Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε πατατοσαλάτα special!


Είναι σαλάτα για τραπέζι! Είναι μια φανταστική πατατοσαλάτα με αυγά και μαγιονέζα! 
Είναι γευστική και γρήγορη συνταγή!


Πατατοσαλάτα special

Υλικά
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
4 βραστά αυγά
300 γρ  ζαμπόν
300 γρ  φέτα
200 γρ  μαγιονέζα
360 γρ  κρέμα γάλακτος
χυμό λεμονιού
αλάτι




Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ  στρώστε τα υλικά  με αυτή τη σειρά. 
Μια  βραστή πατάτα τριμμένη  στη συνέχεια, 2 βραστά αυγά τριμμένα
 και πάνω από τα αυγά το ζαμπόν σε κομματάκια και τέλος  την τριμμένη φέτα.


Επαναλάβετε τα στρώματα και πιέστε ελαφρά με το χέρι. 
Ανακατέεψτε την  μαγιονέζα με την  κρέμα γάλακτος με λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι. 
Περιχύνουμε και  διακοσμούμε με φέτες ζαμπον και τριμμένη φέτα!

πηγή και φώτο από εδώ

Καλή Επιτυχία!


Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Πως μπορούμε να εντυπωσιάσουμε με την σαλάτα του ήλιου!

Πολύ απλή αυτή η σαλάτα για να προετοιμαστεί,  αλλά με άκρως εντυπωσιακή  εμφάνιση για κάθε γιορτινό τραπέζι.
Αν θέλετε να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας και τον εαυτό σας παρακαλώ, φτιάξτε αυτή τη σαλάτα !


πηγή και φώτο συνταγής από pojrem.ru

Υλικά
Τόνος σε νερό ή λάδι 1-2 κονσέρβες
3  πατάτες.
1 ματσάκι πράσινα κρεμύδια
4 αυγά
Chips - 100 γρ
Ελιές, χωρίς κουκούτσια  για την διακόσμηση
μαγιονέζα
μαρούλι (προαιρετικά)

*Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον τόνο με κοτόπουλο βρασμένο, ή ζαμπονάκι swan*


Οδηγίες

Για να ξεκινήσετε, βράζουμε τις πατάτες και τα αυγά. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τοποθετούμε  σε ένα μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος
Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,και τοποθετήστε πάνω από τις πατάτες.
Στραγγιξτε τα υγρά απο τον τόνο και ανακατέψτε με ένα πηρούνι ή κόψτε κομματάκια το κοτόπουλο ή το ζαμπονάκι. και βάλτε το πάνω στα κρεμμυδάκια

Χωρίζουμε τα αυγα  σε ασπράδια  και κρόκους. Κόβουμε σε λεπτά κομματάκια τα ασπράδια και βάζουμε πανω στην σαλάτα .
Ανακατεύουμε τους κρόκους  με λίγη  μαγιονέζα να γίνουν ένα μείγμα .Τοποθετούμε πάνω από τα ασπραδια .

Διακόσμηση  σαλάτας.  Τοποθετήστε κυκλικά τα κομμένα μαρουλάκια .Με ένα κορνέ πάρτε λίγη μαγιονέζα και καντε ένα σχέδιο πλέγματος.
Συμπληρώστε σε κάθε τετράγωνο με τις μισές ελιές. Τοποθετείστε την  σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πριν σερβίρετε διακοσμήστε με τα πατατάκια 

foto credit via: receptyblyud. και bashny


Καλή Επιτυχία!


Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Πως να φιάξετε νόστιμες τηγανίτες!

Είναι εύκολη συνταγή! Είναι με απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας! Είναι συνταγή ιδανική για πρωινό ή για κολατσιό! Συνοδέψτε με τυράκι ή με κάποια μαρμελάδα της αρεσκείας σας!


Βασική Ζύμη 


Υλικά


20 γρ νωπή μαγιά

500 ml χλιαρό νερό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη


840 γρ - 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο




Οδηγίες

Διαλύστε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε την  μαγιά στο αλεύρι και ζυμώνετε τη ζύμη. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλο το αλεύρι με τη μία, ξεκινήστε με 840 g και στη συνέχεια προσθέστε. Επίσης, δεν χρειάζεται να περιμένετε για τη μαγιά πάρα πολύ καιρό. Μέχρι  να κοσκινίστε  το αλεύρι θα αρχίσει να φουσκώνει  ελαφρά και αυτό θα είναι αρκετό. Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί και, αφήστε το να διπλασιαστεί σε όγκο, και στη συνέχεια ζυμώνουμε για μια ακόμη φορά.

Πάρτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε τα με τα χέρια. Κρεμάστε τα πάνω στο μπολ μέχρι να κάψει το λάδι στο τηγάνι. Τηγανίστε ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές.

πηγή και φώτο από εδώ palachinkablog.com

Καλή επιτυχία!

 

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε αυτήν την πεντανόστιμη σαλάτα!

Είναι σαλάτα για μπουφέ! Είναι πεντανόστιμη! Είναι με κοτοπουλο και μανιτάρια! Είναι ή πιο γευστική σαλάτα που έχετε δοκιμάσει!
 

Σάλατα  για μπουφέ ή ονομαστική γιορτή 

 Υλικά
500 γρ στήθος κοτόπουλου, βρασμένo και ψιλοκομμένo
500 γρ μανιτάρια μαγειρεμένα σε νερό με 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι και λίγο αλάτι, στη συνέχεια, τα μανιτάρια  ψιλοκομμένα
200 γρ  ζαμπόν σε  φέτες
200 γρ τουρσιά,της επιλογής σας κομμένα σε κυβάκια
200 ml μαγιονέζα
300ml κρέμα γάλακτος 
χυμό λεμονιού και το αλάτι

Οδηγίες
Ανακατέψτε  όλα τα υλικά μαζί και τα αλατοπιπερώνετε (αλάτι, λεμόνι). Καλό είναι να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.

Πηγή και φώτο από εδώ .foodforthought-jelena

 Καλή Επιτυχία! 
 

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Πως κάνουμε κερασόπιτα ή βυσσινόπιτα!

Είναι πίτα! Είναι γλυκιά πίτα με κεράσια και φύλλα κρούστας! Είναι άκρως καλοκαιρινή συνταγή!
Είναι ότι πρέπει για το απογευνματινό σας σνακ ή για το κυριακτικό πρωινό σας!



Βυσσινόπιτα ή κερασόπιτα με φύλλα κρούστας

Υλικά

12 λεπτά φύλλα κρούστας
4 κ.σ ζάχαρη

Για την γέμιση

600-700 γρ βύσσινα χωρίς κουκούτσι
2 σακουλάκια  βανιλίνη ζάχαρη
16 κ.σ  ζάχαρη
λάδι για το ταψί
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Οδηγίες

Πάρτε 3 φύλλα κρούστας, πασπαλίστε  το καθένα με το 1/3 κουταλιές σούπας ζάχαρη, και τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο.
Βάλτε από πάνω το 1/4 των κερασιών έτσι ώστε να καλύπτουν τα 2/3 της επιφάνειας ενός φύλλου
Ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 σακουλάκι  με ζάχαρη βανίλια και πασπαλίζουμε πάνω από τα κεράσια.
Τυλίξτε ι κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς.

Επαναλάβετε τα βήματα για τα υπόλοιπα υλικά  (3 φορές), και τοποθετήστε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί (να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα ταψί ι που έχει το μήκος του μήκους φύλλου κρούστας έτσι ώστε να μπορούν να χωρέσουν μια χαρά).Αλείψτε  με λάδι πριν το βάλετε στο φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C για 35-40 λεπτά Η πίτα πρέπει να πάρει καφέ όμορφα, όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Μετά από αυτό όταν  ψηθεί, βγάλτε από το φούρνο, αν θέλετε σκεπάστε  με υγρό πανί κουζίνας και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αν σας αρέσει το φύλλο σας τραγανά, μην το  καλύπτετε ,αν το θέλετε πιο μαλακό καλύψτε το .

Σερβίρουμετην πίτα μας  πασπαλισμένη  με ζάχαρη άχνη.


Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να κάνετε  πίτα φύλλο με διάφορα φρούτα .
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα βύσσινα, αλλά, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε αφήσει  να στραγγίσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Αν κάνετε μια πίτα φύλλο με μήλο, τρίψτε τα με την  φλούδα τους και προσθέστε λίγο κανέλα και  μοσχοκάρυδο με τη ζάχαρη. Όταν κάνετε αυτή την πίτα με άλλα φρούτα, μπορεί να χρειάζεται να ρυθμίσετε την ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με το γούστο σας, καθώς τα βύσσινα ή τα κεράσια είναι λίγο  πιο ξινά

Πηγή και φώτο από εδώ κερασόπιτα τέλεια

Καλή Επιτυχία!

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε τριανταφυλένια muffins!

Είναι με σοκολάτα! Είναι πεντανόστιμα! Είναι τα γεμιστά τριανταφυλένια muffins . Είναι μαλακά και νόστιμα γλυκίσματα που γεμίζοντας  με σοκολάτα και με λίγες απλές κινήσεις, μετατρέπονται  σε μικρά τριαντάφυλλα!


Υλικά

500 γρ αλεύρι
1/2 κ΄γ αλάτι
70 γρ ζάχαρη
1 ξηρή μαγιά (12 γρ)
2 ολόκληρα αυγά
100 γρ βούτυρο
200 ml ζεστό γάλα
100 γρ μαύρης σοκολάτας


Οδηγίες

Βήμα 1
Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αφρίσει. Λιώστε το βούτυρο και κρατήστε το στην άκρη.

Βήμα 2
Κοσκινίστε και ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.  Προσθέστε τα αυγά, το γάλα με τη μαγιά και το λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει και  αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1-1,5 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Βήμα 3
Μεταφέρουμε  ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη  ελαφρά με αλεύρ.
Διπλώστε τη ζύμη ελαφρά και χωρίστε την  σε 18 μπαλάκια.
Καλύψτε τα μπαλάκια ζύμης  και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν  για 10 λεπτά.

Βήμα 4

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι  ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Λαδώνουμε με το βούτυρο και ελαφρά  με αλεύρι τις φόρμες για muffins.

Βήμα 5
Ανοίξτε το κάθε μπαλάκι σε  κυκλικό σχήμα με διάμετρο 13-15 εκατοστά (5-6).
Αλέιψτε μισό μέρος ζύμης του κάθε κύκλου με την λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια το διπλώνουμε στη μέση, καλύπτονταςτο έτσι ώστε να πάρει  σχήμα μισοφέγγαρου. Κόψτε τη ζύμη σε τρεις λωρίδες κατά μήκος. Τυλίγουμε  την λωρίδα σε σχήμα τριαντάφυλλο λουλούδι. Πάρετε τα τρία μικρά τριαντάφυλλα μαζί και τοποθετείστε σε μια θήκη της φόρμας.
Κάντε το ίδιο και με τα άλλα 17 τριανταφυλλα.

Βήμα 6
Προθερμαίνετε τον φούρνο  στους 180 βαθμούς C. Ψήστε τα τριαντάφυλλα για περίπου 20 λεπτά
ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, ανοιχτό καφέ χρώμα.

πηγή και φώτο από εδώ Rose Muffins


Καλή Επιτυχία!


Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε ψωμάκια σκαντζοχοιράκια για το παιδικό πάρτυ!

Είναι συνταγή για πάρτυ-παιδικά γενέθλια.  Είναι ψωμάκια γεμιστά ή σκέτα που θα λατρέψουν τα παιδάκια σας!  Είναι σχετικά εύκολα! Είνai μια σκέτη γευστική απόλαυση!
  
               
Υλικά:

500 γρ αλεύρι
300 ml ζεστό γάλα
50 γρ Ζάχαρη
10 γρ μέλι
20 γρ μαγιά νωπή ή 7 γρ ξηρή μαγιά
40 γρ μαλακό βούτυρο
10 γρ αλάτι
1 κ.σ γάλα
Ξηροί καρποί για τα μάτια και τη μύτη

Οδηγίες:

Για να κάνουμε τη ζύμη αναμείξτε τα ακόλουθα συστατικά: το γάλα (να είναι ζεστό), μαλακό βούτυρο, ζάχαρη, μέλι, αλάτι, το αλεύρι και μαγιά.
Ζυμώστε τη ζύμη  και χωρίστε την σε μπαλάκια. 
Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι ξεχωριστά  έτσι ώστε να μοιάζει με σκαντζόχοιρο. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμμένο με λαδοκολλα .
Για να σχηματίσουμε  τα καρφιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι και να κάνετε ενα μικρό  τσίμπημα στη ζύμη λίγο (δεν θέλετε να τσιμπήσετε τη ζύμη σε βάθος).
Αφού ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση των αιχμών με ένα μικρό πινέλο αλείψτε  τους  σκαντζόχοιρους με ένα μείγμα φτιαγμένο από: ένα αυγό και μια κουταλιά της σούπας γάλα και το αλάτι.
Καλύψτε τα σκαντζοχοιράκια με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να φουσκώσουν  λίγο περισσότερο. 
Μην ξεχάσετε να κάνετε τα μάτια και τη μύτη χρησιμοποιόντας ξηρούς καρπούς.Μπορείτε επίσης να γεμίσετε  τα μπαλάκια  με μαρμελάδα, σάλτσα cranberry ή ακόμα και Nutella.Προθερμάνετε το φούρνο και Ψήνουμε για 40 - 50 λεπτά, στους 220 βαθμούς (ανάλογα με το μέγεθος).

πηγή και φώτο από εδώ pinterest.com

Καλή Επιτυχία!



Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Πιτάκια μούρλια!


Είναι πιτάκια με φύλλα κρούστας! Είναι εύκολα,είναι γρήγορα,είναι νόστιμα!
Είναι εμφανίσιμα και ότι πρέπει για τραπέζι ή μπουφέ!

 
Υλικά:

3 φύλλα
1,5 φλιτζάνια τριμμένο άσπρο τυρί
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι νερό
μισό φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
Μαυροσίσαμο (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι


Οδηγίες
Ζεσταίνουμε  το νερό και το γάλα και  ανακατεύουμε .

Λιώνετε το βούτυρο, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε το τυρί με τον μαιντανό και προσθέτουμε το μείγμα βούτυρο-γάλα-νερό .

Κόβουμε τα φύλλα σε 2 ίσα τρίγωνα.

 
Τοποθετούμε 2 κουταλάκια του γλυκού από την γέμιση στα φύλλα όπως φαίνεται στις φώτο .
Τοποθετείστε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το ανακατεμένο αυγό με λάδι μαζί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο  μέχρι να γίνoυν  τραγανά και να ροδίσουν.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε μαύρο σουσάμι από πάνω.

πηγή και φώτο από εδώ mutfaksirlari.com



Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

dog με hot dog!

Είναι ιδανικά για πάρτυ ή για γενέθλια. Είναι σχετικά εύκολα! Είναι συνταγή με λίγα υλικά.! Είναι διασκεδαστική ειδικά αν σας βοηθήσουν και τα παιδιά σας! Είναι τα σκυλάκια dog με hot dog!


Φτιάξτε dog-hotgog!

Υλικά

Ετοιμη ζύμη πίτσας ή σπιτκή ζύμη ψωμιού
Λουκάνικα για χοτ-ντογκ
Τυρί κομμένο σε φέτες
μαύρα φασόλια
ελιές

Οδηγίες

Χρειαζόμαστε 2 έτοιμα ρολά για ζύμη πίτσας. Ενώνουμε τα 2 ρολα σε ένα ρολό και σε ένα αλευρωμένο πάγκο τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη. Κόβουμε σε κομμάτια Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί
Τοποθετήστε ένα χοτ-ντογκ στη ζύμη και κυλήστε τη ζύμη γύρω από το hot dog αφήνοντας περίσσεια ζύμη στο ένα άκρο για να κάνει το κεφάλι.


Κάντε μία μικρή ουρά στο άλλο άκρο του σκύλου.
Πιάστε τη ζύμη μαζί πίσω από το κεφάλι για να σχηματίσετε το λαιμό. Κόψτε ένα άλλο ρολό σε τρία κομμάτια.Το πρώτο κομμάτι είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το ½ του ρολού.Τα άλλα δύο κομμάτια είναι τα μισά από ό, τι έχει απομείνει.Κυλήσετε το μεγαλύτερο κομμάτι σε ένα  σχοινί που είναι πολύ λεπτό στο κέντρο.
Τοποθετήστε το σχοινί πάνω από το τσιμπημένο λαιμό και ισιώστε τις άκρες για να κάνετε  τα αυτιά.
Ανοίγουμε  και τα άλλα δύο κομμάτια σε σχοινιά που είναι λεπτά στο κέντρο, αλλά έχουν μικρά μπαλάκια στα άκρα.

Τοποθετήστε τα κάτω από το σκυλί για να κάνετε τα πέλματα.
Επαναλάβετε τα βήματα για να κάνετε όσα περισσότερα σκυλιά, εσείς θέλετε
Ψήνουμε στους 180 C 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Χρησιμοποιήστε το τυρί, τα μαύρα φασόλια και τις ελιές για τα μάτια και τη μύτη.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ  .rhodesbread.com

Καλή Επιτυχία!


Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Παγωτάκια με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι!

Είναι παγωτάκια! Είναι με φρέσκα φρούτα.!Είναι ιδανική συνταγή για παιδιά μικρά ...και μεγάλα....!Είναι με απλά και υγιεινα υλικά!Είναι φανταστικά !


Παγωτάκια με  φρέσκα φρούτα για παιδιά

Υλικά

9 κ.σ νερό
2 κ.σ ζάχαρη
φρούτα διάφορα όπως ακτινίδια ,φράουλες μανκο 150 γρ το κάθε φρούτο

Οδηγίες

Κάντε ένα απλό σιρόπι, βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα για περίπου 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήστε στην άκρη. Πολτοποιήστε τα φρούτα  ξεχωριστά στο μπλέντερ. Τοποθετείστε σε 3 μικρά μπολ. Διαιρέστε το σιρόπι μεταξύ των φρούτων και ανακατέψτε. Τοποθετείστε ένα είδος φρούτου στις ειδικές θήκες για παγωτά και καταψύξτε. .Αφού παγώσει η πρώτη στρώση τοποθετούμε την δεύτερη στρώση με το δεύτερο φρούτο. Καταψύχουμε και πάλι. Τέλος τοποθετούμε και το τρίτο φρούτο και αφήνουμε όλη νύχτα να παγώσουν καλά.
Παγωτάκι με μπανάνες , φράουλες και γιαούρτι

Με γιαούρτι και μπανάνες


Υλικά

2 μπανάνες
250 γραμμάρια φράουλες
1 γιαούρτι

Οδηγίες
Καθαρίστε τις φράουλες και βγάλτε τα κοτσάνια  τους. Διαχωρίστε λίγες για τη διακόσμηση και τοποθετήσετε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ.
Προσθήκη στο μουλτι ή μπλέντερ τις μπανάνες, που προηγουμένως έχετε κόψει σε κομμάτια, (χωρίζουμε κάποιες μπανάνες για τη διακόσμηση )και το γιαούρτι, και πολτοποιείστε. Όταν παρατηρήσετε ότι έχει σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα βάλτε μια κουταλιά μέλι και ανακατέψτε ξανά τα πάντα. Σε θήκες για παγωτά τοποθετείστε πρώτα τα φρούτα που κρατήσαμε για διακόσμηση και  μετά ρίξτε  το μείγμα Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Ιδανική για το καλοκαίρι!

πηγή και φώτο από εδώ .pinterest.com

Καλή Επιτυχία!







 

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Με ψωμί τυριά και αλλαντικά!-Συνταγή για πάρτυ!

Πιστέψτε με όταν λέω ότι θα αγαπήσετε αυτήν την σπιτική συνταγή. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να το κάνετε αλλά και πολύ νόστιμο. Ιδανική συνταγή για πάρτυ ή μπουφέ.


 Θα χρειαστούμε
2  ψωμιά και μισό ακόμα ή ψωμί του τόστ
 5 αυγά
 3 ντομάτες
 600 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
200 γραμμάρια τυρί τριμμένο
150 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια γάλα
αλάτι και πιπέρι για να δώσει γεύση. 

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Κόψτε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφαιρέστε την κρούστα ψωμιού. Παίρνουμε κάθε φέτα ψωμί και την αλείφουμε με το βούτυρο. Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό ταψί και βάλτε τις φέτες του ψωμιού με βούτυρο σε ένα κύκλο. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.  Βάλτε μια φέτα ντομάτα και μια φέτα ζαμπόν μεταξύ των φετών ψωμιού. Πάρτε τα αυγά και χτυπήστε τα μαζί με το γάλα και βάλτε αλάτι και πιπέρι για να δώσει γεύση. Ρίχνουμε το μείγμα μεταξύ του ψωμιού ντομάτας και φέτες ζαμπόν. Πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί από πάνω. Ψήνουμε μέχρι το τυρί πάρει ένα χρυσό χρώμα.

Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ  bistroivkysno


Καλή Επιτυχία!

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Συνταγή για τις βραδιές του ποδοσφαίρου

Είναι άκρως εντυπωσιακό! Δεν έχει υλικά ,έχει όμως εμφάνιση! Είναι ότι πρέπει για να εντυπωσιάσουμε ανέξοδα και να συνοδέψουμε με μια μπυρίτσα τα βράδια του ποδοσφαίρου σερβίροντας το στην παρέα μας ή απλά στον εαυτό μας .

Συνταγή για τις βραδιές του ποδοσφαίρου

Χρειαζόμαστε
λουκάνικα
αυγά
αγγουράκια -προαιρετικά
Σέλινο ή μαιντανό για διακόσμηση

Οδηγίες
Παίρνουμε ένα λουκάνικο και το κόβουμε στην μέση. Χαράζουμε με το μαχαίρι σε λεπτές φέτες αλλά προσέχοντας να μην το κόψουμε. Το ανοίγουμε σαν ακορντεόν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι κια τοποθετούμε το λουκάνικο.Αν μας ανοίγει  στερεώνουμε τις 2 άκρες του με μια οδοντογλυφίδα. Αφού ψηθεί απο την μια πλευρά το γυρνάμε και από την άλλη. Ρίχνουμε αμέσως το αυγό μας να ψηθεί.
Μόλις γίνει και το αυγό μας αποσύρουμε από το τηγάνι κια σερβίρουμε διακοσμόντας με κλωνάρια σέλινο και τα φύλλα ή αν πιάνει λίγο το χέρι μας κάνουμε τα ανάλογα σχέδια με το αγγουράκι .

Καλή Επιτυχία



Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικά μπισκότα οδοντοφυΐας για τα παιδάκια σας!

Όταν βγαίνουν τα πρώτα δόντια στο μωράκι σας, συχνά έχει φαγούρα και τους δίνετε κρίκο οδοντοφυΐας. Μια ωραία εναλλαγή είναι τα σπιτικά κουλουράκια οδοντοφυΐας που φτιάχνονται με απλά υλικά που έχει κάθε σπίτι. Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε διάφορα σχέδια που να διευκολύνουν το μάσημα του παιδιού σας.



Υλικά

-1 φλιτζάνι αλεύρι
-1 φλιτζάνι σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
-3 κουταλιές σούπας λάδι
-παγωμένο νερό

 Οδηγίες

Ξεκινάμε με τη προθέρμανση του φούρνου στους 220°. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε 1/4 του φλιτζανιού από το παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε για 10-12' ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.

Στο τέλος, κάντε μια τρυπούλα στο μπισκότο και περάστε ένα κορδόνι για να το βάλετε γύρω από το λαιμό του παιδιού σας.

 πηγή και φώτο από εδώ .mothersblog.gr