Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Ριζότο με μανιτάρια!


Υλικά
200 γρ ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
40 γρ βούτυρο
4 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ ρύζι αρμπόριο
250 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κότας
200 γρ φιλαδέλφια  Light

Οδηγίες

Πλένετε καλά τα μανιτάρια, αφήνετε να στραγγίσουν τα νερά τους και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.

Σοτάρετε με 40 γρ. βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια έχουν ψηθεί και έχουν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, είναι έτοιμα και τα αφήνετε σε ένα πιάτο στην άκρη.

Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ρύζι, και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και με μια κουτάλα της σούπας το ζωμό, σιγά - σιγά, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά. Το ρύζι είναι έτοιμο όταν έχει βράσει και έχει απορροφήσει όλα του τα υγρά.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε το Philadelphia, αλάτι και φρεσκοτριμμένοπιπέρι και, τέλος, τα μανιτάρια τα οποία έχετε έτοιμα. Ανακατεύετε καλά έτσι ώστε να λιώσει το Philadelphia και να χυλώσει το ριζότο, που θα δώσει την απόλυτη γεύση στο φαγητό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα για 2 λεπτά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!