Λ
Τι θα
χρειαστείτε
Ροζ χαρτοπετσέτες
Λευκές χαρτοπετσέτες
Πλαστικά Πασχαλινά
αυγά ή σοκολατένια αυγά ή αληθινά αυγά
Μικρά ποτήρια κρασιού
Κορδέλα διακοσμητική
Ψαλίδι
Προετοιμασία
της χαρτοπετσέτας
Ξεδιπλώστε δύο χαρτοπετσέτες, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα
παραλληλόγραμμο, αντί ενός τετραγώνου. Απλώστε τα σε μια επίπεδη επιφάνεια.
Διπλώστε την πετσέτα
α) Διπλώστε κάθε πετσέτα στη μέση κατά μήκος. Πιέστε
σταθερά προς τα κάτω για να τσαλακώνεται. β) Διπλώστε τις τέσσερις γωνίες της κάθε χαρτοπετσέτα κάτω σε γωνία 45 μοιρών και
τσαλακώστε την σταθερά. γ) Τοποθετήστε τις χαρτοπετσέτες μαζί, με την λευκή πετσέτα στο
κάτω μέρος. Πιάστε τις άκρες του κέντρου της ροζ πετσέτας και διπλώστε την
πετσέτα πάνω από μόνη της ώστε να καλύψει την λευκή πετσέτα για να είναι
τώρα είναι ορατή σε κάθε άκρο. δ) Κρατώντας πατημένο το κέντρο διπλώστε
στη μέση κατά μήκος, με την λευκή στο
εξωτερικό. Πατήστε σταθερά.
Ξεδιπλώστε,
και Διπλώστε πάλι
Προσέχοντας να διατηρηθούν όλες οι πτυχές που δημιουργήσατε
κατά το βήμα 3, αναιρέσετε την πτυχή που κάνατε στο βήμα d .Στη συνέχεια, διπλώνουμε κάθε
πλευρά των χαρτοπετσετών κατά μήκος προς την πτυχή στο κέντρο των
χαρτοπετσετών. Η ροζ πετσέτα θα πρέπει τώρα να είναι το εσωτερικό τμήμα του
ζευγαρώματος χαρτοπετσέτα, και ορατά μόνο δύο τρίγωνα σε κάθε άκρο της δέσμης των
χαρτοπετσέτων . Αυτό θα δημιουργήσει τα αυτιά με ροζ στο εσωτερικό μέρος του
αυτιού και το λευκό στο εξωτερικό μέρος.
Τελευταίο
Δίπλωμα
Διπλώστε στη μέση κατά μήκος και κάντε τσάκιση.
Κάντε
τα αυτιά!
Τοποθετείστε ένα αυγό κάθετα στο κέντρο, όπως φαίνεται, και
διπλώστε τα «αυτιά»
επάνω γύρω από τις πλευρές του αυγού.
Προσθέστε την Κορδέλα
Δέστε τα «αυτιά» μαζί με ύφασμα κορδέλα
The
Final Touch!
Τοποθετήστε το
λαγουδάκι στο ποτήρι .
πηγή και φώτο από εδώ partycity.com
ΡΟΖ ΓΑΤΟΥΛΕΣ Η ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ
ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙΑ
ΣΑΝ ΚΟΤΟΥΛΕΣ
ΣΑΝ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ
ΣΑΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ
ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΟΒΙΕΣ ΚΟΤΕΣ
πηγή και φώτο από εδώ .pinterest.com
Πεντανόστιμα σκαλτσούνια μελιού γεμιστά με καρύδια και σταφίδες!
Υλικά
Για τη ζύμη:
Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν – πάουντερ
Λίγο χλιαρό νερό ή χυμό πορτοκαλιού για το ζύμωμα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
½ φλιτζάνι τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι ( η ότι άλλο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα αν
θέλουμε)
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κ.γ κανέλλα
1/4 κ. γλυκού γαρύφαλλο
50 γρ σουσάμι καβουρντισμένο (προαιρετικά)
για το πασπάλισμα -διακόσμηση
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη , κανέλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο μέτριο. Με το φλιτζανάκι του καφέ κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους.
Στη μέση βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε τους κύκλους σε μισοφέγγαρα πιέζοντας τα στις άκρες. Στρώνουμε σε λαμαρίνα μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 c αντιστάσεις για μισή ώρα.
Μόλις τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με ανθόνερο
και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
Ζωγραφίστε με πινέλο και χρώμματα τα αυγά σας!
Διακοσμείστε τα αυγά σε ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια !
Αυγά με την τεχνική της χαρτοπετσέτας-ντεκαπάζ!
Αυγά βαμμένα και τυλιγμένα σε δαντέλα!
Διακοσμείστε με κλωστές, Βάψτε με μαρκαδόρους
ή ακόμα κια με σπρει, Βάλτε αυτοκολλητα μονογράμματα !
Με χαρτοπετσέτα και κόλλα!
Με κονφετι και κόλλα ή αυτοκόλλητα sticker
Με κονφετι και κόλλα ή αυτοκόλλητα sticker
Με μαρκαδόρους!
πηγή και φώτο από εδώ .pinterest.com
Ατομικά μίνι μιλφέιγ αλμυρά! Δοκιμάστε
την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
• Σφολιάτα - 3 φύλλα
• Μπέικον - 300 γρ κομμένο στα δύο
• Κασέρι - 300 γρ σε λεπτές φέτες και 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο
• Γάλα - 1 φλιτζανάκι του καφέ
• Αυγά - 1
• Βούτυρο - λίγο
• Αλάτι – πιπέρι
• Σφολιάτα - 3 φύλλα
• Μπέικον - 300 γρ κομμένο στα δύο
• Κασέρι - 300 γρ σε λεπτές φέτες και 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο
• Γάλα - 1 φλιτζανάκι του καφέ
• Αυγά - 1
• Βούτυρο - λίγο
• Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας, στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, τρυπάμε με
πιρούνι παντού και βάζουμε πρώτα το μπέικον μετά τις φέτες κασέρι και από πάνω
προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Το τρυπάμε πάλι παντού και προσθέτουμε το υπόλοιπο μπέικον και κασέρι.
Βάζουμε το τρίτο φύλλο σφολιάτας, το πιέζουμε λίγο να κολλήσει και το χαράζουμε με το μαχαίρι λίγο.
Τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι και περιχύνουμε με το αυγό αφού το χτυπήσουμε πρώτα μαζί με το γάλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
ABOUT ME
Food stylist & photographer. Loves nature ,tasty food, and good coffee. Don't hesitate to come for say a small "hello!"
POPULAR POSTS
Categories
- νηστίσιμα γλυκά 41
- νηστίσιμα φαγητά 15
- πίτες 71
- τα σαρακοστιανά 63
- χαλβάς 16
- χωρίς λάδι 7