Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Κρουασάν πατάτας γεμιστά με τυρί!


Συστατικά:

    200 γρ πατάτες
    100 γρ αλεύρι μαλακό
    Αλάτι
    3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
    Προβολόνε ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
    Λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία:

Βράζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού έχουν κρυώσει, προσθέτετε αλάτι, παρμεζάνα και αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αλευρώνετε μια επιφάνεια και απλώνετε τη ζύμη και τη κόβετε με ένα μαχαίρι σε τρίγωνα κομμάτια. 


Στο κέντρο κάθε τριγώνου βάζετε λίγο τυρί και διπλώνετε τη ζύμη, γύρω από τον εαυτός της, ώστε να πάρει το σχήμα ενός κρουασάν. Αν δεν το καταφέρετε, μπορείτε να κάνετε ένα άλλο σχήμα. Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού κάψει, τηγανίζετε τα κρουασάν και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα απορροφητικό χαρτί.

 Αν θέλετε, μπορείτε να τα μαγειρέψετε στο φούρνο, προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!