Γίνονται τόσο εύκολα που δε περιγράφεται! Πεντανόστιμοι λουκουμάδες και φουσκωτοί σαν μπαλόνια! Δεν θα μπορείς να σταματήσεις σε ένα μόνο !
Δείτε ακόμα :
Μηλό - λουκουμάδες οι πιο νόστιμοι / Μίνι λουκουμαδάκια με 3 υλικά / Donuts με μπείκιν / Ντόνατς μπαλίτσες
Υλικά:
1 αυγό
5 κ.σ. γιαούρτι περίπου 130 γρ
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. σόδα
250 γρ / 2 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
λάδι
4 κ.σ. άμυλο για το άνοιγμα των φύλλων
Σερβίρουμε με κανελοζάχαρη ή με τυριά και αλλαντικά!(Εμείς τις φάγαμε με τυριά και αλλαντικά.)
Οδηγίες:
Σε ένα μπόλ ανακατέψτε το αυγό και το γιαούρτι.
Ανακατέψτε σε ξεχωριστό μπολ την μαγειρική σόδα με ξύδι και ρίξτε τα στο μείγμα αυγών.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Ρίξτε κορνφλάουρ στην επιφάνεια του τραπεζιού και χωρίστε την ζύμη σε 7-10 κομμάτια.
Ανοίξτε κάθε ένα κομμάτι ζύμης σε μικρό φύλλο.
Τηγανίζουμε σε μέτριο προς καυτό λάδι.(ζεσταίνουμε το λάδι καλά και χαμηλώνουμε στο 6 σε εστία).
καλή σας επιτυχία !!!!
Θα σας μοιάζει με ένα γιγαντιαίο μπισκότο τρούφας γεμιστό με κρέμα φουντουκιού!
Δείτε ακομα nutella κεικ / Κεκάκια nutella με 3 υλικά και δίχως μίξερ / cupacakes γεμιστά με nutella και σταγόνες σοκολάτας(2)
Υλικά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
400 γραμμάρια κρέμα φουντουκιού(nutella ή Μερέντα)
150 γραμμάρια τσιπ σοκολάτας ή τρούφα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός αλεύρι και τρούφας.
Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι , ανακατεύουμε καλά και τέλος την τρούφα.
Έχουμε τώρα ένα πολύ μαλακό ζυμαράκι.
Σε φόρμα του κέικ στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε περίπου τα 3/4 της ζύμης μας πατώντας με τα χέρια για να καλύψουμε όλο τον πάτο της φόρμας με την ζύμη μας.
Απλώνουμε από πάνω την nutella και καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1/4 της ζύμης από πάνω ρίχνοντας κομματάκια ζύμης με τα χέρια.
Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά, σερβίρουμε ζεστό!
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
φώτο από την φίλη μας Αρχοντούλα Σαμανδαρά που έφτιαξε την συνταγή
Από τις πιο εύκολες τάρτες που έχω φτιάξει! Την φτιάχνεται και σερβίρεται! Ένα εύκολο γλυκάκι που συνιστάται και για απρόσμενους καλεσμένους.
Υλικά για μια φόρμα 22-24 cm
300 γραμμάρια αλεύρι - 2.5 ποτήρια νερού
100 γραμμάρια ζάχαρη - 1/2 ποτήρι νερού
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
75 γραμμάρια σπορέλαιο - 1/3 ποτήρι
Ξύσμα φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 κ.γ μπείκιν)
150 γραμμάρια σπιτική μαρμελάδα για γέμιση Οδηγίες
Σπάω τα αυγά σε μπολ, προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύω με το σύρμα μετά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αναμιγνύω πρώτα με το σύρμα και μετά με τα χέρια μου.
Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνω για λίγο. Τη βάζω σε λαδόκολλα και ανοίγω σε φύλλο. Κόβω κύκλους με ένα ποτήρι διαμέτρου 7 cm.
Βάζω τη μαρμελάδα στο κέντρο κάθε δίσκου, την σηκώνω στην παλάμη του χεριού μου και την τσιμπώ στις αντίθετες πλευρές.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° για 25 λεπτά, μόλις ετοιμαστεί το
αφήνω να κρυώσει και μετά το βάζω σε ένα δίσκο σερβιρίσματος, το
πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη για γεύση και μπορώ να το σερβίρω.
από την φίλη μας χριστινα μανετακη που έφτιαξε την συνταγή
Ένα πόλι πολύ εύκολο φαγητό! Βάζεις όλα σου τα υλικά στην χύτρα και μετά από 30 λεπτά μπορείς να γευτείς το πιο νόστιμο στιφάδο με χταπόδι λουκούμι που έχεις φτιάξει και έχεις φάει ποτέ!
Δείτε ακόμα χταπόδι ξιδάτο / χταπόδι κοκκινιστό / χταπόδι κρασάτο
Υλικά
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό χταπόδι
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
2 -3 φύλλα δάφνης
1-2 σκελίδες σκόρδα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Τοποθετούμε τη χύτρα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Προσθέτουμε το χταπόδι στην χύτρα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα σκόρδα σε κομμάτια και τα βάζουμε στην χύτρα. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα. Βάζουμε το μπαχάρι και τη δάφνη, σε ένα τουλουπάνι, το δένουμε με σπάγκο και το βάζουμε στην χύτρα.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο γυρίζουμε τη βαλβίδα ώστε να φύγει ο ατμός και να αποσυμπιεστεί η χύτρα. Εναλλακτικά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά ώστε να αποσυμπιεστεί η χύτρα από μόνη της.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Νόστιμα τσουρεκάκια και αφράτα και πολύ γευστικά και γεμιστά με σοκολάτα!!
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για το πρωινό ή απογευματινό σας καφεδάκι? Ιδανική συνταγή για κολατσιό στο σχολείο!
Δείτε ακόμα Τσουρεκάκια muffins / Τσουρέκι με μέλι / 3 συνταγές για πασχαλινά τσουρέκια
Για τα πεντανόστιμα #τσουρεκάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά
- 450 γρaμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
- 1/2 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
- 1/2 ποτήρι νερού νερό
- 1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
- 1 φακελάκια μαγιά
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού Μαχλέπι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
Ακόμα για την γέμιση
- 1 Κουβερτούρα μαύρη ή κουβερτούρα γάλακτος
Για το άλειμμα
- 1 κρόκος αυγού +λίγο γάλα
Για διακόσμηση
Οδηγίες
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά μας μαζί με την ζάχαρη και την μάγια. Ανακατεύουμε καλά.
Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε και το αλάτι! Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μπολ μας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ωρίτσα. Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια 70 γρ και κάνουμε διάφορα σχέδια. Τοποθετούμε 1-2 κομμάτια κουβερτούρα σε όσα θέλουμε να κάνουμε γεμιστά ,κλείνουμε και τοποθετούμε τα τσουρεκάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά ακόμα να φουσκώσουν. Αλείφουμε με κρόκο αυγού (αραιωμένο και χτυπημένο με γάλα) και πασπαλίζουμε με σουσάμι η αμύγδαλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά !
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram