Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και στο τηγάνι με φέτα της Κ.Λαμπρινής | Aspas_recipes

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και στο τηγάνι με φέτα της Κ.Λαμπρινής

kolokythoanthoi3

 Κολυκοθοανθούς γεμιστούς με ρυζάκι αλλά και τηγανητούς μας παρουσιάζει και μας δείχνει πως να φτιάξουμε ή κ.Labrini Brakai  μέλος της ομάδος μας  στο fb Συνταγές απλές και εύκολες   Την ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή (φώτο - εκτέλεση) Ελάτε να τους φτιάξουμε παρέα!

 Για τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς!
 
Υλικά! 

500 γρ ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμύδια
2 κ.σ πολτός ντομάτα
1 λεμόνι το χυμό του
άνηθο η μάραθο
μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο
1 φλιτζάνι νερό (χλιαρό )
αλάτι,μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιεν. 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λουλουδάκια τα αφήνω ανάποδα  το ένα μέσα στο άλλο  5 -6 μαζί σε δόσεις. 

Ετοιμάζουμε την γέμιση  πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβουμε το ξερό κρεμμύδι, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα )και όλα τα υπόλοιπα, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα τα ανακατεύουμε καλά και βάζω σελοφάν και αφήνω το μπολ να φουσκώσει το ρύζι. (μπορούμε από το βράδυ να το ετοιμάσουμε για να ανακατευτούν  καλύτερα τα υλικά )η 2 ώρες περίπου! 

Γεμίζουμε τα λουλουδάκια και κάνουμε μια στρώση σε κατσαρόλα με φαρδύ  πάτο, κάτω στην κατσαρόλα μπορούμε να βάλουμε τα κοτσάνια  από τα μυρωδικά μια στρώση και πάνω τους τα γεμιστά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο καγιεν  ελαιόλαδο και τοποθετούμε ένα πιάτο ανάποδα πάνω τους, σκεπάζω με νερό, βάζοντας την κατσαρόλα στην φωτιά, τα αφήνω να σιγοβραζόσουν  περίπου 45 λεπτά και βλέπουμε τα γεμιστά αν χρειάζονται ακόμα λίγο νεράκι.

kolokythoanthoi4

 Τα λουλουδάκια από τα κολοκυθάκια θέλουν πρωί πρωί να τα γεμίσεις γιατί κλείνουν μετά, Τα καθαρίζουμε γύρω γύρω σαν τις μπάμιες και το μέσα (το μικρό το κίτρινο )και θέλουν όταν τα καθαρίζουμε καλύτερα να τα βάζουμε ένα μέσα στο άλλο δηλαδή 5 -6 μαζί σε δόσεις. Εγώ έκανα την  πρώτη στρώση με αμπελόφυλλα και το δεύτερο με λουλούδια.

kolokythoanthoi5

  Μετά το βράσιμο μπορούμε να τα φάμε έτσι η αν θέλουμε κάνουμε αβγολέμονο, εγώ έκανα. Μετά το βράσιμο παίρνουμε το ζουμί που έχει στη κατσαρόλα (αν έχει )να είναι ακόμα ζεστό, σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αβγά με το χυμό λεμόνι (από 1 λεμόνι )και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί, ανακατεύουμε και πάλι στην κατσαρόλα, κουνάω την κατσαρόλα να πάει παντού αφού πρώτα έχω βγάλει το πιάτο. Προσοχή όταν θα πάρετε  το ζουμί από την κατσαρόλα.

kolokythoanthoi-sto-thgani1

 Για τα κολοκυθοανθούς με τυρί φέτα στο τηγανι
10 λουλούδια, πλενουμε και τα καθαρίζουμε, 
10 μπαστούνια τυρί φέτα, 

Για το τηγάνισμα  χρειαζόμαστε 
ελαιόλαδο
κουρκούτι
Για το κουρκούτι χρειαζόμαστε
μισό κουτάκι μπίρα
 3 -4 γεμάτες κουταλιές φαρίνα,
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
 
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο (με ζελατίνα, αν έχεις χρόνο άστο μια ώρα )μετά βάζουμε από ένα κομμάτι τυρί και ρολάρο στη κορυφή να κλείσει κάπως και το βουτάμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, γυρίζοντας μια φορά τα λουλουδάκια, μετά τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Tips! όταν τα βάζουμε στο κουρκούτι κρατάμε τα λουλουδάκια με τα χέρια μας και στριφογυρνάμε στο κουρκούτι, για να καλυφθεί με κουρκούτι σε όλη την επιφάνεια του.

kolokythoanthoi-sto-thgani2

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

0 comments