Φανταστικά τρίγωνα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο !

tyropitakia-me-spitiko-fyllo

Τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο και κρεμώδη τυρένια γέμιση( αφράτα σαν λουκουμάδες)!!!! 

Υλικά
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι γia όλες τις χρήσεις 
1 κούπα περίπου νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού  ξύδι
2 κουταλιές σούπας  λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
( Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας)


Για τη γέμιση
700 ml γάλα
3/4 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό φέτα
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
2 αβγά
1 κουταλιά σούπας  βούτυρο
Λίγο αλάτι και πιπέρι



Οδηγίες
Βάζω το γάλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω βροχηδόν το σιμιγδάλι μου ανακατεύοντας . Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρεμούλα . Αποσύρω από την φωτιά ,προσθέτω το βούτυρο , σκεπάζω και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 


tyropitakia-me-spitiko-fyllo1

Όταν κρυώσει προσθέτω τα αβγά, τα τυριά και αλατοπιπερώνω. Φτιάχνω το ζυμαράκι μου αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και χωρίζω σε 5 -6 μπαλίτσες. 

Ανοίγω λεπτό φύλλο και κόβω σε λωρίδες. Γεμίζω μια μια λωρίδα με μια αρκετά γεμάτη  γέμιση ( να είναι πλούσια) και κλείνω σε τρίγωνα. Τηγανίζω σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή ψήνω στο φούρνο μου μέχρι να ροδίσουν.  

Καλή επιτυχία!!!!!!

tyropitakia-me-spitiko-fyllo2

Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της Κ .Τzela Antonopoulou 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments