Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε εύκολα τηγανιτά μανιτάρια!



Yλικά

500 γρ. μανιτάρια (πλευρώτους ή λευκά ή πορτομπέλο)
2 αυγά
3-4 κουταλιές γάλα
φρυγανιά τριμμένη
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανιτάρια, αν χρειάζεται τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια 
και τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μπωλ.

Αναμιγνύουμε τη φρυγανιά με 3-4 κουταλιές αλεύρι σε ένα πιάτο.
Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε τα μανιτάρια από το αυγό και έπειτα από τη φρυγανιά.
Αν θέλουμε μπορούμε ή να τα τηγανίσουμε ή να τα περιχύσουμε με λίγο λάδι και να τα ψήσουμε στον αέρα του φούρνου, πάνω-κάτω, στους 180-190 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα. (καλό είναι να τοποθετήσετε λαδόκολλα ή να ψήσετε σε αντικολλητικό ταψί)


Πηγή : sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!