Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Η πιο νόστιμη μακαρονάδα με Κολοκυθάκια και Λινγκουίνι!


Τα πρωτοδοκιμάσαμε σε ένα ελληνικο εστιατόριο κόντα στο βερολίνο και ξετρελαθήκαμε με την γέυση που σε απογειώνει κυριολεκτικά! Με διασταγμό στην αρχή γιατί το κολοκύθι και  το σκόρδο δεν ειίναι και ότι καλυτερο στις προτιμήσεις μας σε ότι έχει να κάνει με μακαρονάδα! Και όμως ! Κάναμε λάθος!  Αν και η πρωτη μας δοκιμή έγινε πριν από 11 χρόνια ακόμα και τώρα αποτελεί μια από τις πιο ιδανικές μακαρονάδες ακόμα 
και για ένα γρήγορο γεύμα με φίλους! 
Την συνταγή την βρήκαμε τυχαία εδώ palachinkablog
 
Υλικά
250 γρ λινγκουίνι μακαρόνια (ή ταλιατέλες) 

300 ml κρέμα γάλακτος
2 μικρά κολοκυθάκια 
2 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
μαύρο πιπέρι
φρέσκο ​​βασιλικό
ελαιόλαδο

Οδηγίες


Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό που έχετε προσθέσει αλάτι μέσα.

Ενώ περιμένετε για τα ζυμαρικά, κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος, και στη συνέχεια σε σχετικά λεπτές φέτες. Σοτάρετε τα σε ελαιόλαδο, πιπέρι, ρίγανη και πρόσθεστε ψιλοκομμένο βασιλικό . Όταν είναι  σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε πατημένο το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό, για να συνδυάσούν  τα αρώματα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα την κρέμα γάλακτος.

Προσθέστε τα ζυμαρικά (αλλά όχι πάρα πολύ καλά στραγγισμένα, θέλουμε  ένα μέρος του νερού που βράσαν  να μπει στο τηγάνι).

πηγή και φώτο από εδώ palachinkablog


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!