχαρη με το λάδι.

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά προσεκτικά προσθέτοντας τα ένα ένα .

Αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά τη φόρμα μας και βάζουμε το μείγμα μας.

keik-me-gkazoza5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45-60  λεπτά να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι.

Αφού κρυώσει καλά το ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε το γλάσο!

keik-me-gkazoza6

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


keik-me-gkazoza7

keik-me-gkazoza8


keik-me-gkazoza9

Φωτογραφία συνταγής από την φίλη μας Chrissa mellidou

Φωτογραφία συνταγής από τη φίλη μας katholiki pitsi

0 comments