Κομπόστα ροδάκινα στον φούρνο! | Aspas_recipes

Κομπόστα ροδάκινα στον φούρνο!

komposta-rodakino
 
Η πιο εύκολη κομπόστα που μπορεί να φτιάξει κάποιος με 2 κινήσεις! Τα υπόλοιπα τα κάνει ο φούρνος! Εμείς άπλα περιμένουμε! Δύσκολο?

Υλικά για κάθε βάζο 900 ml

2 κ. σ. ζάχαρη

 1/2 φλιτζάνι νερό

για μεγαλύτερα η μικρότερα βάζα αυξομειώστε τις ποσότητες

 komposta-rodakino-ston-fourno

Οδηγίες
Αποστειρώνουμε  τα βάζα μας. Καθαρίζουμε τα ροδάκινο από τη φλούδα και τα βάζουμε στο βάζο .

Προσθέτουμε  στο κάθε βάζο την ζάχαρη και το νερό κουνώντας λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη.

Γεμίζουμε τα βάζα με νερό , κλείνουμε  με τα καπάκια και τα βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 100 βαθμούς για μιάμιση ώρα.(120 βαθμούς αν ο φούρνος σας δεν είναι πολύ δυνατός) Σε όρθια  θέση (με το καπάκι προς τα επάνω )

Μετά από μιάμιση ώρα τα βγάζουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψάκι (με το καπάκι προς τα κάτω).

Τα αφήνωουμρεκεί έως ότου κρυώσουν εντελώς. 

Και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

komposta-rodakino

 Όταν κρυώσουν και τα επαναφέρουμε στην όρθια θέση και δούμε ότι μένει στο κάτω μέρος του βάζου  ένα κενό με σιροπάκι τότε είμαστε σίγουροι ότι πέτυχε η κομποστοποιήση.

rodakino-komposta

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!


0 comments