Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Πως να κάνουμε Τούρτα -πίτσα Πεπερόνι!


 Είναι πίτσα αλλά σε μορφή τούρτας ή κεικ! 
Ιδανική συνταγή για παιδικό πάρτυ γενεθλίων με σίγουρα εγγυημένη επιτυχία !

 χρόνο προετοιμασίας 40 λεπτά 
συνολικό χρόνο 1 ώρα και 10 λεπτά 
συστατικά 5 
μερίδες 6

Υλικά

2 δοχεία Pillsbury ™ ψυγείου ζύμης πίτσα
400 γρ σάλτσα για πίτσα
3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι φέτες πεπερόνι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, εάν θέλετε


Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. 
Τοποθετείστε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αλείψτε με ελαιόλαδο.

Βήμα 2
Ξετυλίξτε 1 κονσέρβα ζύμης επάνω στην επιφάνεια εργασίας.  Πιέστε προς τα έξω σε ένα λεπτό στρώμα. Κόψτε 3 κύκλους και  τοποθετήστε στην λαδόκολλα . Ψήστε για 8 λεπτά. Αφαιρέστε από την λαδόκολλα.


Βήμα 3

Ξετυλίξτε το 2 κουτάκι ζύμης κόψτε  2 επιπλέον κύκλους από την μεγάλη πλευρά της ζύμης, αφήνοντας την αντίθετη πλευρά ανέγγιχτη. Τοποθετήστε τους 2 κυκλους σε ταψί και ψήστε για άλλα 8 λεπτά.

 Βήμα 4
Ντύστε την φόρμα σας με λαδόκολλα αφήνοντας να προεξέχει λαδόκολλα στο πάνω μέρος.
Τοποθετείστε το παραλληλόγραμο φύλλο ζύμης γύρω-γύρω στα πλαινά της φόρμας.

Βήμα 5
Τοποθετήστε προσεκτικά 1 ελαφρώς  ψημένη κρούστα-κύκλο στην βάση της φόρμας. Απλώστε  σάλτσα ,καλύψτε  με φέτες πεπερόνι και πασπαλίζουμε με τυρί μοτσαρέλα (όταν λιώσει το τυρί, κρούστα πάνω θα επιμείνουμε σε αυτό). Επαναλάβετε για να κάνετε και τα 3  στρώματα. Για την κορυφή  τοποθετήστε τελευταία κρούστα πάνω από το τυρί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και βάζοιυμε τα  υπόλοιπα πεπερόνι στην κορυφή.

 Βήμα 6
Διπλώστε την προεξέχοντα ζύμη πέρα από την κορυφή της πίτσας για να κάνετε  ένα υπερυψωμένο χείλος κρούστα.

 Βήμα 7
Ψήστε 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι η ζύμη γύρω από το κέικ πίτσα να είναι πλήρως μαγειρεμένη. Αφαιρέστε την πίτσα από την φόρμα και αλείψτε  με το βούτυρο. Χρησιμοποιήστε το κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε φέτες, όπως θα κάνατε με ένα κέικ.

πηγή και φώτο από εδώ pillsbury.com


Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Η πιο εύκολη αλμυρή τούρτα με ψωμί του τόστ!


  Ιδανική συνταγή για παιδικό παρτυ γενεθλίων ή για γιορτινό τραπέζι!

Υλικά
 
20 φέτες ψωμί του τοστ δίχως κόρα (5 φέτες χ 4 σειρές
700 γρ τυρί κρέμα
400 γρ κρέμα γάλακτος
1-2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια (ελάχιστο 5 τεμάχια)
100 γρ ζαμπόν
100 γρ  σαλάμι αέρος ή γαλοπούλα
100 γρ τυρί (χρησιμοποίησα καπνιστό τυρί)
10 κομμάτια τουρσί (κομμένα σε λεπτές φέτες)
πιπεριές φλωρίνης  (κομμένες σε λεπτές λωρίδες)

για διακόσμηση
 λινάροσπόρους
 μαύρες ελιές 
μαϊντανό
φέτες  γαλοπούλας


Οδηγίες

Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Κρατήστε  το 1/3 (ένα τρίτο )της κρέμας για την επάλειψη της τούτας. Στο υπόλοιπο της κρέμας, προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε ανάλογα με το γούστο). Πάρτε  τέσσερις φέτες του τοστ  σε ένα δίσκο και αλείψτε  με το 1/4 (ένα τέταρτο) της κρέμας με τα κρεμμύδια. Πάνω από  την κρέμα  βάζετε τις φέτες του ζαμπόν. Τοποθετείστε πάλι φέτες του τοστ  απλώστε με κρέμα και φέτες  τυριού και πιπεριές φλωρίνης.

Βάλτε πάλι   φέτες του τοστ , απλώστεμε κρέμα και το σαλάμι αέρος.Ξανά φέτες του τοστ και απλώστε την υπόλοιπη κρέμα και βάλτε τουρσιά. Ξανά  τις φέτες του τοστ και στην επιφάνεια  την κρέμα που κρατήσαμε αρχικά  Διακοσμήστε την τούρτα  και την  βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα)

 
πηγή και φώτο από εδώ cake-cookie-pie.


Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Η πιο νόστιμη μακαρονάδα με Κολοκυθάκια και Λινγκουίνι!


Τα πρωτοδοκιμάσαμε σε ένα ελληνικο εστιατόριο κόντα στο βερολίνο και ξετρελαθήκαμε με την γέυση που σε απογειώνει κυριολεκτικά! Με διασταγμό στην αρχή γιατί το κολοκύθι και  το σκόρδο δεν ειίναι και ότι καλυτερο στις προτιμήσεις μας σε ότι έχει να κάνει με μακαρονάδα! Και όμως ! Κάναμε λάθος!  Αν και η πρωτη μας δοκιμή έγινε πριν από 11 χρόνια ακόμα και τώρα αποτελεί μια από τις πιο ιδανικές μακαρονάδες ακόμα 
και για ένα γρήγορο γεύμα με φίλους! 
Την συνταγή την βρήκαμε τυχαία εδώ palachinkablog
 
Υλικά
250 γρ λινγκουίνι μακαρόνια (ή ταλιατέλες) 

300 ml κρέμα γάλακτος
2 μικρά κολοκυθάκια 
2 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
μαύρο πιπέρι
φρέσκο ​​βασιλικό
ελαιόλαδο

Οδηγίες


Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό που έχετε προσθέσει αλάτι μέσα.

Ενώ περιμένετε για τα ζυμαρικά, κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος, και στη συνέχεια σε σχετικά λεπτές φέτες. Σοτάρετε τα σε ελαιόλαδο, πιπέρι, ρίγανη και πρόσθεστε ψιλοκομμένο βασιλικό . Όταν είναι  σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε πατημένο το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό, για να συνδυάσούν  τα αρώματα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα την κρέμα γάλακτος.

Προσθέστε τα ζυμαρικά (αλλά όχι πάρα πολύ καλά στραγγισμένα, θέλουμε  ένα μέρος του νερού που βράσαν  να μπει στο τηγάνι).

πηγή και φώτο από εδώ palachinkablog


Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Λαχταριστά Ντόνατς από την dona!



Για  19-20 ντόνατς  


υλικά:
150 γρ γάλα
150 γρ  νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας λάδι
μια πρέζα αλάτι
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη  άχνη
ζάχαρη βανίλια
λάδι για τηγάνισμα   


Οδηγίες
Στο χλιαρό γάλα και το νερό, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας μαγιά. Αφήστε  να σταθεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1 αυγό, μια πρέζα αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη, η οποία είναι  μαλακή και την αφήνετε να φουσκώσει.
Πασπαλίστε  με αλεύρι τον πάγκο σας και ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο βάλτε τα δάχτυλά σας στο  γάλα και έτσι 2-3 φορές με τα δάχτυλα  διπλώστε τη ζύμη και την  αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Και πάλι, ανοίγουμε με  κρύο γάλα, διπλώστε και αφήστε τη να σταθεί 15 λεπτά, ακόμα. Διπλώστε την ζύμη και αφήστε την  για 15 λεπτά.

Τυλίξτε σε ρολό και κόψτε κομμάτια ή ανοίξτε σε φύλλο και με ένα ποτήρι κόψτε   κύκλους . Αφήσε τα  στο τραπέζι, να σταθούν  για 15 λεπτά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τοποθετείστε  στο χαρτί να στραγγίξει το λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βανίλια.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με Nutella ή μαρμελάδα ή πουτίγκα, έτσι κόβουμε λίγο πάνω από το μισό και γεμίζουμε .


πηγή και φώτο από εδώ daninakuhinja.



Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Πως να κάνουμε εύκολα μαρμελάδα μήλο!


Υλικά
8 φλ. κομμένα μήλα (γύρω στα 8 μήλα ανάλογα το μέγεθος)
5 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πορτοκάλι (με τη φλούδα)
2 φλ. νερό

Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα μήλα μας, καθαρίζουμε τη φλούδα, τα κόβουμε και 
βγάζουμε και το κέντρο τους με τα κουκούτσια και τα κόβουμε μικρά κυβάκια. 
Τα καθαρισμένα μήλα βάλτε τα σε μια λεκανίτσα
με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν και τα υπόλοιπα (κυρίως τα κομμάτια με το κουκούτσι) βάλτε τα σε ένα τούλι. 

Τα κουκούτσια και η φλούδα έχουν την περισσότερη πηκτίνη.
Σε κατσαρόλα βάλτε τα μήλα, το τούλι με τα φλούδια και τα κουκούτσια
 και το νερό και αφήστε τα να βράσουν για λίγη ώρα, να μαλακώσουν κάπως.
Βγάλτε το τούλι, βγάλτε και τα μήλα.

Μην πετάξετε το νερό.
Κόψτε το πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια (αφαιρέστε τυχόν κουκούτσια). Κόψτε και τη φλούδα του σε λεπτές λωρίδες.
Προσθέστε στο νερό που κρατήσαμε παραπάνω (σιγουρευτείτε πως  το συνολικό νερό να είανι  2 φλιτζάνια )τα μήλα , τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και αφήστε να βράσουν μέχρι να γίνει η μαρμελάδα (όταν φτάσει στους 104°). Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, κάντε κάντε το τεστ του κρύου πιάτου*.
Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα, βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς.


Λίγα μυστικά ακόμα

*Το τεστ του κρύου πιάτου:
Βάλτε δύο πιατάκια στην κατάψυξη. Βάλτε πάνω στο ένα πιατάκι 1 κ.γ. μαρμελάδα. Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Βγάλτε το και προσπαθήστε να κάνετε μια γραμμή στη μαρμελάδα, με το δάχτυλό σας. Αν μπορείτε να κάνετε τη γραμμή χωρίς να προσπαθεί η μαρμελάδα να ξαναενωθεί, τότε είναι έτοιμη!
(Το άλλο πιατάκι είναι για την περίπτωση που δεν πετύχει το πρώτο. Τότε θα συνεχίσετε με το δεύτερο, μετά από λίγη ώρα)

Τα μήλα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι σφιχτά, χωρίς μαυρίλες.

Μην παραλείψετε το πορτοκάλι γιατί πραγματικά απογειώνει τη γεύση.

Εάν δεν έχετε τούλι, μπορείτε να κάνετε το εξής: Βάλτε τα φλούδια και τα κουκούτσια σε κατσαρόλα με νερό (τουλάχιστον 4 φλ.) και αφήστε τα να βράσουν για λίγη ώρα. Μετά σουρώστε το και πάρτε 2 φλ. από αυτό το νερό να προσθέσετε στα μήλα.

Αντί να περάσετε από το μπλέντερ τα μήλα, θα μπορούσατε 
ίσως να τα τρίψετε από την αρχή.

Τη μαρμελάδα μπορείτε να την κάνετε και λίγο πιο εξωτική, αν προσθέσετε μπαχαρικά. Εγώ έβαλα 1 κ.γ. κανέλα. Άλλοι προσθέτουν και γαρύφαλλο, μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο.

πηγή συνταγής από εδώ .sintagespareas



Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Πως να κάνουμε αυτά τα λαχταριστά ψωμάκια!


 Είναι νόστιμα λαχταριστά ψωμάκια για κάθε μέρα . Μπορείτε να τα σερβιρέτε σαν ατομικά ψωμάκια σε  μπουφέ ή ακόμα και για κολατσιό στο σχολείο!


 Υλικά
 
Ξηρή μαγιά - 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι - 300 γρ
Νερό - 180 mL
λάδι - 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι - 3/4 κουταλάκι του γλυκού
Πληροφορίες


Οδηγίες

Ζυμώστε τη ζύμη τόσο ώστε να γίνει ελαστική, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε για μια ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει .


Στη συνέχεια, διαιρέστε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε ένα κύκλο περίπου 0,7 cm σε πάχος. 


 Τοποθετείστε τα  σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
 240 βαθμούς για 12 λεπτά. 

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ pojrem.ru