Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Πως να κανουμε αλμυρό cheesecake με φέτα !


Για την βάση
1 1/3 φλυτζάνια κρακεράκια ανάλατα
1/4 φλιτζάνι  τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/3 φλιτζάνι  βούτυρο λιωμένο

Γέμιση
1 πακέτα  τυρί κρέμα, μαλακό-200 γρ
100 γρ   τριμμένη φέτα
3  Αυγά

 120 γρ   ψιλοκομμένες ώριμες ελιές χωρίς κουκούτσι, καλά στραγγισμένες
1/3 φλιτζάνι  φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού  ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού  πιπέρι χοντρό
1/4 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
2-3 φύλλα βασιλικό
1 λιαστή ντομάτα

Διακόσμηση
2 μέτριες  ντομάτες  ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι  φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

Οδηγίες
Ζεσταίνετε το φούρνο σε 160 ° C.

Ανακατέψτε  όλα τα υλικά για την βάση  σε ένα μπολ . Σε μια στρογγυλη μικρη φόρμα ή ταψάκι στρώστε λαδόκολλα και πατήστε να απλωθεί ομοιόμορφα ή κρούστα .

Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και το τυρί φέτα σε ένα μπολ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε  όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ρίξτε πάνω στο ταψάκι . Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να πήξει . Αφήστε να κρυώσει για  2 ώρες. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Κόψτε σε φέτες. Διακοσμείστε  με ντομάτα και φρέσκα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε με κράκερ, αν αυτό είναι επιθυμητό. Φυλάσσεται στο ψυγείο.

πηγή και φώτο απο εδώ .landolakes.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!