Αυτά τα γλυκά ψωμάκια είναι γεμιστά με πραλίνα σοκολάτας! Η χρυσή και αφράτη ζύμη παίρνει κάποιο χρόνο για να ετοιμαστεί αλλά αξίζει εντελώς την αναμονή .
Γίνονται 16 ψωμάκια
υλικά για τη ζύμη
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γραμμάρια αλάτι
45 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
4 αυγά, πολύ κρύα
220 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε κύβους
1 αυγό για το άλειμμα
Nutella
Υλικά για διακόσμηση:
Κομμένα φουντούκια
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι και προσθέτουμε τα αυγά.
Προσθέστε αλάτι, την μαγιά και ζάχαρη . Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο σε κύβους και ζυμώνετε για άλλα 10 έως 12 λεπτά.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Κάντε μια όμορφη μπάλα και μεταφέρετε σε ένα μπολ με αλεύρι.
Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες και μέχρι 24 ώρες.
Ανοίξτε τη ζύμη περίπου 1,5 εκατοστά πάχους. Η ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ μαλακή και λίγο κολλώδης, αλλά εύκολο να την δουλέψετε.
Κόψτε σε δίσκους 10cm διάμετρο με έναν κουπ πατ μπισκότων η με ένα ποτήρι.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, τοποθετήστε μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας στο κέντρο κάθε κύκλου και κλείστε σαν πουγκάκι.
Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσουν για 1:30 ώρα .
Αλείψτε τα ψωμάκια με 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο.
Πιέστε τα φουντούκια στη ζύμη.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Βάλτε σε μια σχάρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.
Σημείωση: μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή με όλα τα toppings που θέλετε: μαρμελάδα, κρέμα κλπ.
πηγή και φώτο συνταγής .eatwell101.com
0 comments