Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Τυροπιτάκια φούρνου κόλαση!


 Υλικά

900 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό
1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη



Γέμιση
800 γρ. τυρί
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
λίγο πιπέρι



Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.


Για τη γέμιση:
Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τo πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε. Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση  μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα. Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.


Είναι κατάλληλα για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο. 


Διατηρούνται αρκετές ήμερες.
Καλή Επιτυχία!



πηγή και φώτο από εδώ faevradu.

6 σχόλια :

  1. Είναι εύκολο να δώσετε τα νεροπότηρα σε γραμμάρια γιατί δεν έχουν όλα την ίδια χωρητικότητα? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα...οπου νεροποτηρο 200 γρ ...καλη συνεχεια!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα. Τέλεια τυροπιτάκια! Ποιες είναι οι αναλογίες αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι από ζέα; Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνονται υπέροχα ! να ρωτήσω κατι; για να κανω τη μισή δόση βάζω τα μισά υκικα; ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα σας...για την μιση δοση τα μισα υλικά ναι ...καλη επιτυχια!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!