Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Χοιρινά παιδάκια με λαχανικά και μέλι !


Υλικά :

300 γρ. κέτσαπ
½ ματσάκι μαϊντανό
800 γρ. χοιρινά παϊδάκια
100 γρ. μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας μέλι
160 ml νερό
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κύβο ζωμό βοδινού
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση


Σε μία λεκάνη ρίξτε τα χοιρινά παϊδάκια και αλατοπιπερώστε.
Στη συνέχεια, ρίξτε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και θερμάνετέ τη καλά.
Ρίξτε τα χοιρινά παϊδάκια και σωτάρετέ τα. Κατόπιν, ρίξτε όλα τα λαχανικά και σωτάρετέ τα ελαφρά, ώστε να κρατήσουν την υφή τους και τη γεύση τους.
Εάν έχει δημιουργηθεί πολύ λιπαρή ουσία στο τηγάνι, αφαιρέστε τη και αφήστε τόση όση χρειάζεται.
Στη συνέχεια, ρίξτε την κέτσαπ, το σκόρδο και τον μαϊντανό, προσθέστε τον κύβο βοδινού και διαλύστε τον μέσα στα υγρά της σάλτσας, ρίξτε και το μέλι και αφήστε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν, έως ότου «δέσει» η σάλτσα.

  Πηγή: lovecooking.gr

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Μπουρεκάκια μελτζάνας!


Υλικά

1 πακέτο Φύλλο κρούστας
3 τεμ. μελιτζάνες φλάσκες
250 γρ μυζήθρα φρέσκια χοντροθρυμματισμένη
250 γρ  Φέτα χοντροθρυμματισμένη
1 ματσάκι Άνιθο
1/2 ματσάκι Μαϊντανός
1 Αυγό
1/2 κ.γ  Μσχοκάρυδο
Αλάτι - πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα

Οδηγίες

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου, στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους. Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι – πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς  και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες και με ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια τους. Βάζουμε στην κορυφή του φύλλου μια κουταλιά της σούπας από το υλικό και διπλώνουμε τα άκρα προς τα μέσα για να μην φύγει το υλικό και τα κάνουμε ρολό. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

πηγή : chefoulis.gr


Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε εύκολα μπιφτέκια με μανιτάρια!


Υλικά

Για 4-6 άτομα


200 γραμμάρια μανιτάρια
400 γραμμάρια πατάτες
1 κουταλιά της σούπας  ψιλοκομμένο βασιλικό
100 γραμμάρια τυρί έμμενταλ τριμμένο
20 γραμμάρια βούτυρο
2 αβγά
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές του γλυκού ξίδι
2 κουταλιές του γλυκού Αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.

Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αβγό και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάμε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αβγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.


Πηγή: sidagi.gr

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Πουγκάκια με μανιτάρια και μπέικον-ιδανικα για παρτυ-μπουφέ!



Υλικά για την ζύμη
50 -60 γρ μαγιά
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Γάλα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
1 κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
1 αυγό
4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για την γέμιση
500 γρ μανιτάρια
5 λωρίδες μπείκον
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα
300 γρ  κρέμα γάλακτος ή τυρί τριμμένο
2 αυγά (1 κρόκος θα χρειαστεί για να αλείψουμε τα πουγκάκια)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός

Eκτέλεση :


Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει, προσθέτουμε την διαλυμένη μαγιά, το λάδι, το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί πολύ καλά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το μπέικον, τα κρεμμυδάκια που τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει και τα προσθέτουμε όλα στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τυρί, τα αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγουμε ζύμη σε χοντρό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα. Σε κάθε τετράγωνο ζύμης τοποθετούμε γέμιση  στο κέντρο και το κλείνουμε σαν πουγκάκι. Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


πηγή : chefoulis.gr


Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε εύκολα τηγανιτά μανιτάρια!



Yλικά

500 γρ. μανιτάρια (πλευρώτους ή λευκά ή πορτομπέλο)
2 αυγά
3-4 κουταλιές γάλα
φρυγανιά τριμμένη
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανιτάρια, αν χρειάζεται τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια 
και τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μπωλ.

Αναμιγνύουμε τη φρυγανιά με 3-4 κουταλιές αλεύρι σε ένα πιάτο.
Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε τα μανιτάρια από το αυγό και έπειτα από τη φρυγανιά.
Αν θέλουμε μπορούμε ή να τα τηγανίσουμε ή να τα περιχύσουμε με λίγο λάδι και να τα ψήσουμε στον αέρα του φούρνου, πάνω-κάτω, στους 180-190 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα. (καλό είναι να τοποθετήσετε λαδόκολλα ή να ψήσετε σε αντικολλητικό ταψί)


Πηγή : sintagespareas.gr

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε Σουφλέ πατάτας με μανιτάρια!

 
Μια συνταγή που ενώ στο άκουσμα ακούγεται παχυντική, εντούτοις περιέχει υλικά με λίγα λιπαρά, πολλά λαχανικά και δημιουργεί ικανοποιητικό βαθμό κορεσμού.

Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες
200γρ μανιτάρια λευκά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ τυρί τύπου gouda και ρεγγάτο ανακατεμένα
2 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί μια στρώση πατάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μίγμα μανιταριών και κρεμμυδιού και λίγο από τα τυριά. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα ρίχνουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο από το τυρί που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και περίπου άλλο τόσο χωρίς το αλουμινόχαρτο.


πηγή : neadiatrofis.gr


Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Το πιτσόψωμο της Αργυρώς-ιδανικά για πάρτυ!


Υλικά

1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1 κ.σ. ζάχαρη
1 ½ κ.σ. αλάτι
λίγο νερό χλιαρό (περίπου 1/2 φλ.)
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά χτυπημένα
1 φλ. χλιαρό γάλα
σουσάμι
4 κ.σ. σπόρους (ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο κλπ.)
   
Γέμιση
ότι υπάρχει στο ψυγείο
τυριά ,αλλαντικά, λαχανικά, μαγειρεμένος κιμάς, αυγά, λουκάνικα κλπ.

Διάλυμα αβγού
1 αβγό
2 κ.σ. νερό

Οδηγίες
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο να βραχεί να γίνει άμμος. Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε ½ φλ. νερό και ζυμώνουμε. Τέλος, προσθέτουμε τους σπόρους. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο από 45’ έως 60’. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, την ξεφουσκώνουμε και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο χοντρό φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση αφήνοντας 2 εκ. κενό γύρω γύρω. Ρολάρουμε το ψωμί σε ρολό και κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας τες προς τα κάτω.
Φτιάχνουμε και την δεύτερη φραντζόλα, τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 30’ να φουσκώσουν ξανά. Αλείφουμε με διάλυμα αβγού και χαράζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 50’ περίπου να ροδίσουν στους 180º C.

πηγή και φώτο απο εδώ .argiro.gr


Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο !


 Για 4 άτομα

Υλικά

2 μέτρια στήθος κοτόπουλου
¼ φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας μέλι 



 Οδηγίες
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε  σε έξι λωρίδες το καθένα.



 Τοποθετήστε τις λωρίδες σε ένα σακουλάκι - φερμουάρ μαζί με ¼ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι, μία σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο), 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αναμίξτε τα συστατικά στη σακούλα και αφήστε μαρινάρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
 
 
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε,  ζεστένετε τη δεύτερη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, μαγειρέψτε τις λωρίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 2-3 ​​λεπτά από κάθε πλευρά). .


 Τοποθετήστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε ένα καθαρό πιάτο.


 Χαμηλώστε  τη φωτιά   από μέτρια σε  χαμηλή και προσθέτουμε το βούτυρο και τις τελευταίες 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι στο τηγάνι. 


 Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι να ανακατέψτε το μίγμα και να διαλύει ότι κολλώδη  υπάρχει στον  πυθμένα του τηγανιού. Μόλις το μείγμα έχει διαλυθεί μαζί, προσθέτουμε το μέλι, αυξάνουμε την  θερμότητα, και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει (περίπου πέντε λεπτά).

  
Μόλις δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνετε . Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και ανακατέψτε  στη ζεστή σάλτσα βαλσάμικου. Σερβίρετε αμέσως.

 πηγή και φώτο από εδώ budgetbytes.


Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε εύκολα Κις- Λωρεν με ψωμί του Τόστ!


Χαριτωμένες  μίνι πίτες γίνονται απλά  με αψωμί του τοστ!  
Ποιος μπορεί να αντισταθεί; Κάνει 6 πίτες (3 μερίδες).

Υλικά

50 γρ μπεικον
1/4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (καφέ, λευκό ή κίτρινο)
1 κουταλάκι του γλυκού Λάδι
6 φέτες άσπρο ψωμί τοστ
2 κανονικά αυγά μεγέθους
2/3 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζάνι τυρί τριμμένο  γραβιέρα, τσένταρ
2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C .
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα σοτάρετε μέχρι να είναι τραγανό το μπέικον - περίπου 2 λεπτά.

Κόψτε το ψωμί σε κύκλους .
Χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να ισιώσετε το ψωμί.
Ελαφριά  αλείψτε  6  muffin  με  λάδι, στη συνέχεια, πατήστε το ψωμί στις θήκες.
Τοποθετήστε στο φούρνο για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα κύπελλα τοστ δεν πρέπει να ροδίσουν.
Χτυπάμε μαζί το αυγό, το γάλα, το μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Χωρίστε το μείγμα μπέικον μεταξύ των 6 φλιτζάνιων  τοστ, και  μετά βάλτε και  το τυρί.
Ρίξτε 2½ κουταλιές της σούπας μείγμα των αυγών σε κάθε φλιτζάνι, στη συνέχεια, τοποθετήστε αμέσως στο φούρνο. Εάν σας παρει πολύ ώρα  από το χύσετε το μείγμα των αυγών στα φλιτζάνια τοστ και να τα βάλουμε στο φούρνο, το αυγό θα μουσκέψει το ψωμί.

Ψήστε για 12 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν .
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστούν  για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε. Η γέμιση θα είανι φουσκωμένη, αλλά θα ξεφουσκώσει,σε λίγη ώρα.
Γαρνίρουμε με έξτρα μαϊντανό, αν θέλετε. Σερβίρετε ζεστό.

ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ
1. Αυτή η συνταγή δεν λειτουργεί με μπαγιάτικο ψωμί γιατί δεν μπορείτε να το ισοπεδώσετε.
2.Βάζουμε αρχικά για λίγο τα  τοστ στο φούρνο για να στεγνώσει το ψωμί έξω λίγο, ώστε να μην απορροφηθεί το μείγμα αυγών αμέσως.

πηγή και φώτο από εδώ .recipetineats.com

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Εύκολα Ρολάκια με ζαμπόν και τυρί για πάρτυ !



Υλικά
200 γρ   τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1/4 φλιτζάνι  γλυκό τουρσί-αγγουράκι
4   tortillas
8  φέτες  ζαμπόν
8  φέτες  Τυρί

Οδηγίες

Ανακατέψτε  το τυρί κρέμα και το τουρσί (μια νοστιμιά )σε ένα μπόλ .

Απλώστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας μίγμα τυρί κρέμα σε 1 πλευρά της κάθε τορτίγια.Τοποθετείστε  2 φέτες ζαμπόν και 2 φέτες τυρί για κάθε τορτίγια. Απλώστε το υπόλοιπο τυρί κρέμα . Τυλίξτε σφιχτά.

Τυλίξτε το καθένα σε πλαστικό περιτύλιγμα  και κλείστε σαν καραμέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.

Ξετυλίξτε και  κόψτε κάθε ρολό σε φέτες.

πηγή και φώτο από εδώ landolakes.


Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Πως να κανουμε αλμυρό cheesecake με φέτα !


Για την βάση
1 1/3 φλυτζάνια κρακεράκια ανάλατα
1/4 φλιτζάνι  τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/3 φλιτζάνι  βούτυρο λιωμένο

Γέμιση
1 πακέτα  τυρί κρέμα, μαλακό-200 γρ
100 γρ   τριμμένη φέτα
3  Αυγά

 120 γρ   ψιλοκομμένες ώριμες ελιές χωρίς κουκούτσι, καλά στραγγισμένες
1/3 φλιτζάνι  φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού  ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού  πιπέρι χοντρό
1/4 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
2-3 φύλλα βασιλικό
1 λιαστή ντομάτα

Διακόσμηση
2 μέτριες  ντομάτες  ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι  φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

Οδηγίες
Ζεσταίνετε το φούρνο σε 160 ° C.

Ανακατέψτε  όλα τα υλικά για την βάση  σε ένα μπολ . Σε μια στρογγυλη μικρη φόρμα ή ταψάκι στρώστε λαδόκολλα και πατήστε να απλωθεί ομοιόμορφα ή κρούστα .

Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και το τυρί φέτα σε ένα μπολ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε  όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ρίξτε πάνω στο ταψάκι . Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να πήξει . Αφήστε να κρυώσει για  2 ώρες. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Κόψτε σε φέτες. Διακοσμείστε  με ντομάτα και φρέσκα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε με κράκερ, αν αυτό είναι επιθυμητό. Φυλάσσεται στο ψυγείο.

πηγή και φώτο απο εδώ .landolakes.com