Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Εύκολη πίτσα μαργαρίτα με ζυμη express!


Υλικά για την ζύμη

1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200γρ γιαούρτι 2%
1/2 κουταλάκι ρίγανη

Για την γέμιση

1/2 κουταλάκι ρίγανη
70γρ τοματοπελτέ
2 κουταλιές κέτσαπ
200γρ μοτσαρέλλα τριμμένη
200γρ γκούντα τριμμένη



εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, το γιαούρτι και 1/2 κουταλάκι ρίγανη. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και σχηματίζετε μια μπάλα. 


Κόβετε τη ζύμη στα 4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε το κάθε ζυμαράκι σε λεπτό φύλλο.


Στρώνετε τα φύλλα το ένα κολλητά με το άλλο, σ' ένα μακρόστενο ταψί 28χ40εκ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.



Ανακατεύετε τον ντοματοπελτέ με τη κέτσαπ και το υπόλοιπο μισό κουταλάκι ρίγανη και τα απλώνετε πάνω στη ζύμη.


Καλύπτετε με τη μοτσαρέλα και τη γκούντα.





Τοποθετείτε το τάψι στο κάτω ράφι του φούρνου και ψήνετε για 15-20 λεπτά.


 πηγή και φώτο από εδώ pepiskitchen.blogspot.gr


Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Πισία με πατάτα! Μπουκιά και συγχώριο.......


 Υλικά για την ζύμη:

ενάμιση ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακ. ξερή μαγιά
λίγο περισσότερο από μισό κιλό αλεύρι
1 κουτ. γλυκ. γεμάτο αλάτι
2 κουτ. σ. λάδι

Για την γέμιση:
5 μέτριες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
μισό ποτήρι λάδι
1 κουτ. σ. ξερό δυόσμο
1 κουτ.γλυκού ρίγανη
ενάμιση κουτ. γλ. αλάτι
ενάμιση κουτ.γλ. κόκκινο γλυκό πιπέρι



  
Εκτέλεση:
Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε το λάδι,την μαγιά, το αλεύρι λίγο λίγο και το αλάτι. Ζυμώνουμε και κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε σε ζεστό χώρο να φουσκώσει για μισή ώρα.


Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και βράζουμε τις πατάτες. Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, σε λίγο ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ύστερα τις πατάτες. Με πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. 


Προσθέτουμε τον δυόσμο, την ρίγανη, την πάπρικα και το αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, ανοίγουμε με το χέρι ή με πλάστη, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε πιέζοντας με τα δάκτυλά μας. Αραδιάζουμε σε δίσκο στρωμένο με πετσέτα και σκεπάζουμε. Όταν τελειώσουμε βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πάτερ Αθανάσιο για τις υπεροχες γευστικές συνταγές!

πηγή και  φώτο από εδώ  https://www.facebook.com/p.athanasios.tsompanides

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Τυροπιτάκια με ελαιόλαδο και μαγιά φανταστικά!

 
Υλικά:
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελ. μαγιά στιγμής
7,5 με 8 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
λίγο σουσάμι
1 κουταλάκι γιαούρτι
300 γρ. τυρί φέτα για γέμιση.




 Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.


 
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Σε φλιτζάνα κτυπάμε τον κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι γιαούρτι και απλώνουμε πάνω τους με πινέλο. Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά
Καλή επιτυχία!




πηγή από εδώ
https://www.facebook.com/p.athanasios.tsompanides