Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε καναπεδάκια!


 Είναι σνάκ! Μπορεί να σερβιριστεί και σαν ορεκτικό σε τραπέζι!
Είναι εύκολο ,γρήγορο και οικονομικό!


Σνακ
Μερίδες - 15
Χρόνος προετοιμασίας - 20 λεπτά

Υλικά
Ψωμί σίκαλης
Τυρί 70 γρ
1 πακετο τυρί κρέμα
Μαϊντανό
Ελιές 15 τεμ.
2 κ.σ Μαγιονέζα

 

Οδηγίες
Κόβουμε το ψωμί  σε τετράγωνα 3 × 3 εκατοστά.
Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε ελαφρά την μαγιονέζα με τον μαϊντανό.
Βάζουμε και το τυρί κρέμα  και ανακατεύουμε ξανά.
Αλείφουμε το ψωμί με ένα παχύ στρώμα από το μείγμα τυριού.
Καλύπτουμε τις φέτες με  τυρί.Τοποθετείστε και τις ελιές.
Βάλτε οδοντογλυφίδες και καλή σας όρεξη!

πηγή και  φώτο από εδώ pojrem.ru

Καλή Επιτυχία!




Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Μελτζάνες μιλφείγ!


Είναι σαν μιλφειγ αλλά με μελτζάνες! Είναι ένα νόστιμο ορεκτικό για όλες τις ώρες είτε για τραπέζι είτε για βραδυνή μπυρίτσα με φίλους στο μπαλκόνι! 

Μελτζάνες μιλφείγ 
Υλικά για 3 άτομα:
2 μελιτζάνες
250 γρ φρέσκο ​​ανθότυρο
200 γρ μοτσαρέλα 
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι - βασιλικός
ντομάτα

Οδηγίες

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες.Τηγανίζουμε τις μελτζάνες σε λίγο λάδι ή τις ψήνουμε στον φούρνο.
Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας
Τοποθετείστε από πάνω  μια φέτα ανθότυρο μια φέτα μελτζάνα και πάλι μια φέτα μοτσαρέλλα  .
Τελειώνετε  με μια φέτα μελιτζάνας και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικές φέτες ντομάτας και λίγο τυράκι από πάνω .
Ψήνουμε στους 180 ° C μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

πηγή και φώτο από εδώ spettegolando.it


Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Πως να φτιάξετε ατομικές μπόμπες για παιδικά πάρτυ!


 Είναι ψωμάκια γεμιστά με τυριά και τυλιχτά σε μπεικον! Είναι συνταγή για όλες τις περιστάσεις για κάθε μέρα για γιοτρή για μπουφέ , και ακόμα για  παιδικά γενέθλια  ή  πάρτυ!

 Ατομικές μπόμπες με τυριά και μπείκον
 
Υλικά
300 γρ αλεύρι 
15 γρ μαγιά 
1 κ.γ αλάτι
 1 κουταλιά λάδι 
60 γρ νερό
150 γρ τυρί
150 γρ φέτες  μπέικον 

Οδηγίες
 Ανακατέψτε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό με λίγη ζάχαρη και το αλεύρι. Αφήνεται να θερμανθεί για να ενεργοποιηθεί. Σε ένα βαθύτερο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι, προσθέστε την έτοιμη ζύμη με ζεστό νερό και ζυμώστε τη ζύμη για πίτσα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

 Κόβουμε το τυρί σε κύβους. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και βάλτε στο κέντρο του κάθε κύβου τυριού. Κλείνουμε τα μπαλάκια μας τα τυλίγουμε με φέτες μπείκον  και στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα. Τηγανίζουμε .Η ζύμη θα αυξηθεί αρκετά κατά το τηγάνισμα, Φροντίστε λοιπόν οι φέτες μπείκον να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μην μπορούν να ξετυλιχθούν . Σερβίρετε αμέσως και  απολαύστε τα ζεστά.


 πηγή και φώτο από εδώ kuhinjica-mignone.

 Καλή Επιτυχια!


Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε την ομελέτα μας ρολό!


 Είναι ρολό! Αλλά είναι  ρολό με αυγά! Ειναι ομελέτα ρολό ! Είναι τόσο απλό μα τόσο έξυπνο και εντυπωσιακό! Είναι ότι πρέπει για το κυριακάτικο πρωινό σας!


Υλικά
8 Αυγά
1 φλιτζάνι Γάλα
1/3 φλιτζάνι Αλεύρι
1 μικρή  ντομάτα ψιλοκομμένη
4 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν  ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι Μοτσαρέλα Τυρί

Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Πρώτα χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι  προσθέτοντας το γάλα αργότερα,για να  δώσουμε στην ομελέτα μια πιο λεία υφή. 


Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών σε ένα ταψί (12x16) στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε τα  αυγά με το ζαμπόν την ντομάτα και 1/2 φλιτζάνι τυρί. Ψήστε σε 180 C  για περίπου 14 λεπτά , ή μέχρι τα άκρα να πάρουν χρώμα.
Ρίξτε στην  ομελέτα το υπόλοιπο τυρί. ψήστε  για  2 λεπτά ακόμα ή μέχρι το τυρί να λιώσει.
Τυλίξτε την ομελέτα αμέσως, ξεκινώντας από μια άκρη  και αφαιρόντας το  χαρτί. 
Τοποθετήστε τα σε πιατέλα κομμένα σε φέτες.
Σερβίρετε αμέσως, και έτσι όπως είναι λιωμένο το τυρί δεν έχετε αλήθεια δοκιμάσει κάτι  καλύτερο.
Μπορείτε να προσθέσετε ότι  θέλετε σε αυτή την ομελέτα, όπως διάφορα είδη λαχανικών, λουκάνικα και τυριά.

πηγή συνταγής και φώτο από εδώ momsdish.

Καλή Επιτυχία!

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Τηγανιτές ή φουρνιστές γεμιστές φουσκίτσες !


Είναι πιτάκια γεμιστά τηγανητά ή φούρνου με γέμιση πίτσας ή ότι εσείς επιθυμείτε! Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτυ γενεθλιών αλλά  και για κάθε μέρα!


Εύκολες τηγανιτές ή φουρνιστές γεμιστές φουσκίτσες για πάρτυ!

Υλικά
Ζύμη για πίτα- συνταγή που ακολουθεί
5 ντομάτες σε λεπτές φέτες.
1κ.σ μυρωδικά  (δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικό)
Τυρί κρέμα
παρμεζάνα
μοτσαρέλα
αλάτι και πιπέρι.


Ανακατέψτε τα μυρωδικά  και τα τυριά μαζί
.


Οδηγίες:
Ανοίγουμε ένα φύλλο.  Κόψτε φέτες ντομάτας . Τοποθετήστε μια κουταλιά  τυρί κρέμα, και άλλα τυριά στην κορυφή της τομάτας. Αλατοποιπερώνουμε και  πασπαλίζουμε  τυρί πάνω από την  ντομάτα. Ήπια τοποθετήστε πάνω στις ντομάτες και το δευτερο φύλλο .

Σφραγίστε με  ένα ποτήρι . Βεβαιωθείτε ότι κάθε πιτάκι έχει σφραγιστεί καλά.
Χρησιμοποιήστε ένα μικρό αυγό καλά χτυπημένοκσι αλείψτε. 
Τηγανίστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σερβίρετε!
Θα μπορούσατε επίσης να ψήνουμε στους180 *C μέχρι να ροδίσουν.



Φύλλο ζύμης για τηγάνι

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις +λίγο παραπάνω
1 κ.σ  μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ λάδι
¾ κούπας ζεστό νερό

 λάδι για τηγάνισμα


Οδηγίες
Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια σας για ένα λεπτό  έως ότου η ζύμη γίνει ελαστική.
Εάν η ζύμη είναι ακόμα απίστευτα κολλώδες, προσθέστε  λίγο περισσότερο αλεύρι.
Κάντε το ζυμάρι  μπάλα και τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Καταψύξτε για μία ώρα.
Χωρίστε σε 12 περίπου ίσες μπάλες της ζύμης. Ισιώστε με τα χέρια σας και άνοιξτε σε φύλλο  σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.  Ανοίγουμε  τα μπαλάκια σε κύκλους  Όσο  λεπτότερο είναι, τόσο καλύτερα θα φουσκώσει  στο λάδι.  Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι ρίχνοντας μία πίτα κάθε φορά, περιμένοντας να φουσκώσουν και να ροδίσουν  περίπου 1 λεπτό ή και λιγότερο ανά πλευρά.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας



πηγή και φώτο από εδώ bestyummyrecipes.com



Καλή Επιτυχία!


Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε κρουασάν στεφάνι !

  Είναι εύκολο! Είναι γρήγορο!  Είναι εντυπωσιακό!  Είναι πολύ-πολύ νόστιμο! Είναι με απλά και λίγα υλικά! Είναι συνταγή για κάθε μέρα ή ακόμα και για τραπέζι!

Υλικά
4 φέτες μπέικον, κομμένες στη μέση σταυρωτά
 1/3 φλυτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας γάλα
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι και πιπέρι, αν είναι επιθυμητό
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο πιπέρι
1 μικρη συσκευασια  Pillsbury για κρουασάν
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί


Οδηγίες
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 185 ° c. Σε ένα ταψί τιποθετείστε μια λαδόκολλα. Σε ένα  τηγάνι, μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί,
αλλά να μην γίνει  τραγανό, γυρίζοντας μία φορά. Βάλυε το  μπέικον στην άκρη,και  στραγγίξτε καλά αλλά κρατήστε   2 κουταλάκια του γλυκού λάδι μπέικον από το τηγάνι.

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε το 1/3 φλιτζάνι γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι με ένα πιρούνι , χτυπήστε ελαφρά μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ανακατέψτε το πιπέρι.
Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι. Ανακατέψτε 1 - φόρες.

Ξετυλίξτε την ζύμη  και διαχωρίστε  σε 8 τρίγωνα. Τοποθετήστε τα  τρίγωνα με την μικρότερη πλευρά  προς το κέντρο, δίνοντας  σχήμα αστεριού

Τοποθετήστε μπέικον σε καθένα από τα τρίγωνα.Ρίξτε  το 1/3 φλιτζάνι του τυριού
 πάνω στο ευρύτερο μέρος της ζύμης.
Μετακινήστε με το κουτάλι τα αυγά πάνω από το τυρί. Πασπαλίζουμε με το 1/3 φλιτζάνι τυρί.
Τραβήξτε τα σημεία των τριγώνων πέρα από τα αυγά και το τυρί, και περάστε από πάνω και  κάτω από τη ζύμη για να σχηματίσουμε έναν  δακτύλιο
Αλείψτε προσεκτικά τη ζύμη με το υπόλοιπο 1 κουταλιά γάλα και πασπαλίστε  
με το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι τυρί.

Ψήστε 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει βαθιά. Κρυώστε για 2 λεπτά. Με σπάτουλα, χαλαρώστε προσεκτικά το στεφάνι από την λαδόκολλα και σύρετε πάνω στην πιατέλα.

πηγή και φώτο από εδώ .pillsbury.com

Καλή Επιτυχία!


Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Πατατόπιτα νόστιμη!


 Πατατόπιτα
Υλικά

Αλεύρι - 3 κουταλιές της σούπας.
Άπαχο γάλα - 1 κουταλιά της σούπας.
Αυγό - 1 τεμ.
Βούτυρο - 3 κουταλιές της σούπας
Λάδι - 1 κουταλιά της σούπας
Ξηρή μαγιά - 3 κουταλάκια του γλυκού
Ζάχαρη - 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι - 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Πατάτες - 3 τεμ.
Τυρί - 100 γρ
Φρέσκα μυρωδικά - προαιρετικά άνηθος,δυόσμος


Οδηγίες
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την ξηρή μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τους κρόκους αυγών,και το λάδι .Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια πλούσια μαλακή ζύμη .
Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ ανακατεύοντας και τα μυρωδικά μας.
Τρίβουμε το τυρί.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια: δύο κομμάτια μεγάλα  και δύο μικρότερα κομμάτια .
Διαμορφώστε τη ζύμη για το κάτω μέρος του κέικ με τα χέρια σας ή τον πλάστη.
Βάζουμε  τη ζύμη στη φόρμα ή στο ταψί .Βάλτε τη γέμιση, καλύψτε  με ένα λεπτό στρώμα ζύμης
Μετά το φούσκωμα για 15-20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ψήνουν πίτες στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Λαδώνουμε με βούτυρο. Καλή σας όρεξη! 
πηγή και φώτο από εδώ pojrem.


Καλή Επιτυχία!


Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Πίτσα σε χωνάκια-ιδανικά για πάρτυ!


 Είναι σαν γύρος στην εμφάνιση αλλα τελικά πρόκειται για γεύση και ζύμη πίτσας!
Ιδανική συνταγή για παιδικό  πάρτυ ή απλά για να προσφέρεται την πίτσα σε διαφορετική εκδοχή!

Υλικά
1 κονσέρβα 400 γρ  Pillsbury ® ψυγείου για  κλασική πίτσα
24 μαγειρεμένα μίνι κεφτεδάκια, κομμένα στη μέση
1 βάζο 400 γρ  σάλτσα πίτσας
1 πακέτο φέτες  πεπερόνι ή ότι αλλαντικό θέλετε
¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένη κίτρινη ή πράσινη πιπεριά
¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί για πίτσα

Οδηγίες
Τοποθετείστε το ράφι φούρνου στη χαμηλότερη θέση. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμους
Τυλίξτε 12  κωνικά κύπελλα με αλουμινόχαρτο..
Ξετυλίξτε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιώντας πλάστη, κόψτε την ζύμη ρολό σε  σε 12  τετράγωνα κομμάτια . Τυλίξτε 1 τετραγωνική  ζύμη γύρω από κάθε κύπελλο. Πατήστε για να σφραγίσουν τα άκρα.  Κόψτε κάθε περίσσεια ζύμη στο κάτω μέρος .

Τοποθετήστε τα σε μεγάλο φύλλο μπισκότων, με ανοικτά τα άκρα προς τα κάτω. Ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Όταν κρύώσουν λίγο , αφαιρέστε τα από τους κώνους-καλούπια.   Τοποθετείστε  ½ κεφτέδάκι  στο κάτω μέρος κάθε κώνου. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε ¾ φλιτζάνι σάλτσα πίτσας, το πεπερόνι, πιπεριά και τους υπόλοιπους μισούς κεφτέδες.

Βάλτε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων  στο δυνατο για  2 έως 4 λεπτά ή μέχρι να κάψει.
Με ένα κουτάλι βάλτε  από το μείγμα σε κάθε ψημένο κώνο. Στο τέλος  κάθε κώνου βάζουμε  περίπου 1 κουταλιά της σούπας τυρί.  Σερβίρετε ζεστό με την υπόλοιπη σάλτσα πίτσας.
Αν δεν θέλετε να αγοράσετε κουπ -πατ  για τα κωνικά αυτά  κύπελλα μπορείτε  να φτιάξετε τα δικά σας

Για τα χωνάκια
Από ένα λιγο σκληρό χαρτί κόψτε κύκλους και πιάνοντας τις άκρες φτιάξτε χωνάκια.
Τύλιξτε τα χωνάκια καλά με αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε εκει πάνω την ζυμη.
Η αγοράστε βάφλες-χωνάκια παγωτού και καλυψτε τα χωνάκια παγωτού με αλουνινόχαρτο,τοποθετείστε την ζύμη και ακολουθείστε την διαδικασία όπως περιγράφεται πιο πάνω.

πηγή και φώτο από εδω Pillsbury.com
και από εδώ .mystickitchen

Καλή Επιτυχία!

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Οι πιο νόστιμοι Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα άνηθου!


Είναι κεφτεδάκια! Είναι με κολοκυθάκια! Είναι πεντανόστιμα, Γίνονται σε χρόνο dt   !
Είναι αφράτοι! Είναι καλοκαιρινή συνταγή άκρως εξαιρετική!

Κολοκυθοκεφτεδες με σάλτσα άνηθου

Υλικά
2 φλιτζάνια Κολοκυθάκια τριμμένα, και στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι άνηθος
1 κ.γγ μπείκιν
1/4 φλιτζάνι Τριμμένη φέτα
 Σκόρδο Αλάτι
3 κ.σ λάδι

Για την σάλτσα
1/2 φλιτζάνι Γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ άνηθο
Αλάτι


Οδηγίες
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί!  Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και
ρίξτε κουταλιά -κουταλιά το μείγμα , τηγανίστε και από τις 2 πλευρές!

Για την σάλτσα!
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε!




Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Πως κάνουμε αυτά τα Φρουτένια Αυτοκινητάκια!

 Είναι φρουτένια αυτοκινητάκια! Είνai με μπανάνες και φράουλες! Είναι άκρως διασκεδαστική συνταγή ειδικά αν συμμετέχουν και τα παιδιά σας!


Φρουτένια Αυτοκίνητα

Υλικά
Μπανάνες
Φράουλες
Οδοντογλυφίδες

Οδηγίες

Για να κάνετε αυτά τα όμορφα και δημιουργικα αυτοκίνητα με  φράουλes και μπανάνes   θα πρέπει να πλύνετε πρώτα μερικές φρέσκες φράουλες και μπανάνες.
Ξεφλουδίστε τις μπανάνες. Κόψτε στρογγυλές φέτες από τις φράουλες και τις μπανάνες για να κάνετε τους τροχούς.
Πάρτε μια  μπανάνα και τοποθετείστε στην μια πλαινή πλευρα της  μια οδοντογλυφίδα . Στην  οδοντογλυφίδα περάστε φέτες μπανάνας και φράουλας για να κάνετε τους τροχούς.
Τοποθετείστε  τους τροχούς με τον ίδιο τρόπο και στο άλλο άκρο .Στην κορυφή της μπανάνας βάζουμε ολόκληρες φράουλες .
Το φρουτένιο  αυτοκίνητο  σας είναι έτοιμο.
Φτιάξτε τα λίγο πριν τα σερβίρετε η αλείψτε τα με χυμό λεμονιού  για να αποτρέψετε τις μπανάνες από το να μαυρίσουν.
Τα παιδιά θα αγαπήσουν σίγουρα αυτά αυτά τα φρουτένια αυτοκινητάκια! Καλή διασκέδαση!

πηγή και φώτο από εδώ stylishboard.

Καλή Επιτυχία!



Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Συνταγή για μπουφέ - τυλιχτό ρολό!


Είναι ρολό! Είναι με τυριά ! Είναι πρωτότυπο γιατί εξωτερικά είναι με gouda! 
Είναι συνταγή για πάρτυ και μπουφέ!  Είναι πεντανόστιμο!


Τυλιχτό ρολό τυριού

Για την κρούστα
250 γρ  κομμένο σε φέτες τυρί τυρί γκούντα ή κάτι παρόμοιο)

Γέμιση
150 γρ  ζαμπόν
150 γρ  αγγούρια τουρσί
250 γρ  τυρί κίτρινο
2οο γρ τυρί κρέμα
αλατοπίπερο


Οδηγίες:
Για την γέμιση
Με  το μικρό τρίφτη τρίβουμε το τυρί, το ζαμπόν και τα τουρσιά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το τυρί  κρέμα και ανακατεύουμε .
Αφήστε  κατά μέρος. Προθερμάνετε τον  φούρνο  στους 100 βαθμούς.

Τοποθετείστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος. Βάλτε το τυρί-gouda  έτσι ώστε οι λωρίδες να αλληλεπικαλύπτονται σε όλες τις μεριές (Εικ. 1).
Καλύψτε την επιφάνεια του τυριού  με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Μετά από αυτό, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, τραβήξτε το φύλλο  χαρτιού με το  ελαφρά λιωμένο τυρί στην επιφάνεια εργασίας (Σχήμα 2) και  βάλτε την γέμιση ομοιόμορφα στο φλοιό τυριών  έτσι ώστε η άκρη της μιας πλευράς παραμένει περίπου 1 cm χωρίς γέμιση τυριού (Σχήμα 3).
Τυλίξτε το ρολό.

Τυλίξτε το ρολό  σε πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ώστε  να σκληρύνειη κρούστα του τυριού ομοιόμορφα.

 πηγή και φώτο από εδώ tortelina.

Καλή Επιτυχία!



Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε τα Μίνι Hamburger ψωμάκια!


Είναι Μίνι Hamburger ψωμάκια! Είναι συνταγή για πάρτυ και παιδικά γενέθλια! Είναι εμφανίσιμα και πολύ νόστιμα! Είναι ότι πρέπει για να καταπλήξετε!

Μίνι Hamburger ψωμάκια

Υλικά


200 ml γάλα
100 ml νερό
60 γρ βούτυρο
περίπου 500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ)
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
σουσάμι για πασπάλισμα
 
Οδηγίες

Τοποθετούμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά τόσο  ώστε να λιώσει το βούτυρο, αλλά  μην το αφήστε να κάψει γιατί θα μας  κάει η μαγιά.
Ανακατέψτε  100 γρ αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, 1 αυγό και το θερμαινόμενο βούτυρο και το μείγμα του γάλακτος.
Σταδιακά αρχίσουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μια  λεία, μαλακή ζύμη.
Αφήστε το σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο .Όταν φουσκώσει το ζυμαράκι μας  σχηματίστε μπάλες μεγέθους καρυδιού .
Τοποθετήστε τις μπάλες σε  δύο μεγάλα ταψιά επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος.
Αλείψτε τα  με ελαφρώς χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήνουμε να φουσκώσουν  για άλλα 30 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C.


Μπιφτέκια - Burgers

Υλικά

700 γρ  ανάμεικτο   κρέας (δηλαδή αναλογία 1:1 μοσχαρίσιο  και χοιρινό κρέας)
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένo μαϊντανού
1 αυγό
2 κουταλάκιa του γλυκού μαγειρική σόδα
4 σκελίδες σκόρδο 
50 γρ  ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά

Οδηγίες
Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά καλά. 
Πλάθουμε μπιφτέκια σε μικρογραφίες που είναι περίπου 3,5 εκατοστά σε διάμετρο.
Τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι, και στις δύο πλευρές.

Λίγα περισσότερα πράγματα που πρέπει να έχετε
κέτσαπ
φέτες κίτρινο τυρί
σάλτσα ταρτάρ
ρόκα
οδοντογλυφίδες 


Σημειώσεις

* Θα πρέπει να προετοιμάσουμε  το κρέας για τα μπιφτέκια πρώτα. Αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα ψωμάκια. Το Ψυγείο κάνει καλό σε αυτά τα burgers .
Αργότερα, τα τηγανίζουμε, ενώ τα ψωμάκια είναι στο φούρνο . Κρατήστε τα  σε ένα σκεπασμένο μπολ για να διατηρήσετε ζεστά

* Χρησιμοποιήστε κέτσαπ Heinz.

* Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε σπιτική σάλτσα ταρτάρ. Απλά ανακατέψτε μαγιονέζα, ξινή κρέμα, τριμμένα τουρσιά, αλάτι και πιπέρι.

* Τυρί σε φέτες είναι, επίσης, το πιο βολικό. Μπορείτε να κόψετε κάθε φέτα σε τέσσερα ίσα κομμάτια που ταιριάζουν απόλυτα με το μέγεθος αυτών των burgers.
Θα πρέπει να τα βάλετε πάνω από κάθε burger ενώ είναι ακόμα ζεστά από το τηγάνισμα, επειδή θα αρχίσει το τυρί να λιώνει όμορφα.

* Iceberg, μαρούλι θα κάνουν αυτά τα burgers να φαίνονται
ακόμα πιο νόστιμα !

  πηγή και φώτο από εδώ palachinkablog.com

Καλή Επιτυχία!

.

Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Πως να φτιάξετε πλεκτά Hot Dogs!


Είναι συνταγή για πάρτυ και παιδικά γενέθλια! Είναι εύκολη και γρήγορη! Είνιαι συνταγή πολύ εμφανίσιμη και εντυπωσιακή! Δοκιμάστε την!
 
Πλεκτά Hot Dogs

Υλικά

1 πακέτο Pillsbury για αφράτη πίτσα ή και ζύμη για κρουασάν μας κάνει
6 χοτ-ντογκ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Χοντρό αλάτι
Κέτσαπ ή μουστάρδα για το σερβίρισμα
 

Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους185° C. Ανοίγουμε την ζύμη  Pillsbury  σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα μακρύ ορθογώνιο τουλάχιστον 14 εκατοστά μήκος
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τη ζύμη σε 8 μακριές λωρίδες.
Μεταφέρετε τις λωρίδες  σε ένα ταψί που είναι ελαφρώς λαδωμένη. 
Διπλώστε προς τα πίσω κάθε άλλη λωρίδα (τέσσερις συνολικά). Τοποθετήστε ένα χοτ ντογκ στις επίπεδες λωρίδες, στη συνέχεια,
τοποθετήστε τις διπλωμένες τέσσερις λωρίδες πίσω πάνω από το hot dog, ξεκινώντας μια πλέξη.
Στη συνέχεια, διπλώστε πίσω τις άλλες τέσσερις λωρίδες πάνω από το χοτ-ντογκ και τοποθετήστε ένα δεύτερο λουκάνικο κάτω.

Συνεχίστε να πλέκετε  τα έξι λουκάνικα  στην ζύμη  με αυτόν τον τρόπο.
Όταν έχουμε πλέξει όλα τα hot dogs  στο ζυμάρι, κόψτε κάθε επιπλέον ζύμη από τα άκρα και  προσπαθήστε  η ζύμη να στέκεται  ομοιόμορφα πάνω από κάθε λουκάνικο.
Στη συνέχεια αλείψτε  με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι για να δώσουμε στο ψωμί μια ιδιάιτερη γεύση.

Ψήστε στους 185 ° C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τέλεια.
Αφήστε να κρυώσει   για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε έξι τετράγωνα. 
Σερβίρετε με κέτσαπ ή / και μουστάρδα.

πηγή και φώτο από εδώ .tablespoon.com

Καλή Επιτυχία!


Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Πως να φτιάξετε Λουκουμάδες παραλίας με μπύρα!

Είναι λουκούμαδες! Είναι διαφορετικοί γιατι φτιάχνονται με μπύρα! Είναι πεντανόστιμοι!
Είναι ότι πρέπει για την παραλία! 


Λουκουμάδες με μπύρα

Υλικά:
 μπύρα 250 ml
 1 πακέτο στιγμιαία μαγιά
 80 γρ  ζάχαρη
 2 αυγά
 200 ml κρέμα γάλακτος
 900 γρ  αλεύρι
 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 Λάδι για τηγάνισμα
 ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες:
Φέρτε την μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι ζεστή, προσθέστε τη μαγιά και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Σε ένα μπολ κοσκινίστε το  αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη . Ρίξτε την  κρέμα γάκλακτος  και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε την  μπύρα με την  ενεργοποιημένη μαγιά.
Ξεκινήστε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι. Να μην προσθέσετε όλο το αλεύρι με τη μία. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές και ανακατεύουμε καλά  έτσι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδες. Κάνουμε μπάλα την ζύμη μας  και την  βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ.
Αφήστε περίπου 1 1/2 ώρα περίπου για να διπλασιαστεί.
 
Τοποθετείστε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζοντας με αλεύρι ανοιξτε σε φύλλο .
Με ένα ποτήρι και με ένα καπάκι κόψτε σχήματα.. Τοποθετείστε τα σε  αλευρωμένη επιφάνεια και αφήστε το για 15 λεπτά για να ξεκουραστούν πριν από το τηγάνισμα.
Με το υπόλοιπο της ζύμης πάλι ζυμώνουμε ξανά και  αφήστε τα  10 λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει.  Τα τηγανίζουμε σε μέτρια-υψηλή  θερμοκρασία. Μόλις πάρετε ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα στη μία πλευρά περιστρέψετε. Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι  με ντόνατς κατά το τηγάνισμα . Βάλτε τα τηγανισμένα donuts  σε ένα δίσκο επενδεδυμένo με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λίπος.
Ενώ είναι  ακόμη ζεστά,  κυλήστε τα  και απο τις δύο πλευρές στην άχνη ζάχαρη.

πηγή και φώτο από εδώ prstohvatsoli.com


Καλή Επιτυχία!

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Πως φτιάχνουμε calzone!

 Είναι  τα διάσημα calzone! Ατομικές πίτσες διπλωμένες στα δύο!  Είναι νόστιμα!  Είναι γρήγορα!
Είναι απολαυστικά! Αςδούμε λοιπόν πως γίνονται...


 Φανταστικά calzone
 Υλικά για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι
25 γραμμάρια νωπής μαγιάς
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι 
περίπου 250 ml νερό

Οδηγίες

Ανακατέψτε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το αλεύρι. Αφήνεται την μαγιά να αφρίσει. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την  μαγιά , προσθέτουμε λίγο λάδι και ζυμώνουμε με χλιαρό νερό για να έχουμε μια  μαλακή ζύμη. Σκεπάστε και αφήστε για  30 λεπτά.


Το Calzone είναι πραγματικά μια  διπλωμένh πίτσα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5  μπάλες αφήνουμε τη ζύμη λίγο για  ξεκούραση, και στη συνέχεια κάθε μπάλα την ανοίγουμε σε ένα κύκλο. Αλείψτε  με λίγο πολτό ντομάτας και βάλτε τη γέμιση της επιλογής σας. Διπλώστε στη μέση και κλείστε καλά  στις άκρες.Αλείφουμε με  πινέλο και με  λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι 
και τριμμένο τυρί.
 Ψήνουμε  στους 200 C για 30 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως !

πηγή και φώτο από εδώ



Καλή Επιτυχία!



Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Πως να φτιάξετε ατομικά πιτσάκια για πάρτυ!


ίναι πιτσάκια ! Είναι ατομικά πιτσάκια για παρτυ- γενέθλια! Είναι γρήγορα και εύκολα! Είναι τέλεια σε γεύση και ονειρικά! Οτι πρέπει για να ξετρελαθουν τα πιτσιρίκια αλλα και οι μεγαλοι!

 
Ατομικά πιτσάκια για πάρτυ

Υλικά
600 γρ αλεύρι
 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 
25 γραμμάρια νωπής μαγιάς
 200 γρ γιαούρτι
 200 γρ  γάλα
150 γρ  λάδι
 1 αυγό 
 
Γέμιση:  
 1 κρεμμύδι
  λουκάνικο
 100 γρ μπείκον
 λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό   Οδηγίες

 Ανακατέψτε τη μαγιά σε 100 γρ  ζεστό γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το αλεύρι. Αφήνεται να θερμανθεί για να ενεργοποιήσετε τη μαγιά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου,ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το υπόλοιπο γάλα, λάδι, ένα αυγό και το μείγμα μαγιάς μέσα στην  ζύμη. Προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι, εάν είναι απαραίτητο για να μην κολλήσει στα χέρια σας. Αφήνεται να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό και χωρίζουμε σε 20 μέρη  σε λαδωμένο ταψί. 

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση
Μέσα σε λίγο λάδι τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και το  μπέικον. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί  και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο κέντρο της κάθε ζύμης βάλτε μία κουταλιά γέμισης Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 20-25 λεπτά 
Σερβίρετε ζεστό.
Σημείωση: για αυτά τα πιτσάκια  μπορείτε να κάνετε και τγέμιση με κιμά.

πηγή και φώτο από εδώ kuhinjica-mignone

Καλή Επιτυχία!