Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Volovanes-ΒΟΛΟΒΑΝ !!!



 
Volovanes-ΒΟΛΟΒΑΝ

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Σύνολο: 30 λεπτά
Μερίδες: 15 κομμάτια

Συστατικά
260  γρ Σφολιάτα φρέσκια ή κατεψυγμένη
1 αυγό
  
Οδηγίες
Ανοίγουμε ένα φύλλο  ζύμης με τον πλάστη και με στρογγυλά  κουπ-πατ (κόπτες μπισκότων)
κόβουμε το φύλλο σφολιάτας .
Για κάθε Volauvent θα πρέπει να κόψουμε  τρεις κύκλους με τους κόπτες μπισκότων. Κόβουμε  το ένα από αυτά και τα άλλα δύο πρέπει να κοπούν  με ένα μικρότερο κόπτη μπισκότων ή όπως κάναμε με ένα σφηνάκι (μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία .)Μπορείτε να βγάλετε  την περίσσεια ζύμη  την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά.
Τοποθετείστε τα βολοβαν σε ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετείται τον πρώτο μεγάλο κύκλο, τρυπήστε με ένα πιρούνι, και με πινέλο αλείψτε με χτυπημένο αυγό, βάλτε ένα από τα δαχτυλίδια κομμένα αλείψτε ξανά με αυγό, βάλτε το άλλο δαχτυλίδι, και ξανά αλείψτε  Το αυγό βοηθάει να κολλήσουν  και να ροδίσουν στο φούρνο. 


Για να εξασφαλισετεότι η ζύμη δεν θα αυξηθεί , βάλτε μια στρώση ρεβίθια.
Με το φούρνο προθερμασμένο, ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο κέντρο του φούρνου για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τα ρεβίθια. Μπορείτε να κόψετε το κέντρο με ένα μαχαίρι.
Όταν έχουν εντελώς κρυώσει μπορείτε να συμπληρώσετε με τις αγαπημένες σας γεμίσεις.

 πηγή και φώτο από εδώ .danzadefogones.com



Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ!






ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Ατομα: Γίνονται 40 πιροσκί
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30'
Χρόνος ψησίματος: 8' - 10'

Υλικά

για τη γέμιση
  1/2 κιλό πατάτες
  1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  1/4 κούπας φρέσκο κρεμμυδάκι
  1/3 κούπας λάδι
  3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο ή δυόσμο
αλάτι
  φρεκοτριμμένο πιπέρι

για τη ζύμη
2 1/2 κούπες αλεύρι σκληρό
 1 κουταλιά μαγιά ξερή ή 40 γρ. νωπή
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κούπας λάδι
1 κούπα νερό χλιαρό (40 βαθμούς Κελσίου)

Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το λάδι και το νερό και ζυμώστε σε χαμηλή ταχύτητα, ώσπου να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το γάντζο ζυμώματος. Συνεχίστε το ζύμωμα 5' ακόμη, για να γίνει μια ζύμη ελαστική και λεία. Αφήστε τη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.



Στο μεταξύ, βράστε τις πατάτες και περάστε τες από τη μηχανή του πουρέ. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, ώσπου να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε τον πουρέ, αλάτι, πιπέρι και το μυρωδικό της προτίμησής σας.
 

Κόψτε ένα μικρό κομμάτι της ζύμης και κάντε έναν κύκλο.
 Προσθέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας γέμιση πατάτας.


Τσιμπήστε μαζί τα άκρα και πατήστε κάτω. 



Γυρίστε την τσιμπημένη πλευρά προς τα κάτω .
 

Αφήστε τα πιροσκί να φουσκώσουν 15' - 20' και τηγανίστε 
τα σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν. 
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. 


Μετά το τηγάνισμα μεταφέρετε σε πιατέλα  
 και καλύψτε με χαρτί κουζίνας.  


 Σερβίρονται ζεστά. 

πηγή από εδώ .vefashouse  και φώτο από εδώ leascooking.


 ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤAΣ ΜΕ ,ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 



Για τον πουρέ πατάτας:
Πατάτες
Βούτυρο
Μαγιονέζα
κρέμα γάλακτος
αλάτι  

Οδηγίες

Βράζουμε τις πατάτες σε  αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμες
Ρίχνουμε το νερό έξω, και προσθέτουμε το βούτυρο.




Ανακατέψτε καλά.


Προσθέστε και την  μαγιονέζα.


Προσθέστε  και την κρέμα γάλακτος


Γευτείτε αν έχει αρκετό αλάτι. Αν είναι ανάγκη βάλτε περισσότερο αλάτι

 
Τώρα ο πουρές πατάτας είναι έτοιμος για να τον φάτε .


πηγή και φώτο από εδώ leascooking