Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΦΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ

 φώτο από .pinterest.com

Χρειαζόμαστε

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
μαρμελαδα
κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς
τσιπ σοκολάτας (προαιρετικά)
καλαμάκια-ξυλάκια
Οδηγίες
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας κai κόβουμε σχήματα
καρδιές. Παίρνουμε ένα κομμάτι σφολιάτας βάζουμε λιγο μαρμελάδα (και τσιπ σοκολάτας αν θέλουμε )και κλείνουμε με ακόμα ένα κομματι σφολιάτας τοποθετόντας ανάμεσα και το ξυλάκι .Κλείνουμε καλά πατώντας τις άκρες με ένα πηρούνι έτσι ώστε να μην ανοίξει η  σφολιάτα καθώς θα ψήνεται.
Ψήνουμε στους  180 βαθμούς μεχρι να ροδίσει η σφολιάτα

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ!!!



 ΠΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ

υλικά
αράβικες πίτες
κέτσαπ
τυριά της επιλογής σας
αλλαντικά κομμένα σε σχήμα καρδιάς


 πηγή και φώτο από εδώ multibeavo.

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Ψητό κοτόπουλο Cordon Bleu ...



Ψητό κοτόπουλο Cordon Bleu ...
υλικά
5 στήθη κοτόπουλου, που χωρίζεται σε 2 (συνολική απόδοση 10 τεμάχια)
3-4 φλιτζάνια φρέσκο ​​ψωμί ψίχουλα
 3/4 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα
αλάτι / πιπέρι
4  κ.σ βούτυρο λιωμένο
 3 κ.σ λάδι ελιάς
 10 φέτες ζαμπόν σε λεπτές φέτες
10 φέτες γραβιέρα ή gouda
 προαιρετικά πασπαλίζουμε με βασιλικό / μαϊντανό



 Οδηγίες:
1. Τοποθετείστε μερικές φέτες ψωμί (απλό λευκό ψωμί σε φέτες .... το αφράτο είδος) στον επεξεργαστή τροφίμων για να κάνετε περίπου 4 φλιτζάνια φρέσκια  ​​τριμμένη φρυγανιά. Προσθέστε παρμεζάνα και τα βότανα, αν θέλετε. Αφήστε κατά μέρος.
2. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατέψτε λάδι .Αφήστε στην άκρη .
 3. Πλύνετε και καθαρίστε το κοτόπουλο και κόψτε κάθε φιλέτο σε δύο κομμάτια. Θα έχετε δύο πολύ λεπτές φέτες.


 4. Τοποθετήστε ένα κομμάτι κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής. Τοποθετήστε ένα πλαστικό περιτύλιγμα πάνω από το κομμάτι κοτόπουλο και χτυπήστε με ένα σφυρί Προσέξτε διότι το κρέας μπορεί να σκιστεί ή να δημιουργήσετε τρύπες. Κάνετε το ίδιο πράγμα με όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Θα πρέπει να έχετε 10 κομμάτια κοτόπουλου.


5. Καλύψτε κάθε κομμάτι κοτόπουλο με λίγο αλάτι / πιπέρι .Να είστε προσεκτικοί με το αλάτι στο κοτόπουλο, δεδομένου ότι είναι αρκετά λεπτό και το τυρί και το ζαμπόν είναι επίσης αλμυρό ....
6. Φέρτε όλα τα άλλα συστατικά σε κοντινή απόσταση. Βγάλτε το ζαμπόν και το τυρί και τοποθετήστε σε ένα πιάτο.

7. Πάρτε ένα κομμάτι κοτόπουλο και τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί .
8. Τυλίξτε το κοτόπουλο σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε τις πλευρές σε όσο το δυνατόν περισσότερο (αυτό εμποδίζει το τυρί να  στάξει έξω . Μπορείτε να το στερεώσετε με μια οδοντογλυφίδα


9. Πάρτε το κοτόπουλο ρολό και βουτήξτε το  στο λειωμένο βούτυρο από όλες τις  πλευρές .

  
10. Πάρτε το καλυμμένο με βούτυρο κοτόπουλο ρολό και στη συνέχεια κυλήστε το στην τριμμένη φρυγανιά / Παρμεζάνα μείγμα.


11. Βάζουμε σε ένα ταψί . Τελειώστε με τα υπόλοιπα. Μπορείτε να ρίξετε και μερικά αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας ... αν δεν τα έχετε αναμίξει  στα ψίχουλα ψωμιού....
12. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να εξασφαλιστεί ότι ή φρυγανιά θα μένει στη θέση της σχετικά με το κοτόπουλο.


13. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, τοποθετήστε κάθε ρολό κοτόπουλο σε λαδόκολλα.
14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  180 βαθμούς για 20-30 λεπτά Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο λεπτές φέτες θα κόψετε το κοτόπουλο.
Τοποθετήστε το ταψί στο επάνω τρίτο ράφι. Με αυτό τον τρόπο θα   ροδίσει καλύτερα... 


 πηγή και φώτο από εδώ homecookinginmontana.





Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΜΥΡΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ!!!



 πηγή και φώτο από εδώ myrecipes.com

muffins με ροκφόρ

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα 
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 μεγάλα αυγά 
  • 150 γρ  θρυμματισμένο ροκφόρ

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετείστε  2 φύλλα λαδόκολλας  Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε  το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, κρεμμύδι σε σκόνη και το θυμάρι και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν. Ξαναβάζουμε  στην θερμότητα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ζωηρά, έως ότου διαμορφωθεί ι μια ζύμη που θα  τραβιέται  μακριά από την πλευρά του κατσαρολιού .
  2. Αφαιρέστε τοκατσαρόλι ι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά. Προσθέστε 4 αυγά, 1 κάθε φορά και  κτυπήστε  καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ζύμη θα έρθει χώρια με κάθε αυγό και στη συνέχεια να επανέλθει μαζί καθώς ανακατεύετε. Προσθέσετε το επόμενο αυγό μετά θα δείτε  την ζύμη να έρχεται και πάλι μαζί. Θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια κολλώδη ζύμη. Χτυπάμε το τυρί.
  3. Με ένα κουτάλι βάζουμε κομμάτια ζύμης  στα  φύλλα ψησίματος. Χτυπάμε το αυγό με το υπόλοιπο 1 κουταλιά της σούπας. μείγμα νερού και αλείφουμε τις μπουκιτσες μας. Ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, χαμηλώστε την  θερμοκρασία στους 175  ° C και ψήνουμε 20 έως 25 λεπτά ακομα  μέχρι να ροδίσουν . Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  4.  
  5.  
  6.  

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΧΥΛΙΑ!!!!


 Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά  κοχύλια 
 ¼ φλιτζάνι βούτυρο 
 ¼ φλιτζάνι αλεύρι  
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι  
1 πρέζα μαύρο πιπέρι  
2 φλιτζάνια γάλα   
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ 
200 γρ  κομμένο σε φέτες φρέσκα  κρεμυδάκια (προαιρετικό)


 Οδηγίες
Βήμα 1: . Μαγειρέψτε τα κοχύλια , σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου  


Βήμα 2: Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα και μαγειρεύουμε ενώ ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κάπως παχύ. Προσθέστε το τυρί μέχρι να λιώσει. Αφαιρέστε από τη θερμότητα. 
 Βήμα 3:  Στραγγίστε τα κοχύλια και προσθέστε τα στη σάλτσα τυριού.Ανακατέψτε στο παλτό. Διακοσμείστε με κρεμμυδάκια .

 πηγή και φώτο από εδώ blogchef.net


 

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΤΑΠΟΔΙΑ....ΜΕ ΑΥΓΑ!!!



Κουκουβάγιες με αυγά
(Κάνει 2 δωδεκάδες)

Υλικά
12 μεγάλα αυγά, βραστά και κρύα
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πάπρικα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
1 κονσέρβα ολόκληρες  Μαύρες ελιές
3 καρότα baby
24 μικρά φύλλα σπανάκι


Βήμα 1: Ετοιμάστε τα αυγά κόψτε  τa στη μέση κατά μήκος και βάλτε τους κρόκους σε ένα μέτριο μπολ. Για τους κρόκους προσθέσετε τη μαγιονέζα, ξίδι, τη μουστάρδα και το αλάτι.Χτυπήστε  μέχρι να γίνει λείο.   Κρατήστε 2 κουταλιές της γέμισης για  να χρησιμοποιήσετε αργότερα στη συνταγή.  Τακτοποιήστε τα ασπράδια  σε ένα πιάτο και με μια κουτάλαβάλτε την γέμιση του κρόκου στο αυγό . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα Ziploc με την άκρη ψιλοκομμένη. Γαρνίρετε με την  πάπρικα, αν θέλετε.

 Βήμα 2: Προετοιμάστε τα φύλλα σπανάκι με την κοπή τους στο μισό με το ψαλίδι κουζίνας (48 μισά). Κόβουμε τις ελιές για να δαχτυλίδια για τα μάτια σε (48) κομμάτια . Χρησιμοποιήστε τα λεπτότερα άκρα για να κόψετε τις κόρες των ματιών  (48). Κόψτε τα καρότα στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια, κομμένα σε μικρά τρίγωνα για τα «ράμφος» (24). 

 Βήμα 3: Συναρμολόγηση. Τοποθετήστε πρώτα τα φτερά σπανάκι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μάτια δαχτυλίδι ελιάς. Στη συνέχεια, προσθέστε το ράμφος. Βάλτε το μίγμα των κρόκωννα  διατηρείται σε μια μικρή πλαστική σακούλα ή κορνέ.

Χταπόδια με αυγά
πηγή και φώτο από εδώ .rookno17.com

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ!




Υλικά 

(13 Τουλίπες) 

  13 μεγάλα τοματίνια 

14   κομμάτια σχοινόπρασο 

200 γρ  cottage cheese 

1 αγγουράκι τουρσί  

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό 

αλάτι 

πιπέρι

Οι ανθοδέσμες θα πρέπει να έχει μονό αριθμό των λουλουδιών :).Όμορφο διακοσμητικά σνακ. Πολύ απλό να προετοιμαστεί, αν και απαιτεί λίγη δουλειά και χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Προετοιμασία:

Κόψτε το αγγουράκι τουρσί  σε πολύ λεπτά κομμάτια  Ανακατέψτε το τυρί και βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.Κόψτε τα  Ντοματίνια με τοχέρι σε σχήμα σταυρού. Από την κάτω  πλευρά,  με σχοινόπρασο. Γεμίστε τις ντομάτεςμε τυρί cottage.Σχοινόπρασο πράγματα στο μίσχους, τοποθετήστε επάνω σε δίσκο και το μπουκέτο γραβάτα τελευταία σχοινόπρασο.
 πηγή και φώτο από εδώ bibliasmakow.pl