Εύκολη στριφτή τυρόπιτα! | Aspas_recipes

Εύκολη στριφτή τυρόπιτα!


¨" Τύφλα νάχει η σφολιάτα...φύλλα, φύλλα... πολλά...τραγανή από έξω και σαν βαμβάκι από μέσα. Το τι θα την γεμίσετε είναι θέμα γούστου , εγώ έβαλα φέτα και τριμμένα κίτρινα τυριά, λίγο καπνιστό, λίγο κασέρι,λίγο γραβιέρα...λίγο από όλα, 1-2 φλιτζάνια, η γέμιση είναι ελάχιστη ...έτσι μας αρέσει!!!""

 Όταν κάποιος σκεφτεί να κάνει πίτα και να πάρει ιδέες ,ξέρει πολύ καλά πως εδώ και χρόνια υπάρχει ένα blog που η κυρία που το έχει είναι μάστορας στις πίτες..Και φυσικά αναφερόμαστε σε αυτό εδώ το blog Ζουζουνομαγειρέματα.

Ότι και αν δοκιμάσαμε να φτιάξουμε πάντα μας πέτυχε με επιτυχία! Εύκολες συνταγές με λίγα υλικά ! Πολύ καλή γραφή και ανάλυση στις οδηγίες κατανοητή και σε αρχάριους με την κουζίνα /μαγειρική

Μας παρουσιάζει εδώ λοιπόν μια Εύκολη στριφτή τυρόπιτα!

Δείτε ακόμα  : Στριφτή πίτα με φέτα φανταστική!  και  Τυρόπιτα με παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο 
 
Υλικά:
2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό (200 ml φλιτζάνι μέτρησης) ή 1 νερό 1 γάλα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
5 φλιτζάνια αλεύρι περίπου 750-800 γρ.

Για το άλειμμα των φύλλων
125 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
1/4 φλιτζάνι λάδι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
250 γρ, τυριά τριμμένα

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε 40 λεπτά να ξεκουραστεί.
Την χωρίζουμε σε 4-6 μπάλες.

 Ανοίγομε την κάθε μπάλα σε φύλλο όσο μεγάλο μπορούμε, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
Στο δεύτερο και στο τρίτο πασπαλίζουμε τυριά, μπορούμε να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα φύλλα  τεντώνουμε τη ζύμη όσο μπορούμε, βουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό και κάνουμε έναν μεγάλο σαλίγκαρο.

 Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
Πατάμε λίγο με τα χέρια να απλώσει η ζύμη και περνάμε με έναν κρόκο αυγού αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 40-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.



 πηγή zzcook.


0 comments