Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

McDonald's Ψωμάκια!



Υλικά για 12 ψωμάκια

1/2 κιλό αλεύρι
250 ml. γάλα
6 κουτ.σούπας λάδι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι+ 1 κουτ.γλυκού για το νερό στο οποιο θα ψηθούν τα ψωμάκια
1 σακουλάκι μαγια

Σουσάμι για διακόσμηση





Προετοιμασία

Χωρίζεται μισό ποτήρι γάλα και όταν είναι χλιαρό προσθέτετε την ζάχαρη και την μαγια. Όταν η μαγια φουσκώσει την ζυμώνεται μαζί με το αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και το λάδι για να γίνει ένα λείο ζυμάρι.Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει περίπου μια ώρα. Στην συνεχεια την ζυμώνετε ξανά και κάνετε 12 μπαλίτσες τις οποιες αφήνετε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό. 





Όταν βράσει το νερό προσθέτετε το αλάτι και βάζετε μέσα τα ψωμάκια και τα βράζετε για 2-3 λεπτά. Να γυρίζετε τα ψωμάκια στο νερό γιατί μονο στην αρχή θα είναι από κάτω και μετά θα βγούν στην επιφάνεια. Όταν βγάλετε τα ψωμάκια τα βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο για να στραγγίσουν. 


Στην συνεχεια τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνεται για μιση ώρα στούς 200 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να τα αλείψετε διότι γίνονται λεία και λαμπερά λόγο του ότι τα έχετε βράσει προηγούμενως.

πηγή mirodieskainostimies.


Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μπισκότα με Φιλαδέλφεια !

 
Υλικά
200 γρ αλεύρι
170 γρ Φιλαδέλφεια
40 γρ ελαφρώς μαλακωμένο βούτυρο
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πάπρικα, μαύρο πιπέρι, σουμάκ, σουσάμι, κύμινο, σπόρους μάραθου και όλα όσα θέλετε να γαρνίρετε

ένα ασπράδι αυγού,άλλειμα

Οδηγίες
Βάλτε σε ένα μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη Φιλαδέλφεια, την παρμεζάνα και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ζύμωστε με μεγάλη ταχύτητα "μέχρι" η ζύμησχηματίστει σε  μια μπάλα.

Αφαιρέστε από το μίξερ, ζυμώνουμε για λίγο και  δοκιμάζουμε ένα μικρό κομμάτι για να δούμε   το αλάτι αν είναι αρκετό.
Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μισή ώρα.
Ανοιξτε  τη ζύμη σε φύλλο  και κόψτε  σε επιθυμητά σχήματα.
Τοποθετείστε σε ταψί καλυμένο  με λαδόκολλα  και αλείψτε τα με λίγο ασπράδι αυγού. 
Βάλτε άλλα 10 λεπτά στο ψυγείο .



Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για όχι περισσότερο »από 13-15 λεπτά, όταν οι άκρες έχουν αρχίσει να παίρνουν χρώμα είναι έτοιμα.

Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.




πηγή και φώτο από εδώ arabafeliceincucina.




Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Στριφτή πίτα με φέτα φανταστική!



Μια υπέροχη παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας με φέτα. Η μαλακή και ζουμερή ζύμη της θα σας εντυπωσιάσει. Μπορείτε να την κάνετε για πρωινό ή για το βραδυ. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί σε ένα γεύμα με την τυρόπιτα αφού δεν είναι καθόλου "βαρετή" η γεύση της. 

 Υλικά

Για την ζύμη


900 γρ. αλεύρι
400 ml. Γάλα
2 αυγά+ 1 ασπράδι
6 κ.σ. λάδι
6 κ.σ. γιαούρτι
40 γρ. φρέσκα μαγιά
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.γ. αλάτι

ακόμα

100 γρ. Μαργαρίνη
400 γρ. τυρί τύπου φέττα
1 κροκάδι και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίττα σας πριν το ψήσιμο





 
Προετοιμασία


Τοποθετείται όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνεται την ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή. Αφήνεται την ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. 


Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας. Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το. 


Χωρίζεται την ζύμη σας σε 4 μπαλάκια και ανοίγεται το κάθε ένα  σε ομοιόμορφα ορθογώνια φύλλα  πάχους 1 εκατοστού. Αλείφεται την ζύμη με την μαργαρίνη και μετά βάζετε την φέτα . Από πάνω βάζετε ακόμα ενα φύλλο και ξανά μαργαρίνη και φέτα.
 

Συνεχίζεται την ίδια διαδικασία για το τρίτο  φύλλο.  Δεν βάζετε τίποτε στο τελευταίο κομμάτι ζύμης.

 Με τα χέρια σας πιέζεται απαλά την ζύμη για να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις 28*40 εκατοστά περίπου.


Μοιράζεται την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης. Παίρνεται την κάθε μία  λωρίδα και στρίβεται  την πάνω πλευρά στα δεξιά και την κάτω προς τα αριστερά για να έχει το σχήμα της φωτογραφίας.


Ακολουθείται την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες. ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΤE ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝOIΞΕΙ!!

Ετοιμάζεται το ταψί με διάμετρο 30 με 32 εκατοστά. Δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Στο κέντρο του ταψιού τοποθετείται την  λωρίδα που έχετε στρίψει  πρώτα.

 Κόβεται τις άκρες  από τις  υπόλοιπες λωρίδες περίπου 1 εκατοστό για να υπάρχει παντού φέτα.



 Γύρω από αυτήν τοποθετείται την υπόλοιπη ζύμη.
 Χτυπάτε το κροκάδι με λίγο γάλα και αλείφεται την πίτα σας.
Αφήνεται την πίτα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα πριν να την ψήσετε στους 180 βαθμούς γύρω 45 λεπτά.

 πηγή και φώτο από εδώ mirodieskainostimies.