Είναι τόσο νόστιμα και γευστικά τα ζελεδάκια αυτά που δεν θα μπορείς νa σταματήσεις σε ένα μόνο!
Για τα σπιτικά ζελεδάκια φράουλα θα χρειαστούμε :
Υλικά
200 γρ φράουλες
130 γρ ζάχαρη
16 γρ ζελατίνη σε σκόνη
30 ml νερό
Οδηγίες
Κόβουμε τις πλυμένες φράουλες στα δύο. Τα αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 1-2 ώρες να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους ανακατεύοντας που και και που. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στο μουλτι πολτοποιουμε τις φράουλες .
Βάζουμε την ζελατίνη σε ένα μπολάκι με το νερό και αφήνουμε να καθίσει για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα ζελατίνης στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Καλύψτε μια φόρμα του κέικ με μεμβράνη και τοποθετήστε το μείγμα. Καλύψτε με μεμβράνη και το πάνω μέρος έτσι ώστε να εφάπτεται στο ζελέ. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Πασπαλίστε ζάχαρη σε ένα δίσκο, ρίξτε το κρύο μείγμα ζελέ πάνω από τη ζάχαρη και πασπαλίστε ζάχαρη και από πάνω . Κόβουμε σε τετράγωνα.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments