Τυροκούλουρα (3)γεμιστά με φιλαδέλφεια και γαλοπούλα!

tyrokouloura

 Υπέροχα με τυρενια τραγανή κρούστα απ'έξω και πολύ αφράτα μέσα!!!!

Υλικά
2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
4 κ.σ κόφτες ζάχαρη
3/4 φλ. αραβοσιτελαιο
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ κόφτες αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ
300 γρ Φιλαδέλφεια
20-22 φετούλες γαλοπούλα( 1 μισή φετούλα για κάθε κουλούρι)
400 γρ γκούντα για το τύλιγμα
1 αβγό και 1 ασπράδι με λίγες σταγόνες νερό για το αβγουλωμα!!!


(για διπλή δόση η οποία βγάζει 16 μεγάλα κουλούρια)
 Φτιάχνω και βάζω κατάψυξη και ψήνω κάθε φορά που θέλω για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!!!!

tyrokouloura2

Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα βάζω το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν. Προσθέτω το λάδι τα αυγά και ανακατεύω. Τέλος το αλεύρι με το αλάτι!!! Ζυμώνω μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη!!! Λαδώνω ελαφρώς τη λεκάνη μου και το ζυμάρι μου για να μην πιάσει πέτσα , σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και αφήνω 1 μισή ώρα περίπου να φουσκώσει!!! 


Χωρίζω τη ζύμη μου σε 16 μπαλίτσες. Ανοίγω φύλλο οβάλ και λεπτό. Από τη μεγάλη μεριά αλείφω με ένα κουταλάκι τού γλυκού (γενναία ) με Φιλαδέλφεια και τοποθετώ από πάνω τη γαλοπούλα. Ρολάρω και κλείνω τις άκρες. Αυγουλώνω και από τις δύο μεριές και περνάω το κουλούρι μου από το τυρί όπως θα κάναμε και με το σουσάμι.

tyrokouloura3


( Σε αυτή τη φάση μπορείτε να τα βάλετε σε αλουμινένια ταψάκια και με λαδόκολλα ανάμεσα τους και μετά στην κατάψυξη - βγάζω και ψήνω αμέσως χωρίς να 
ξεπαγώσουν ). Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν την κρούστα!!!!


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments