Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Κοτόπουλο ρολό με τυρί!


 Υλικά

Στήθος κοτόπουλο - 500 γρ
Τυρί cottage - 2 κουταλιές της σούπας
Τυρί κίτρινο  100 γρ
Αυγό - 1 τεμ.
Μαϊντανό και άνηθο (αποξηραμένα) - 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι
Πιπέρι

 
Οδηγίες

Ετοιμάστε τη γέμιση με το τριμμένο τυρί το  τυρί cottage, τα λαχανικά και το αυγό.


 Χτυπήστε καθε κομματι με το ειδικό σφυρι για σνίτσελ ή παρτε έτοιμα κομματια σνίτσελ κοτας.
 
Τοποθετείστε τα στήθη κοτόπουλου σε  αλουμινόχαρτο,και αλατοπιπερώστε.

 Στο κέντρο την του φιλέτου βάλτε την γέμιση τυριού και τυλίξτε σε ρολό.
 
Τυλίξτε με το  αλουμινόχαρτο, βάλτε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 200-210 βαθμούς για 40 λεπτά. Ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε  για άλλα 10 λεπτά.










Το ρολό  σερβίρεται ζεστό ή κρύο. Καλή σας όρεξη!












πηγή και φώτο από εδώ









Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Nόστιμα και χορταστικά ρολά με ζαμπόν και τυριά!


 Nόστιμα και χορταστικά ρολά με ζαμπόν και τυρί. Αυτό το νόστιμο σνακ είναι τέλειο, για κάθε μέρα αλλά και για γιορτινό τραπέζι.

 

Υλικά

Ζαμπόν 100 γρ
Σκληρό τυρί - 100 γρ
Μαγιονέζα - 40 γρ
Άνηθο - 3 κλωναράκια
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι



  Οδηγίες


Τρίβουμε το Σκληρό τυρί στον τρίφτη

 Ξεπλύνετε και στεγνώστε τον άνηθο, ψιλοκόψτε, προσθέστε στο τριμμένο τυρί. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, μαγιονέζα. Ανακατέψτε.
  Στην άκρη του ζαμπόν τοποθετείστε την  γέμιση τυρίου  τυλίξτε σε ρολό, και σφαλίστε με μια οδοντογλυφίδα .

 τα ρολάκια  είναι έτοιμα.
Καλή σας όρεξη!









πηγή και φώτο από εδώ pojrem.ru






Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Hot dog συνταγή του Άκη φτιαγμένα από την Χριστίνα!


Υλικά

Για τα ψωμάκια


270 ml γάλα
15 γρ. ξηρή μαγιά
250 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
60 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό και 1 για το άλειμμα
Σουσάμι για το πασπάλισμα


Για το σερβίρισμα


Χωριάτικα λουκάνικα ''Μουτεβελής'' Μοσχαρίσια με θυμάρι και κόκκινο κρασί
Μουστάρδα squeeze Μέλι Kalamata Papadimitriou



Για τα ψωμάκια

οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τα αλεύρια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε για 4-5'. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. 


Όταν η ζύμη απορροφήσει όλο το βούτυρο, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, που προηγουμένως έχουμε ρίξει λάδι. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει από μισή έως μία ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι, την κόβουμε σε 12 κομμάτια και δημιουργούμε μικρά φραντζολάκια. 

Βάζουμε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Καλύπτουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν από μισή έως μία ώρα. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 για 15΄.



Για τη συναρμολόγηση

Ψήνουμε τα λουκάνικα σε γκριλιέρα. Ανοίγουμε τα ψωμάκια κάθετα από την επάνω μεριά, τοποθετούμε μέσα το λουκάνικο και σερβίρουμε με τη μουστάρδα.


Η συνταγή ειναι του Άκη από εδώ 

Οι φωτογραφίες  της συνταγής είναι απο την Μανετακη Χριστινα προσωπικη μας φιλη και  αναγνώστρια του blog.
Σε ευχαριστούμε θερμά χριστινάκη για τις φωτογραφίες! Πάντα τέτοια...Νόστιμα και γευστικά!

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Τυρένια μπισκοτάκια !

 
Υλικά
100 γρ σκληρά Τυρίά
50 γρ Αλεύρι
25 γρ Βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
1/8 κ.γ.Πάπρικα γλυκιά
1/4 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ 
πιπέρι προαιρετικά

 Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε  το τυρί , το μαλακωμένο βούτυρο, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι,την πάπρικα  το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 


  
Βάλτε το τυρί και το μείγμα του αλευριού σε ένα μπλέντερ και αλέστε  μέχρι να γίνει λείο.
Σχηματίζουμε  τη ζύμη σε  μπάλα, τυλίξτε τη με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

 Ανοίγουμε τη ζύμη σε  πάχος 2-3 mm και κόβουμε σε οτι σχήματα θέλουμε
Μεταφορά σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα . Ψήνουμε στους 190 ° C μέχρι να πάρει  μια χρυσή απόχρωση

  
 Τα Τυρομπισκότα είναι έτοιμα. 


 πηγή και φώτο από εδώ pojrem.ru