Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ γάλα
120 γρ ηλιέλαιο (εγώ έβαλα ελαιόλαδο)
1 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Για την γέμιση
τριμμένο goyda,regato
μπέικον
ή ότι αλλαντικά θέλετε εσείς
τυρί κρέμα φιλαδέλφεια
Οδηγίες
Στο χλιαρό γάλα ρίχνω την μαγιά και ανακατεύω. Προσθέτω το λάδι και το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας.
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στη άκρη για 45 λεπτά
Παίρνω κομμάτια από την ζύμη και ανοίγω σε φύλλο μικρό.
Κάνω 2 σχισμές μια αριστερά και μια δεξιά τοποθετώντας στην μέση του φύλλου τα υλικά μου! Κλείνω από την μια πλευρά και καπακώνω και με το άλλο κομμάτι ζύμης από την άλλη πλευρά. Τοποθετώ σε λαδόκολλα σε ταψάκι .
Ψήνω 180-200 βαθμούς αέρα (ανάλογα πόσο δυνατό φούρνο έχουμε ) μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ζεστά η κρύα .
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments