Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Με βερίκοκα και μασκαρπόνε!

Είναι συνταγή για όλες τις ώρες . Είναι συνταγή με ελαφρά ξινή γεύση! Είναι  για το απογευματινό καφεδάκι ότι πρέπει .



Με βερίκοκα και μασκαρπόνε!
Υλικά για την ζύμη :
7 γρ μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
50 γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
110 γρ βούτυρο (σε κύβους)
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

Για τα βερίκοκα
200γρ αποξηραμένα βερίκοκα 
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια  χυμός από 1 πορτοκάλι
Λίγο κονιάκ
Για την κρέμα μασκαρπόνε: 
100γρ μασκαρπόνε 
30γρ ζάχαρη
30γρ  αλεύρι 
1/2 χτυπημένο αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 
Για την επάλειψη
 1/2 αυγό
 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα

Οδηγίες
Για τη ζύμη , διαλύουμε την ι μαγιά στο ζεστό νερό, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια , ανακατεύοντας με σύρμα.


Προσθέστε το μισό αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν.
Ανακατέψτε το  βούτυρο κομμένο σε κομμάτια ,μέχρι να  έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι .
 

 
 Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε  μια μαλακή ζύμη και λύγο να κολλαει.


Τοποθετούμε την ζύμη στο μπολ ,καλύπτουμε με  μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος και μακριά από ρεύματα. Ο χρόνος που απαιτείται για να αυξηθεί είναι τουλάχιστον 3 ώρες 


 

Αφού διπλασιαστεί σε όγκο σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε ένα ορθογώνιο κομμάτι
Τοποθετούμε πάνω σε λαδωμένη  μεμβράνη και μεταφέρουμε σε ένα ταψί καλυμμένο και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο μεμβράνης
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σκληρύνει το βούτυρο στη σύνθεση ζύμης.


Για την κρέμα βερίκοκο
Βάζουμε τα Βερίκοκα βράσουν  με τη ζάχαρη και 120 ml νερό.
Βγάλτε από  τη θερμότητα όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί αλλά  προσοχή να μην σας κολλήσουν.
προσθέστε το κονιάκ και ανακατεύουμε, προσθέτοντας χυμό πορτοκαλιού, λίγο-λίγο, έως ότου γίνουν  μια κρέμα. Εν απουσία του χυμού πορτοκαλιού, αυτή μπορεί να αντικατασταθεί από το γάλα.


 Για την κρέμα μασκαρπόνε , ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη και τη βανίλια, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και το ήμισυ περίπου του ενός αυγού (το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί αργότερα, μην πετάτε).


Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, αφαιρέστε την μεμβράνη και απλώστε  πάνω  την κρέμα βερίκοκο, αφήνοντας ακάλυπτο ένα περιθώριο 1-2cm επί κάθε πλευρά.


 Πάνω από τα βερίκοκα απλώνουμε την  κρέμα μασκαρπόνε  και  κλείνουμε σε ρολό  σφιχτά χρησιμοποιώντας την μεμβράνη.


 
Καθώς τυλίγουμε σε ρολό τσιμπάμε με τα δάχτυλα  τις άκρες σφιχτά.


 Χρησιμοποιώντας την μεμβράνη μεταφέρετε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα δώστε σχήμα πέταλο
Κόψτε σε διάφορα σημεία με ψαλίδι και αλείψτε με το υπόλοιπο  αυγό ανακατεμένο με ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα.


 Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε τουλάχιστον 30 λεπτά Εάν μετά από 20 λεπτά έχει πάρει πολύ χρώμα το πέταλο καλύψτε με αλουμινόχαρτο και χαμηλώστε ελαφρώς τον φούρνο.

 πηγή και φώτο από εδώ bucatariacaseinoastre.blogspot


Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ- ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΕΣ-DIY!!!




ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ- ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΕΣ!!!!

Τι χρειαζόμαστε
Σακούλες τροφίμων με zip
μανταλάκια
κόλλες glitter
ματάκια αυτοκόλλητα
συρμάτινα σωληνάκια 
(όλα τα παραπάνω τα προμηθευόμαστε από τα jumbo) 


Οδηγίες
Παίρνουμε τα μανταλάκια και απλώνουμε κόλλα glitter απλώνονας ομοιόμορφα την κόλλα 
με μια οδοντογλυφίδα.
Κολλάμε τα ματάκια πριν στενώσει η κόλλα. Αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν καλά.
Παίαρνετε κάθε σακουλάκι   και βάζετε σε κάθε μια απο τις 2 άκρες  ότι σας αρέσει είτε αλμυρό είτε γλυκό ή ακάμα και φρούτα ή κορνφλεικς.
Κλείνετε με τα συρμάτινα σωληνάκια και σχηματίζετε κάθε άκρη του σε κερραία.
Τοποθετείται και τα μανταλάκια και έτοιμα οι πεταλουδίτσες! 

πηγή από εδώ .pinterest.com

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

ΠΙΤΣΑ ΜΑ ΤΙ ΠΙΤΣΑ ? ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ!





ΠΙΤΣΑ ΜΑ ΤΙ ΠΙΤΣΑ ? ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΑΠΛΑ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ!


Υλικά
4 φλιτζάνια τριμμένο κουνουπίδι (περίπου 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι)
4 αυγά
2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα 3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
1 έως 2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα (για επικάλυψη)


ΟΔΗΓΊΕΣ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Ετοιμάστε 2 ταψιά για πίτσα ,καλύψτε με μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου σε αυτό και από πάνω με λαδόκολλα Βεβαιωθείτε ότι κόβετε το κουνουπίδι σας σε χοντροκομμένο σε μπουκετάκια. και τα βάζουμε στον ατμομάγειρα ή στο μάτι της κουζίνας μέχρι να μαλακώσουν λίγο για 15 λεπτά  Προσθέστε τα μπουκετάκια στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι το κουνουπίδι μοιάζει με ρύζι.


Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε μαζί το κουνουπίδι προσθέτουμε τα 4 αυγά, 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Χωρίστε το μείγμα στη μέση και τοποθετήστε κάθε μισό επάνω στα έτοιμα φύλλα ψησίματος και δώστε σχήμα σαν  μια πίτσα 
Ψήστε την κρούστα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα ωραίο και χρυσό. Μην φοβάστε η κρούστα δεν είναι καθόλου υγρή .

 Μόλις χρυσίσει , πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα και το βάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει.
Κόβουμε και σερβίρουμε.


πηγή συνταγής  και φώτο από εδώ  .jocooks.com
και από εδώ whatsfordinner-momwhatsfordinner

Ιδέες για πάρτυ- πουγκάκια με μπιφτεκάκια!



Υλικά
12 μπιφτεκάκια τηγανισμένα ή ψημένα( αγαπημένη σας συνταγή)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 φύλλα σφολιάτας αποψυγμένα ή φρέσκα
12 φέτες  τυρί Cheddar

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C .  Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με το αλεύρι. Ξεδιπλώστε 1 φύλλο  σφολιάτας στην αλευρωμένη επιφάνεια. . Κόβουμε το φύλλο σε 6 ορθογώνια. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φύλλο για να κάνετε σύνολο  12 ορθογώνια κομμάτια .
Τοποθετήστε 1 κεφτεδάκι  στο κέντρο κάθε τετραγώνου και από πάνω στο καθένα με 1 φέτα τυρί. Διπλώστε τις γωνίες από την σφολιάτα πάνω από τη γέμιση και περιστρέψτε τις γωνίες για να σφραγίσουν . Τοποθετήστε τα πουγκάκια επάνω στο φύλλο ψησίματος. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα πουγκάκια μπορούν να παρασκευαστούν μέχρι 1 ημέρα πριν. Καλύψτε και τοποθετείστε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να ψήσετε.

πηγή και φώτο από εδώ .puffpastry.com 


Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΕΝΙΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ-ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ!






ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΕΝΙΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

Τι χρειάζεστε:
1 πατάτα
Μαχαίρι
οδοντογλυφίδες
λάδι και τηγάνι

Οδηγίες
Ξεφλουδίστε τις πατάτες. 
Κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες σαν να κόβατε τσιπς..  Πάρτε μια λεπτή φέτα και κάντε  ρολό. Αυτό θα χρησιμοποιείστε ως το κέντρο του λουλουδιού.
Πάρτε ένα άλλο κομμάτι και τοποθετήστε στην εξωτερική πλευρά και στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα άλλο στην άλλη πλευρά. Κρατήστε το στη θέση του με μια οδοντογλυφίδα.
Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να πάρετε ένα τριαντάφυλλο-όπως βλέπετε παραπάνω . Απλά τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα όποτε αισθάνεστε ότι χρειάζεται η πατάτα
Το τηγανίζουμε και Τοποθετήστε το πάνω από ένα χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
Αυτό είναι προαιρετικό. 

πηγή και φώτο από εδώ www.surprisepix.com