Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Πως να κάνουμε Τούρτα -πίτσα Πεπερόνι!


 Είναι πίτσα αλλά σε μορφή τούρτας ή κεικ! 
Ιδανική συνταγή για παιδικό πάρτυ γενεθλίων με σίγουρα εγγυημένη επιτυχία !

 χρόνο προετοιμασίας 40 λεπτά 
συνολικό χρόνο 1 ώρα και 10 λεπτά 
συστατικά 5 
μερίδες 6

Υλικά

2 δοχεία Pillsbury ™ ψυγείου ζύμης πίτσα
400 γρ σάλτσα για πίτσα
3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι φέτες πεπερόνι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, εάν θέλετε


Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. 
Τοποθετείστε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αλείψτε με ελαιόλαδο.

Βήμα 2
Ξετυλίξτε 1 κονσέρβα ζύμης επάνω στην επιφάνεια εργασίας.  Πιέστε προς τα έξω σε ένα λεπτό στρώμα. Κόψτε 3 κύκλους και  τοποθετήστε στην λαδόκολλα . Ψήστε για 8 λεπτά. Αφαιρέστε από την λαδόκολλα.


Βήμα 3

Ξετυλίξτε το 2 κουτάκι ζύμης κόψτε  2 επιπλέον κύκλους από την μεγάλη πλευρά της ζύμης, αφήνοντας την αντίθετη πλευρά ανέγγιχτη. Τοποθετήστε τους 2 κυκλους σε ταψί και ψήστε για άλλα 8 λεπτά.

 Βήμα 4
Ντύστε την φόρμα σας με λαδόκολλα αφήνοντας να προεξέχει λαδόκολλα στο πάνω μέρος.
Τοποθετείστε το παραλληλόγραμο φύλλο ζύμης γύρω-γύρω στα πλαινά της φόρμας.

Βήμα 5
Τοποθετήστε προσεκτικά 1 ελαφρώς  ψημένη κρούστα-κύκλο στην βάση της φόρμας. Απλώστε  σάλτσα ,καλύψτε  με φέτες πεπερόνι και πασπαλίζουμε με τυρί μοτσαρέλα (όταν λιώσει το τυρί, κρούστα πάνω θα επιμείνουμε σε αυτό). Επαναλάβετε για να κάνετε και τα 3  στρώματα. Για την κορυφή  τοποθετήστε τελευταία κρούστα πάνω από το τυρί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και βάζοιυμε τα  υπόλοιπα πεπερόνι στην κορυφή.

 Βήμα 6
Διπλώστε την προεξέχοντα ζύμη πέρα από την κορυφή της πίτσας για να κάνετε  ένα υπερυψωμένο χείλος κρούστα.

 Βήμα 7
Ψήστε 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι η ζύμη γύρω από το κέικ πίτσα να είναι πλήρως μαγειρεμένη. Αφαιρέστε την πίτσα από την φόρμα και αλείψτε  με το βούτυρο. Χρησιμοποιήστε το κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε φέτες, όπως θα κάνατε με ένα κέικ.

πηγή και φώτο από εδώ pillsbury.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!