Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Εύκολα λαχταριστά μπουρεκάκια!




Εύκολα λαχταριστά μπουρεκάκια!
Βαρέθηκε το πιτσιρίκι σας το τοστ που του ετοιμάζετε; Μπορείτε να του δώσετε το ίδιο φαγητό, διαφοροποιημένο λίγο αλλά το ίδιο γευστικό. Μπουρεκάκια λοιπόν για μικρά παιδιά τα οποία και θα λατρέψουν.

Υλικά
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
20 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
20 φέτες τυρί σε φέτες της αρεσκείας σας
Φρυγανιά για πανάρισμα
2 αυγά για πανάρισμα
Λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση σπορέλαιο)

Εκτέλεση
Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε μακριές λωρίδες (περίπου τέσσερις σε κάθε φύλλο) και τις φέτες ζαμπόν και τυριού στα δύο.
Βάζετε το ζαμπόν και το τυρί σε μία λωρίδα φύλλου κρούστας και το κλείνετε σαν βαρελάκι.
Όταν τελειώσετε με όλες τις λωρίδες, παίρνετε ένα μπολ και χτυπάτε λίγο τα αυγά. Περνάτε ελαφρά τα 'βαρελάκια' από το αυγό και αμέσως μετά από τη φρυγανιά.

Ετοιμάζετε το τηγάνι με το λάδι (να μην είναι πολύ) και αφού ζεσταθεί αρκετά, χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας και αρχίζετε να τηγανίζετε. Χρειάζεται μόνο να τα γυρίσετε μία με δύο φορές και είναι έτοιμα καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνουν τραγανά τα φύλλα εξωτερικά και να λιώσει το τυρί που υπάρχει μέσα στο μπουρεκάκι.

πηγή από  εδώ

 

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!




ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!

Υλικά

300 ml ζεστό γάλα
11 γρ. ξηρή μαγιά
1 αυγό
2 κρόκους αυγών
5 κουταλιές ζάχαρη
1 ζάχαρη βανίλια
100 γρ  βούτυρο
πρέζα αλάτι
τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
περίπου 700 γρ. αλεύρι
περίπου 40 γρ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα  της ζύμης  πριν το ψήσιμο

Για τη γέμιση
Nutella, μαρμελάδα, γλυκό τυρί ... 



Οδηγίες

Προσθέστε στο χλιαρό γάλα 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά, 
ανακατέψτε και αφήστε το περίπου 5 λεπτά. 

 Όλα τα άλλα συστατικά βάλτε στο γάλα  αναμείξτε και προσθέστε και την μαγιά και ζυμώστε  τη ζύμη για λίγα λεπτά.. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ που είναι αλειμμένο με ένα λεπτό στρώμα από λάδι ή βούτυρο και ζυμώνουμε πολύ ελαφρά με λάδι, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη ή ένα λεπτό ύφασμα, και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα. 


                                                   Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 μπάλες .
 
  .
Πιέστε  κάθε μπάλα λίγο τα χέρια για να πάρουμε έναν κύκλο με διάμετρο περίπου 9 εκατοστά. 


 Βάλτε τη γέμιση στη μέση, επικαλύψτε  με λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί Το χείλος του ταψιού πρέπει να είναι μικρότερο από 5 cm. 
 



 Τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά ακόμη για να αναπτυχθούν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. 

 
Το Βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με μαργαρίνη ή λάδι,
Η  διάμετρος του τηγανιού στην οποία ψήνεται ένα 28 cm. 


 πηγή και φώτο από εδώ .maminajela.com





Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Μίνι αλμυρά κρουασανάκια!




Μίνι αλμυρά κρουασανάκια!

Είναι ένα ιδανικό σνακ για το κολατσιό του παιδιού!
Κρουασανάκια από τα χεράκια σας με αλμυρή γέμιση! Σίγουρα τα παιδιά θα τα λατρέψουν! Δοκιμάστε τα!

ΥΛΙΚΑ
Για τα κρουασάν:
• 1 κούπα γάλα χλιαρό
• 30 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
• 1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
• 1 αυγό
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• 1 κουταλιά αλάτι
• 3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κούπα μαργαρίνη (για το άλειμμα)

Για τη γέμιση:
• 5 – 6 κουταλιές τυρί κρέμα
• 5 -6 κουταλιές ψιλοκομμένη γαλοπούλα καπνιστή
• 1 κουταλιά άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κρουασάν, διαλύστε τη μαγιά στο γάλα, ανακατέψτε τη με τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι και χτυπήστε το μείγμα 2 λεπτά στο μίξερ να γίνει λείο. Ρίξτε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε σε ζύμη μαλακιά, ελαστική. Αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί! Ζυμώστε τη ζύμη και πλάστε 6 ή 8 μπαλάκια. Ανοίξτε το καθένα σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 3χιλ. Χωρίστε το σταυρωτά στα οκτώ. Σε κάθε όγδοο βάλτε μια κουταλιά γέμιση και τυλίξτε σε κρουασάν. Ψήστε τα στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

ΓΛΥΚΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΠΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ!

 ΡΟΛΙΝΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

υλικά
10-15 φέτες  ψωμί του τοστ
1 φλιτζάνι μερέντα ή την αγαπημένη μας μαρμελάδα
2 μπανάνες
1 αυγό
2 κ.γ γάλα
1 βανίλια
κανελλοζάχαρη ( προαιρετικά)**
**(φτιάχνεται με 1 κούπα ζάχαρη με 1-2 κ.γ κανέλλα)
λάδι για το τηγάνισμα


Οδηγίες
Παίρνουμε τις φέτες του τόστ και τις πατάμε με τον πλάστη να πλατύνουν.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φετάκια . Πανω σε κάθε φέτα απλώνουμε μερέντα και μερικές 
φέτούλες μπανάνας ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας κια τυλίγουμε.
Σε ενα μπώλ βάζουμε το αυγό και ανακατεύουμε με το γάλα.
Βουτάμε καθε ρολίνι στο αυγό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .

**Αν θέλουμε βγαζοντάς τα απο το τηγάνι τα βουτάμε
 στην κανελλοζάχαρη κια σερβίρουμε**

 φώτο από εδώ allyummyrecipes.com
πηγή από εδώ  gudtast.com ,



Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!




Παγωτό Τούρτα


Για την βάση

125 γρ  βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
200 γρ. petit μπισκότα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

 Για το Παγωτό

250 γρ. κρέμα γάλακτος, φυτικό ή απλά
400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο
400 γρ. γάλα εβαπορέ (ή απλό πλήρες γάλα + 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας)
100  γρ  γεμιστά μπισκότα σοκολάτας 



Οδηγίες
Σε κατσαρόλι τοποθετούμε το βούτυρο, το συμπυκνωμένο γάλα και το  κακάο σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μίγμα να  είναι ομαλό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα και το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει.
 

  Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί . 
 

 Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμμώδες κρέμα .


  Τώρα προσθέστε το γάλα εβαπορέ, χτυπήστε και πάλι και βάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.


 Μετά από δύο ώρες, αφαιρέστε το παγωτό, κάντε ένα ακόμη καλό χτύπημα

  και προσθέστε τα θρυμματισμένο μπισκότα σοκολάτας. 

 Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 27 εκατοστών καλύψτε με αλουμινόχαρτο, ή 
πλαστική μεμβράνη κάτω, όπως στη φωτογραφία. 

 Τοποθετήστε την βάση των μπισκότων και τοποθετείστε το παγωτό από πάνω. 
Αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα. 

 Ανοίξτε την φόρμα βγάλτε τον πάτο αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και βάλτε το κέικ σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε όπως επιθυμείτε.

πηγή και φώτο από εδώ .maminajela.com