Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τηγανίτες με merenda για μικρούς και μεγάλους!


Υλικά

    8 φέτες ψωμί για τοστ (ψίχα)
    2 κουταλιές της σούπας μερέντα
    500 γρ. γάλα εβαπορέ
    3 κρόκοι αυγών
    λίγη βανίλια σε σκόνη
    3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ψιλή
    ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη για το πασπάλισμα
    μαργαρίνη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Κόβετε κάθε φέτα ψωμιού με κουπ πατ σε δύο δισκάκια ώστε να αποκτήσετε συνολικά 16 στρογγυλά κομμάτια. Αλείφετε τα δισκάκια από τη μια πλευρά τους με λίγη μερέντα και τα κολλάτε ανά δύο, ώστε να γίνουν σαν σάντουιτς.
    Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια και αραιώνετε το μείγμα με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτάτε τα σάντουιτς στο μείγμα αυτό και από τις δύο πλευρές τους.
    Βάζετε σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζετε σε καυτή μαργαρίνη τα σάντουιτς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζετε τα σάντουιτς-τηγανίτες με ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!!

πηγή και φώτο από εδώ goneis.info

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Όλα 200! Το αλμυρό κέικ που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο!


 Τι χρειαζόμαστε:
 

    200 γρ. αλεύρι φαρίνα
    200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
    200 γρ. γιαούρτι
    4 αυγά
    κομματακια φετας
    Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)


Οδηγίες

 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να "αφρατέψει" και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
 Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κεικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.

Μπορειτε να τα κανετε και σαν σαν αλμυρά cupcakes τα εκανα και βγήκαν τέλεια!!!!Θέλουν γύρω στο μισάωρο ψήσιμο!!!


πηγή και φώτο από εδώ daddy-cool.


Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μπόμπες πατάτας γεμισμένες με τυρί και ζαμπόν!


Ιδανική συνταγή για παιδικό πάρτυ 

 
Συστατικά:


    200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
    100 γραμμάρια αλεύρι 00
    2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
    αλάτι
    2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):

    3 φέτες ζαμπόν
    Τυρί προβολόνε
    Λάδι για μαγείρεμα

Διαδικασία:

Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά  τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε  τις μπάλες πατάτας. Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

πηγή και φώτο από .jenny.gr

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Καλή σχολική χρονιά με Κεϊκάκια βανίλιας γεμισμένα με nutella !


Απλά ,νόστιμα ,καταπληκτικά.......με μια λέξη θεικά!
Δοκιμάσαμε την υπεροχη αυτή συνταγή από το blog της mamatsita.com  και τα κεκάκια έγιναν ανάρπαστα από μικρούς και .....μεγάλους!  Γρήγορη και  εύκολη συνταγή... Δοκιμάστε την και  θα απογειωθείτε γευστικά! 

Κάνοντας καποιες μικρές παραλλαγές 

για τα κεϊκάκια βανίλιας γεμισμένα με nutella και σταγόνες κουβερτούρας θα χρειαστείς.
Nutella
200 γρ μαργαρίνη βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου(η συνατγή έγραφε βούτυρο )
 1 κούπα ζάχαρη (η συνταγή έγραφε 2 )
3 αυγά
1 φακελάκι βανιλέτα
200 γρ γιαούρτι
300 γρ φαρίνα
σταγόνες κουβερτούρας

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να παγώσουμε τα κομματάκια nutella. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολα και μ’ ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε 16 κουταλίτσες nutella (όσα και τα cup cakes που θα ετοιμάσουμε) και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες. Μόλις η nutella παγώσει είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.


Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα ένα τ’ αυγά, την βανιλέτα, το γιαούρτι και τέλος την φαρίνα. Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας κι ανακατεύουμε με μια μαρίζ. 


Γεμίζουμε τα cup cakes με το μείγμα κατά το ήμισυ, “βυθίζουμε” την παγωμένη nutella και συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη μείγμα για να την “σκεπάσουμε”. Αυτό ήταν! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 – 25 λεπτά ή βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.


πηγή και φώτο συνταγής mamatsita.com