Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Πίτες σουβλάκια και σος φέτας! Ιδανικα για μπυρίτσα!


Πίτες για σουβλακια

Υλικά

    3 κούπες [και ίσως παραπάνω] αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.γ αλάτι
    1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    2 κ.γ ζάχαρη
    4 κουταλιές λάδι
    200ml χλιαρό νερό
    1/2 - 1 κ.γ. κυμινο

Οδηγίες

Βαζουμε τις 2 κουπες αλεύρι σε ένα μπόλ.

Κάνουμε μία τρύπα κ βάζουμε την μαγιά σκεπάζοντας την. Εχουμε διαλύσει στο χλιαρό νερο την ζάχαρη, το αλάτι το κύμινο και το λάδάκι. Τα ενώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλέυρι και ζυμώνουμε απαλά [Ισως χρειαστεί και παραπάνω αλέυρι] μέχρι να γίνει μία μαλακή ζυμη που δεν κολλάει πολύ στα χέρια.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6-8 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30'-45'.

Μόλις φουσκώσουν τις ανοίγουμε με τα χέρια και με ένα πηρούνι [για να κάνει αυτές τις γραμμές]. Τις περνάμε από ένα τηγάνι με λίγο λάδι ίσα ίσα να πάρουν ελάχιστο χρώμα. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τις καταψύξουμε κιόλας η αλλιώς τις σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα μέχρι να έρθει η ώρα να τις ψήσουμε.

Όταν θέλουμε τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο τηγάνι ή στην γκριλιέρα [προσωπικά εκεί τις κάνω]. Μόλις βγούν τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και γλυκιά πάπρικα.

Είναι ίδιες με τoυ εμπορίου και μπορούμε να τις απολαύσουμε με άπειρους τρόπους!

πηγή από εδώ akispetretzikis.com


Σουβλάκια με σος γιαουρτιού

Υλικά συνταγής


    6 έτοιμα χοιρινά καλαμάκια
    1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
    ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
    1 κουταλιά ρίγανη
    1/2 κ.σ. θυμάρι
    1/2 κ.σ. δεντρολίβανο
    αλάτι, πιπέρι
    Σως γιαουρτιού με φέτα [βλέπε συνταγή παρακάτω ]

Εκτέλεση συνταγής

    Βάζουμε σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος [όχι μεταλλικό] όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα χοιρινά καλαμάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε τα να μαριναρισθούν από το προηγούμενο βράδυ, όλη τη νύχτα για να αρωματιστούν.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στο γκρίλ. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε τα χοιρινά σουβλάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε για 30-40′ στη ψηλότερη θέση του φούρνου, γυρίζοντάς τα συχνά.

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας προαιρετικά τα σουβλάκια με γλυκιά πάπρικα και τα συνοδεύουμε .την απαλή σως γιαουρτιού φέτας και με σαλάτα και πατάτες τηγανιτές ή πίτες για σουβλάκια.
πηγή από www.sintayes.gr




Σως γιαουρτιού με φέτα και άνηθο

Μια συνταγή για μια νόστιμη και δροσερή σως με γιαούρτι, φέτα και άνηθο για dip, να συνοδεύσετε τα πατατάκια σας ή τα ψητά σας ή τα ορεκτικά σας.

Υλικά συνταγής


    1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
    1/2 φλ. τσαγιού  τυρί φέτα, θρυμματισμένη
    4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
    2 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
    2 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
    αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

    Συνδυάζετε όλα τα συστατικά σε ένα μέτριο μπολ, και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.


πηγή από www.sintayes.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!