Τα πιο νόστιμα και αφράτα τυροκούλουρα!

tyrokoyloyro-afrato-gemisto
 
Νόστιμα αφράτα τυροκούλουρα για κάθε ώρα και περίσταση! Για πρωινό ή  δεκατιανό, για το σχολείο , για την δουλειά ή ακόμα και τον απογευματινό καφέ .
 

    1 ασπράδι αυγού

    200 ml γάλα

    100 ml νερό

    100 ml σπορέλαιο

    Βούτυρο

    1 φακελάκι ξηρή μαγιά

    1 κουταλιά ζάχαρη

    Λίγο αλάτι

    Φέτα

    550-600 γρ αλεύρι



Οδηγίες

  Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.


 Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.


 Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.


 Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη


 Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή.


 Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.


 Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.

afrato-tyrokoyloyro
 
Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από το μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε     φύλλα.

 Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.


Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.

Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.

Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Ευχαριστούμε πολύ την την  Arguro Fermani  για την εκτέλεση και φώτο της συνταγής.

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments