Για την βάση
2 συσκευασίες μπισκότα Oreo (2χ154 γραμμάρια )
55 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
Για την γέμιση
225 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμμάρια ζάχαρη
40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
2 κρόκοι αυγών
1 βανίλια
100 ml κρέμα γάλακτος
Για την διακόσμηση
Σάλτσα φράουλας
Φρέσκες φράουλες
Οδηγίες
Για την βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο
στους 160º C στις αντιστάσεις . Βάζουμε ένα βραστήρα τσαγιού ή μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά για να
βράσει.
Στο multi πολτοποιούμε τα μπισκότα μαζί με την κρέμα τους . Προσθέτουμε το χλιαρό βούτυρο ανακατεύουμε .
Στρώνουμε τα τρίμματα μπισκότου στον πάτο
από ένα μικρό ταψάκι 26 εκατοστών ή σε μια φάρμα με αποσπώμενο στεφάνι.
Για την γέμιση
Σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το
αλεύρι μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε
σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους των αυγών, ένα –ένα
κάθε φορά και χτυπάμε καλά αλλά σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε
προσθήκη.
Προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
Τοποθετούμε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Γεμίζουμε το ταψί
με το βραστό νερό μέχρι να φτάσει στην μέση .
Ψήνουμε μέχρι η γέμιση του cheesecake να είναι σταθερή και
ελαφρά να ροδίσει από πάνω, περίπου 70
έως 80 λεπτά.
Αφαιρούμε το cheesecake από το ταψί με το νερό και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Καλύπτουμε το cheesecake
με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Διακοσμούμε με την σάλτσα φράουλας , τις φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε
0 comments