Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μπουρεκάκια Εxpress με κασέρι και γαλοπούλα!


Μπουρεκάκια Εxpress με κασέρι και γαλοπούλα, έτοιμα σε χρόνο Μηδέν. Δοκιμάστε τα και θα μας Θυμηθείτε!

Σας προτείνουμε ένα νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι σας,Μπουρεκακια με κασερι και γαλοπουλα Εύκολα, γρήγορα και με απλά υλικά που έχουμε σπίτι μας.


Μερίδες: 50


Υλικά

10 ασπράδια αβγών
φύλλα κρούστας φρέσκο ή κατεψυγμένο
1/2 ποτήρι νερό
26-27 φέτες γαλοπούλα
λάδι  για το τηγάνισμα
900 γρ. τυρί κίτρινο μαλακό
1 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο


Εκτέλεση

Κόβουμε στα τρία το φύλλο αφού έχει ξεπαγώσει. Κόβουμε την κάθε φέτα γαλοπουλα στα δύο. Κόβουμε το κίτρινο τυρί σε σχήμα δαχτύλου (να βγαίνει περίπου 20 γρ. το κομμάτι). Πάνω σε κάθε λωρίδα φύλλου, βάζουμε τη γαλοπουλα και το τυρί και το τυλίγουμε. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το νερό. 


Βουτάμε την φλογέρα στο ασπράδι και την κυλάμε πάνω στο τριμμένο κεφαλοτύρι. Τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό λάδι που έχει κάψει καλά. Καταλαβαίνουμε εύκολα πότε είναι τηγανισμένες, γιατί κοκκινίζουν. 

Πρέπει να σερβιριστούν και να φαγωθούν ζεστές.

 πηγή olastifora.gr


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Σπιτική ζύμη κουρού για πίτες με ελαιόλαδο!



Υλικά


800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ μαγιά νωπή
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα στο οποίο προηγουμένως έχουμε προσθέσει και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το αλάτι και το baking powder. Ζυμώνουμε καλά ώστε να πάρουμε μια αφράτη και ομοιογενή ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 20-30 λεπτά να διπλασιαστεί προτού τη χρησιμοποιήσουμε. Όταν τη χρησιμοποιήσουμε για πίτες ή πιτάκια, την αφήνουμε και πάλι 10-20 λεπτά ώστε να ξαναφουσκώσει προτού την αλείψουμε με αυγό και την ψήσουμε.

Πηγή: www.neadiatrofis.gr

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Ένα εύκολο μεζεδάκι για τις επισκέψεις φίλων: Μπουκίτσες με φέτα!


Υλικά

Για 4-6 άτομα


150 γραμμάρια τριμμένη φέτα και

(extra 200 γρ για την γέμιση αν θέλουμε)
2 φλιτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
75 γραμμάρια βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
βασιλκός
θυμάρι
δεντρολίβανο
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 150 γραμμάρια τριμμένη φέτα, 150 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι, 3 κουταλιές της σούπας γάλα, 75 γραμμάρια βούτυρο, 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας η οποία θα περιέχει ανάμεικτα βασιλικό,θυμάρι και δεντρολίβανο στα υλικά που βάλαμε στο μίξερ.

Χτυπάμε. Δημιουργούμε μια ζύμη.

Αλευρώνουμε τα χέρια μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μικρές μπουκιές.

Πλάθουμε το κάθε μέρος της ζύμης και το κάνουμε στρογγυλό.Τοποθετούμε λιγη τριμμένη extra φέτα και κλείνουμε σε στρογγυλή μπουκίτσα.


Βάζουμε τις μπουκίτσες σε ένα ρηχό ταψί και αλείφουμε την επιφάνεια τους με γάλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 13 με 15 λεπτά.


πηγή και φώτο από εδώ news.gr