Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Χειροποίητα αφράτα ψωμάκια!


Υλικά για 12 ψωμάκια

3 φλιτζάνια αλεύρι τύπου 550 πολυτελείας
1 κουταλια κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
40 γρ μαγιά
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό για το άλειμμα ρολά
σουσάμι και παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

ΟδηγίεςΑπο το προηγούμενο βράδυ :
Στην θρυμματισμένη  μαγιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα. Αφήστε το  περίπου 5 - 10 λεπτά, μέχρι να  αυξήσει τον όγκο του.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ .Προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα, το νερό, το λάδι και την μαγιά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν, στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι για περίπου πέντε λεπτά. Καλύψτε το μπολ με τη ζύμη με ένα πανί και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά σε ζεστό μέρος .. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ  πασαλείψτε το με λίγο λάδι. Μεταφερετε την ζύμη στο μπολ με το λάδι και βάλτε στο ψυγείο για όλη την νύχτα.


Πρωί:
Τοποθετείστε  τη φουσκωμένη ζύμη στον πάγκο .. Χωρίστε σε 12 κομμάτια . Ακολουθέιστε τσ βήμστσ της φώτο γισ νσ κ΄σνετε τσ ψωμάκια .Βάλτε  στο έτοιμο φύλλο ψησίματοςσε απόσταση περίπου 4 cm, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήστε το για 20 λεπτά για να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Όταν τα ψωμάκια φουσκώσουν αλείψτε τα με αυγό .Πασπαλίζουμε με σπόρους παπαρούνας και  σουσάμι .
Ψήστε τα για 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς (ή ψήστε  για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς στην κάτω σχάρα )
Βγάλτε  από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν .

πηγή απο εδώ margarytka.blogspot..




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!