Κασερόπιτα πεντανόστιμη που λιώνει στο στόμα .
Υλικά ( ταψί του φούρνου)
Για το φύλλο
300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμάρια αλεύρι σκληρό κίτρινο
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 σφηνάκι λάδι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1 κούπα νερό (να έχω μια ζύμη εύπλαστη)
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κούπες καλά γεμάτες καυτό γάλα
Αλάτι πιπέρι
300 γραμμ. κασέρι τριμμένο
300 γραμμ. γραβιέρα Νάξου τριμμένο
Εκτέλεση
Ξεκινάω με τη μπεσαμέλ μου βάζοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλιτσα να κάψει . Καβουρδίζω ελαφρώς το αλεύρι και προσθέτω το γάλα ( καυτό) σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνω ( προσέχω το αλάτι ) και προσθέτω τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύω να λιώσουν. Αφήνω την κρέμα στην άκρη καλά σκεπασμένη να κρυώσει.
Σε λεκανίτσα βάζω το αλεύρι, το αλάτι κάνω μια γουβιτσα και προσθέτω το λάδι το ξύδι και το νερό. Ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμάρι ,να μην κολλάει. Βλέπουμε αν χρειάζεται νεράκι ή αλευράκι και προσθέτουμε. Χωρίζω 4 μπαλίτσες και ανοίγω 4 φύλλα.
Λαδώνω το ταψάκι και στρώνω κάτω 2 φύλλα τα οποία λαδώνω ενδιάμεσα , προσθέτω τη γέμιση και κλείνω με τα άλλα δύο. Λαδώνω την πίτα μου , ραντίζω με λίγο νεράκι και ψήνω μέχρι να ροδίσει καλά!!!!


0 comments