Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και στο τηγάνι με φέτα της Κ.Λαμπρινής
Για τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς!
Υλικά!
500 γρ ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμύδια
2 κ.σ πολτός ντομάτα
1 λεμόνι το χυμό του
άνηθο η μάραθο
μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο
1 φλιτζάνι νερό (χλιαρό )
αλάτι,μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιεν.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λουλουδάκια τα αφήνω ανάποδα το ένα μέσα στο άλλο 5 -6 μαζί σε δόσεις.
Ετοιμάζουμε την γέμιση πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε
ένα μεγάλο μπολ, τρίβουμε το ξερό κρεμμύδι, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια
(ψιλοκομμένα )και όλα τα υπόλοιπα, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα τα
ανακατεύουμε καλά και βάζω σελοφάν και αφήνω το μπολ να φουσκώσει το ρύζι. (μπορούμε από το βράδυ να το ετοιμάσουμε για να ανακατευτούν καλύτερα τα
υλικά )η 2 ώρες περίπου!
Γεμίζουμε τα λουλουδάκια και κάνουμε μια στρώση σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, κάτω στην κατσαρόλα μπορούμε να βάλουμε τα κοτσάνια από τα μυρωδικά μια στρώση και πάνω τους τα γεμιστά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο καγιεν ελαιόλαδο και τοποθετούμε ένα πιάτο ανάποδα πάνω τους, σκεπάζω με νερό, βάζοντας την κατσαρόλα στην φωτιά, τα αφήνω να σιγοβραζόσουν περίπου 45 λεπτά και βλέπουμε τα γεμιστά αν χρειάζονται ακόμα λίγο νεράκι.
Γεμίζουμε τα λουλουδάκια και κάνουμε μια στρώση σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, κάτω στην κατσαρόλα μπορούμε να βάλουμε τα κοτσάνια από τα μυρωδικά μια στρώση και πάνω τους τα γεμιστά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο καγιεν ελαιόλαδο και τοποθετούμε ένα πιάτο ανάποδα πάνω τους, σκεπάζω με νερό, βάζοντας την κατσαρόλα στην φωτιά, τα αφήνω να σιγοβραζόσουν περίπου 45 λεπτά και βλέπουμε τα γεμιστά αν χρειάζονται ακόμα λίγο νεράκι.
10 λουλούδια, πλενουμε και τα καθαρίζουμε,
10 μπαστούνια τυρί φέτα,
Για το τηγάνισμα χρειαζόμαστε
ελαιόλαδο
κουρκούτι
Για το κουρκούτι χρειαζόμαστε
μισό κουτάκι μπίρα
3 -4 γεμάτες κουταλιές φαρίνα,
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο (με ζελατίνα, αν έχεις χρόνο άστο μια ώρα )μετά βάζουμε από ένα κομμάτι τυρί και ρολάρο στη κορυφή να κλείσει κάπως και το βουτάμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, γυρίζοντας μια φορά τα λουλουδάκια, μετά τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Tips! όταν τα βάζουμε στο κουρκούτι κρατάμε τα λουλουδάκια με τα χέρια μας και στριφογυρνάμε στο κουρκούτι, για να καλυφθεί με κουρκούτι σε όλη την επιφάνεια του.
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments