Καταπληκτική ιδέα αν σας έμειναν μακαρόνια ή θέλετε να τα δοκιμάσετε σε μια άλλη εκδοχή .
Υλικά (για 1 μεγάλη ή 20 ατομικές)
100 γραμμάρια σπαγγέτι
50 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα ντομάτας (με βασιλικό ή με ελιές)
1 φρέσκια μοτσαρέλα μπάλα (120-150 γραμμαρίων .) κομμένη σε λεπτές φετούλες
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλάτι και πιπέρι
φυλλαράκια βασιλικού για να διακοσμήσουμε την «πίτσα»
Οδηγίες
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε,, τα σπαγγέτι.
Απλώνουμε τα μισά μακαρόνια στο τηγάνι και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα της ντομάτας .
Πάνω από την σάλτσα απλώνουμε τα φετάκια της μοτσαρέλας .
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σπαγγέτι και τις ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Τις διακοσμούμε με τα φυλλαράκια του βασιλικού.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Τα πιο εύκολα και ξεκούραστα τσουρέκια που φτιάξατε ποτέ. Αρωματικά, αφράτα, με ίνες και τόσο φρέσκα ακόμη και δέκα μέρες μετά. Ο αρτοπαρασκευαστής κάνει όλη τη δουλειά κι εσείς μόνο τα πλάθετε.
Για το τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή θα χρειαστούμε :
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας
200 ml γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ (προαιρετικά)
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 αυγά
625 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
1 αυγό για άλειμμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο και την ζάχαρη να λιώσουν και το ρίχνουμε στον αρτοπαρασκευαστή. Προσθέτουμε τη μαστίχα που την έχουμε κοπανίσει στο γουδί ή στο μούλτι με λίγη από τη ζάχαρη. Και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλεύρι, μαγιά, αυγά, μαχλέπι και το κακουλέ .
Ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για ζύμωμα και φούσκωμα. Αυτό το πρόγραμμα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα.
Όταν τελειώσει αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα μέσα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή για να συνεχίσει να φουσκώνει.
Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε τα τσουρέκια μας στο σχήμα που επιθυμούμε.
Αν θέλουμε γεμίζουμε με σοκολάτα ή μαρμελάδα προσέχοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες για να μη χυθεί στο ψήσιμο.
Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος 1 ώρα ακόμη.
Μπορούμε να προθερμάνουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς να βάλουμε μέσα ένα φλιτζάνι με νερό και τις λαμαρίνες με τα τσουρέκια στο φούρνο. Φουσκώνουν μια χαρά και δεν ταλαιπωρούνται ενώ το φλιτζάνι με το νερό κρατά μια υγρασία που δε τα αφήνει να ξεραθούν.
Όταν φουσκώσουν, τα αλείφουμε με το αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ, ή μαυροκούκι ή σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου 30 - με 40 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν καλά.
Αν δεν καταναλωθούν άμεσα τα κλείνουμε σε σακούλα για να μην ξεραθούν. Διατηρούνται δοκιμασμένα το λιγότερο έως δέκα ημέρες εξακολουθώντας να είναι το ίδιο αφράτα σαν την πρώτη μέρα.
Με τη δόση αυτή βγαίνουν 2 μεγάλα τσουρέκια ή ένα μεγάλο και 5 μικρά (ατομικά).
Μυστικά!
Το βούτυρο απαραιτήτως να είναι λιωμένο. Αν το βάλετε χωρίς να είναι λιωμένο ακόμη κι αν είναι soft και το προσθέσετε σε κομματάκια δε θα έχετε καλό αποτέλεσμα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram