cheesecake με oreo και φράουλες! | Aspas_recipes

cheesecake με oreo και φράουλες!

cheesecake-me-oreo-kai-fraoules

Υλικά

Για την βάση

2 συσκευασίες  μπισκότα Oreo (2χ154 γραμμάρια )

55 γραμμάρια  βούτυρο λιωμένο και χλιαρό 

Για την γέμιση

225 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

300 γραμμάρια  ζάχαρη

40 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

4 μεγάλα αυγά

2 κρόκοι αυγών

1 βανίλια

100  ml κρέμα γάλακτος

Για την διακόσμηση 

Σάλτσα φράουλας 

Φρέσκες φράουλες 

 
Οδηγίες

Για την βάση
Προθερμαίνουμε   τον φούρνο στους 160º C στις αντιστάσεις . Βάζουμε  ένα βραστήρα τσαγιού ή μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά για να βράσει.

Στο multi πολτοποιούμε τα μπισκότα μαζί με την κρέμα τους . Προσθέτουμε το χλιαρό βούτυρο ανακατεύουμε .

Στρώνουμε τα τρίμματα μπισκότου  στον πάτο από ένα μικρό ταψάκι 26 εκατοστών ή σε  μια φάρμα με αποσπώμενο στεφάνι.

Για την γέμιση
Σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ  χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλεύρι  μέχρι να μαλακώσει.  Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. 

Προσθέτουμε  τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους των αυγών, ένα –ένα κάθε φορά και χτυπάμε καλά αλλά σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη. 

Προσθέτουμε  τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος.

Τοποθετούμε  το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Γεμίζουμε  το ταψί με το βραστό νερό μέχρι να φτάσει στην μέση .

Ψήνουμε μέχρι  η γέμιση του cheesecake να είναι σταθερή και ελαφρά να ροδίσει από πάνω, περίπου  70 έως 80 λεπτά.

Αφαιρούμε  το cheesecake από το ταψί με το νερό και το αφήνουμε να έρθει   σε θερμοκρασία δωματίου. Καλύπτουμε  το cheesecake με  πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε  τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Διακοσμούμε με την σάλτσα φράουλας , τις φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε 

Καλή σας επιτυχία!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments