Focaccia με δεντρολίβανο !


Αφράτο ιταλικό ψωμί η διάσημη focaccia ! 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για focaccia 


Για την focaccia με δεντρολίβανο θα χρειαστούμε :

Υλικά 
    400 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

    150 γραμμάρια  σιμιγδάλι χοντρό

    1 φακελάκι μαγιά

    2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

    150 ml ζεστό γάλα

    150 ml ζεστό νερό

    100 ml ηλιέλαιο

    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Επικάλυψη

    Μισό ποτήρι νερό με 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    Αλάτι και φρέσκο δεντρολίβανο για γεύση


Οδηγίες

Για να φτιάξουμε τη focaccia, σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Ρίχνουμε στη συνέχεια την μαγιά τα δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη που θα χρησιμεύσουν για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας όλα τα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα ,το ζεστό νερό ,το ηλιέλαιο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. 


Ζυμώνουμε με τα χέρια και  προσθέτουμε το μείγμα αλευριού λίγο κάθε φορά.

Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να πάρουμε ένα καρβέλι με μια μαλακή και ελαστική υφή.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 90 λεπτά.

Τοποθετούμε σε ταψάκι  28cm και απλώνουμε την ζύμη με τα χέρια μας. Αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά .

Αλείψτε  με μισό ποτήρι νερό και περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι  ολόκληρη την  focaccia και με τα δάχτυλά μας  κάνουμε  τρύπες και  προσθέτουμε  φρέσκο δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι .

Ψήνουμε  180 βαθμούς αέρα για περίπου 25 λεπτά ή σε στατικό φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 




0 comments