Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Ο τέλειος πουρές πατάτας!


Ο πιο νόστιμος πουρές θέλει φουρνιστές πατάτες, ελάχιστο βουτυράκι και υπέροχη ελαφριά κρέμα γάλακτος!

Για 4 άτομα
Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30λ

Υλικά

8 πατάτες
160 ml  κρέμα γάλακτος light
40 γρ. Βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βουρτσίζουμε, χωρίς όμως να τις γδάρουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.

Μόλις οι πατάτες ψηθούν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από ψιλή σίτα, πιέζοντάς τες με την βοήθεια μία σπάτουλας σιλικόνης.

Μεταφέρουμε τον πουρέ σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Αλατοτοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι ο πουρές να γίνει βελούδινος και ομοιόμορφος.



πηγή



Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Πατατοσαλάτα με ζαμπόν, τυρί και αυγό!



Πατατοσαλάτα με ζαμπόν, τυρί καπνιστό και αυγό. Μια από τις πιο χορταστικές σαλάτες, αγαπημένη γεύση των παιδιών, που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως ή ως συνοδευτικό πιάτο!


Υλικά

8 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
4 αυγά βραστά, κομμένα σε τέταρτα
4 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε κύβους
80 γρ. καπνιστό τυρί light, κομμένο σε κύβους
120 ml NOYNOY telia! 3%
Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά και μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη ΝΟΥΝΟΥ telia! 3%, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεχτικά, για να μη σπάσουν οι πατάτες.

Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε στον πάτο και στα τοιχώματα φύλλα σαλάτας και σερβίρουμε την πατατοσαλάτα.


πηγή και φώτο από εδώ


 

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα!


Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή και θα έχετε στο τραπέζι σας το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο πιάτο.


Υλικά συνταγής
    1 κοτόπουλο
    3 φλ. τσαγιού ζωμός από το κοτόπουλο
    1/2 κιλό συκωτάκια πουλιών
    1/2 φλ. τσαγιού κουκουνάρι
    12 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
    2 φλ. τσαγιού ρύζι
    1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
    1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    1 πρέζα ρίγανη
    1 λεμόνι (ξύσμα)

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε σε κατσαρόλα για 4΄. Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄. Προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5΄. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι και 3 φλ. τσαγιού ζωμό από το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το ζωμό και το ρύζι να είναι σπυρωτό. Ρίχνουμε στη γέμιση τα κάστανα κομμένα στη μέση και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε. Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε γάστρα και γύρω γύρω βάζουμε ό,τι περίσσεψε από τη γέμιση. Ρίχνουμε 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200οC για 40΄. Χαμηλώνουμε στους 170οC και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Από τον Γιώργο Λέκκα, Αργολίδα


πηγή και φώτο από εδώ .argiro.gr