Ψωμάκια με μερέντα στον φούρνο!

psomakia-me-merenta

Αφράτα νόστιμα ψωμάκια φούρνου γεμιστά με λαχταριστή πραλίνα! Το μυστικό ? Το πολύ λεπτό φύλλο κάνει την διαφορά!

Για τη ζύμη:

1 κουταλιά της σούπας (φυτικό )βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι αλεύρι

1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό 

psomakia-me-merenta2
Για την γέμιση
Nutella  , Νηστίσιμη πραλίνα , μαρμελάδα, ταχίνι με κακάο 

Για το σερβίρισμα
   Άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το  μαλακό βούτυρο, το λάδι, το αλάτι, την ζάχαρη  άχνη και το αλεύρι.
Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε  μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. 

psomakia-me-merenta3

Καλύπτουμε με διαφανής μεμβράνη  τη ζύμη και αφήνουμε στην άκρη  να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. 
Χωρίζουμε  τη ζύμη σας σε 15 μικρά κομμάτια . Ανοίγουμε σε πολύ λεπτό - σχεδόν διάφανο φύλλο . 

Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μερέντα στη μέση της ζύμης  και κλείνουμε  σαν  πουγκάκι. 

psomakia-me-merenta4
psomakia-me-merenta5

Τοποθετούμε  τις φουσκίτσες σε ένα φύλλο λαδόκολλα   και αφήνουμε  να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 10 λεπτά. 

psomakia-me-merenta6psomakia-me-merenta7

Ψήνουμε  σε προθερμασμένο  φούρνο στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς  για 3-5 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφού τα βγάλουμε   από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και αν θελουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

Συμβουλές 
Πρέπει να ανοίξουμε πολύ πολύ λεπτό φύλλο σαν τσιγαρόχαρτο τόσο που φαίνονται τα δάχτυλα όπως στην φώτο!


 πηγή  από εδώ mutfaksirlari.com



0 comments