Πολιτική απορρήτου

 Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

H ιστοσελίδα syntagesgiapiadia.blogspot.com αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων, πιστεύει απόλυτα ότι τα προσωπικά σας στοιχεία πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικά και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Στην κάτωθι Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων («Πολιτική Απορρήτου») εξηγούμε ποιες πληροφορίες συλλέγουμε από εσάς όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας ή όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας.

Το syntagesgiapiadia.blogspot.com διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων γίνεται με πάντα με γνώμονα το συμφέρον των χρηστών, τηρουμένων των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας και της ακρίβειας και ότι είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 (GDPR) και τον εφαρμοστικό Νόμο 4624/2019.

Η χρήση του syntagesgiapiadia.blogspot.com από εσάς συνεπάγεται ότι παρέχετε την συναίνεσή σας να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πληροφορίες σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Αν κάποιος χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους που προβλέπονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του .

1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Η ΑΣΠΑΣΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ  είναι η διαχειρίστρια της ιστοσελίδας syntagesgiapiadia.blogspot.com.

2. Ορισμός των Προσωπικών Δεδομένων και της Επεξεργασίας τους

Προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, κ.ά., οι οποίες ταυτοποιούν ή μπορούν σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες να ταυτοποιήσουν ένα φυσικό πρόσωπο.

Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων αποτελεί κάθε πράξη που γίνεται με αυτοματοποιημένα ή μη μέσα επί προσωπικών δεδομένων, όπως η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων.

3. Πεδίο εφαρμογής

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ισχύει για όλες τις πληροφορίες που συλλέγουμε κατά την επίσκεψή σας στο syntagesgiapiadia.blogspot.com ή από πλατφόρμες τρίτων (όπως Facebook,  Instagram, Pinterest κ.α), καθώς και από εφαρμογές στις οποίες η πρόσβαση και η χρήση πραγματοποιείται μέσα από τους ως άνω διαδικτυακούς τόπους ή πλατφόρμες τρίτων και τις οποίες διαχειρίζεται το syntagesgiapiadia.blogspot.com .

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν ισχύει για πληροφορίες που συλλέγονται από διαδικτυακούς τόπους, πλατφόρμες ή εφαρμογές τρίτων, τους οποίους επισκέπτεστε μέσω συνδέσμων (links) ή διαφημιστικών καταχωρήσεων (banners), που βρίσκονται στο  syntagesgiapiadia.blogspot.com αλλά δεν ελέγχονται από αυτό. Οι ως άνω διαδικτυακοί τόποι, πλατφόρμες ή εφαρμογές τρίτων φέρουν οι ίδιοι ακέραια την ευθύνη για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουν και επεξεργάζονται. Για τον λόγο αυτόν, σας προτρέπουμε να ανατρέχετε στην Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κάθε ιστοχώρου στον οποίο περιηγείστε.

4. Ποιες πληροφορίες συλλέγουμε

Πληροφορίες που υποβάλλετε αυτοβούλως στην ιστοσελίδα κατά την εγγραφή σας σε υπηρεσίες μας ή κατά την επικοινωνία σας μαζί μας, όπως το ονοματεπώνυμό σας, το όνομα χρήστη, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) ή τα σχόλια που δημοσιεύετε. Η εγγραφή σας στην ιστοσελίδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή newsletters μέσω email για διαφημιστικούς σκοπούς. Η αποστολή των newsletters και των περιεχομένων τους καθορίζονται αποκλειστικά από το syntagesgiapiadia.blogspot.com , το οποίο δεν εγγυάται συγκεκριμένο χρόνο ή συχνότητα αποστολής τους και διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την αποστολή των newsletters οποτεδήποτε.

Επιπλέον, κατά την επίσκεψη και πλοήγηση σας στον ιστοχώρο του  syntagesgiapiadia.blogspot.com συλλέγουμε παθητικά μέσω εργαλείων εντοπισμού, όπως cookies που έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας να χρησιμοποιηθούν, πληροφορίες σχετικά με εσάς και τη συσκευή με οποία συνδεθήκατε στη ιστοσελίδα π.χ. τη διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου (διεύθυνση ΙΡ), το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, τον περιηγητή σας (browser), την ημερομηνία, την ώρα, τις σελίδες και τα links που επισκεφτήκατε στην ιστοσελίδα. Αναλυτικά για τη χρήση cookies .

Επίσης, συλλέγουμε δεδομένα και από τρίτα μέρη, όπως πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Pinterest, κ.α.).

Σε καμία περίπτωση δεν συλλέγουμε οποιεσδήποτε ευαίσθητες προσωπικές κατηγορίες δεδομένων, όπως πληροφορίες σχετικές με φυλετική ή εθνική καταγωγή, πολιτικές πεποιθήσεις, θρησκεία, υγεία, ποινικό μητρώο, γενετήσιο προσανατολισμό κλπ. Αν, ωστόσο, επιλέξετε αυτοβούλως να δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα μας τέτοιες πληροφορίες, θα αναφέρονται σε αυτή την Πολιτική Απορρήτου.

Η ιστοσελίδα μας δεν απευθύνεται σε ανηλίκους και ζητούμε από αυτούς να μην παρέχουν προσωπικές τους πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας. Σε κάθε περίπτωση, αν αντιληφθούμε ότι ένας ανήλικος επιχειρεί να υποβάλει προσωπικά του δεδομένα, θα διαγράψουμε τα δεδομένα αυτά από τα αρχεία μας.

5. Χρήση των πληροφοριών σας

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας για τους εξής λόγους:

– για τη λειτουργία και διαχείριση της ιστοσελίδας μας,

– για την παρακολούθηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας,

– για τη βελτιστοποίηση της πλοήγησης στην ιστοσελίδα και της εμπειρίας του χρήστη των παρεχόμενων υπηρεσιών,

– για την επικοινωνία και ενημέρωση του χρήστη,

– για την ανάρτηση σχολίων στην ιστοσελίδα μας,

– για τον εντοπισμό και την καταμέτρηση των διαφημίσεων στην ιστοσελίδα,

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία η συλλογή και επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων απαιτεί συγκεκριμένο, νόμιμο λόγο. Κάθε χρήση των πληροφοριών σας στηρίζεται σε μια από τις παρακάτω νόμιμες βάσεις:

– στην συγκατάθεση του χρήστη στις περιπτώσεις εγγραφής του στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας και την χρήση cookies,

– στην εξασφάλιση των νόμιμων συμφερόντων μας π.χ. τη διεκδίκηση αστικών αξιώσεων,

– στη μη συμμόρφωση του χρήστη με την κείμενη νομοθεσία και την τέλεση από αυτόν παράνομων πράξεων.

– την ενάσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας,

– για τον εντοπισμό ή την αποτροπή τυχόν παράνομων ενεργειών.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά, διοικητικά και τεχνολογικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων σας από οποιαδήποτε απώλεια, τυχαία ή παράνομη καταστροφή, λανθασμένη χρήση, αλλοίωση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, απαγορευμένη διάδοση ή γνωστοποίηση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Τα ως άνω μέτρα επανεξετάζονται, τροποποιούνται και επικαιροποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να συμβαδίζουν και να ανταποκρίνονται στις επιχειρηματικές μας ανάγκες, στην εξέλιξη της τεχνολογίας και στις αλλαγές της νομοθεσίας.

Τα δεδομένα σας τηρούνται από το syntagesgiapiadia.blogspot.com  μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του νόμιμου σκοπού επεξεργασίας, για τον οποίον συλλέχθηκαν αρχικά, κατόπιν της ελεύθερης συγκατάθεσής σας.

Τα δεδομένα λογαριασμού χρήστη διατηρούνται για όσο χρόνο είναι ενεργός ο λογαριασμός χρήστη.

Η δήλωση συγκατάθεσής σας και οι υποβληθείσες από εσάς πληροφορίες για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (newsletters) τηρείται για όσο χρόνο σας αποστέλλονται newsletters και πάντως όχι περισσότερο από έξι μήνες από τη διακοπή αποστολής τους.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, ενδέχεται τα προσωπικά σας δεδομένα να αποθηκευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όταν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής νομοθετικών διατάξεων ή εννόμων υποχρεώσεων μας.

6. Τα νόμιμα δικαιώματά σας

Ως υποκείμενο των δεδομένων έχετε τα κάτωθι νόμιμα δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς:

Δικαίωμα ενημέρωσης: Αυτό σημαίνει ότι έχετε δικαίωμα να ενημερώνεστε για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και για τα δικαιώματά σας.

Δικαίωμα πρόσβασης: Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς πώς και ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε ή αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων.

Δικαίωμα διόρθωσης: Μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση ελλιπών ή εσφαλμένων προσωπικών δεδομένων, ώστε αυτά να είναι σωστά και ακριβή.

Δικαίωμα διαγραφής/λήθης: Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας, αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους σκοπούς επεξεργασίας για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικά ή αν επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας και δεν υπάρχει άλλη νόμιμη βάση επεξεργασίας.

Δικαίωμα εναντίωσης: Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας ή να άρετε τη συγκατάθεση σας, όπου έχει απαιτηθεί και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας ή αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Μπορείτε να μας ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, αν αμφισβητείτε την ακρίβεια τους ή την νομιμότητα της επεξεργασίας.

Μπορείτε να ασκήσετε όλα τα ανωτέρω δικαιώματα απευθυνόμενοι εγγράφως προς το  syntagesgiapiadia.blogspot.com αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση syntagesgiapaidia@gmal.com  Το ως άνω μήνυμα θα πρέπει να έχει σαφές αίτημα και να συνοδεύεται από έγγραφα που θα αποδεικνύουν την ταυτότητά σας.

7. Τροποποίηση της Πολιτικής Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ενδέχεται να τροποποιούμε και να ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όποτε αυτό είναι αναγκαίο, προκειμένου να συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία και να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε συνθήκες. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα γνωστοποιούνται στο  syntagesgiapiadia.blogspot.com με κάθε πρόσφορο τρόπο, θα είναι διαθέσιμες σε αυτή τη σελίδα και θα τίθενται σε ισχύ από την ανάρτησή τους. Σας συνιστούμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα δεδομένα σας. Η χρήση της ιστοσελίδας μετά από αυτές τις αλλαγές, σημαίνει ότι αποδέχεστε την αναθεωρημένη Πολιτική Απορρήτου.



Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται νέα σχόλια.*