Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες απο την Κύπρο!


Υλικά για 35 κουραμπιέδες

150 γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ. Φυτικό βούτυρο (φυτίνη)
80 γρ. Ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. άρωμα βανίλιας
½  κ. γ μπέικιν πάουντερ
80 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα ή καρύδια
320 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις 


Προετοιμασία

Χτυπάτε το βούτυρο (κανονικό και φυτικό) και την ζάχαρη άχνη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το κονιάκ και την βανίλια, ανακατεύετε το μείγμα και προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουδερ και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να πάρετε μια λεία και μαλακή ζύμη. Αφήνετε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Όταν κρυώσει η ζύμη φτιάχνετε μπαλάκια περίπου 20 γρ. το καθένα και τα τοποθετείτε στο ταψί όπου προηγουμένως βάζετε χαρτί ψησίματος, με απόσταση περίπου 4-5 εκ. μεταξύ τους. Ψήνετε τους κουραμπιέδες στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Βγάζετε τους κουραμπιέδες όταν ροδοκοκκινίσουν.

Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν προτού τους μετακινήσετε για να μην διαλυθούν. Όταν κρυώσουν πασπαλίζετε τους κουραμπιέδες με την ζάχαρη άχνη.
Μην σας ανησυχήσει αν οι κουραμπιέδες σπάσουν λίγο κατά το ψήσιμο. Όταν βάλετε την ζάχαρη άχνη δεν θα φαίνετε καθόλου.

πηγή και φώτο mirodieskainostimies.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!