Τυροπιτάκια με φέτα και μαιντανό!

tyropitakia-me-feta-kai-maintano

Αυτή η αλμυρή ζύμη με φέτα και μαϊντανό είναι μια τέλεια ιδέα για  πρωινό και μεσημεριανό γεύμα ή μπορείτε ακόμη και να σηκωθείτε στη μέση της νύχτας για να φάτε  ένα.

Υλικά για την ζύμη

125 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 

110 ml φλιτζάνι γιαούρτι

110 ml  λάδι 

2 αυγά (ένας από τους κρόκους αυγού είναι για το άλειμμα)

1 κουταλιά σούπας ξύδι

Μισό ματσάκι μαϊντανό

150 γραμμάρια   φέτα

2 κουταλάκια του γλυκού  μπέικιν πάουντερ

Αλάτι

450-500 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για την επάλειψη 

Κρόκο αυγού

 Σουσάμι

Οδηγίες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό, τη φέτα και το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ.

Προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ζυμώνουμε.

Έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη φέτα και ζυμώνουμε ξανά.


tyropitakia-me-feta-kai-maintano1

Πάρτε  κομμάτια μεγέθους αυγού από τη ζύμη και δώστε σχήμα.

Τοποθετήστε σε  ταψί με λαδόκολλα. Αλείψτε με το αυγό και κάντε σχέδια με ένα πιρούνι.
Τέλος, πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι πάνω τους και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 c μέχρι να ροδίσουν. 

Σερβίρουμε και τρώγονται ζεστά.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

φώτο συνταγής από την Arguro Fermani







0 comments